UZUMA DETOX KUUR I Dag 3

Vandaag de derde en laatste dag van de detox kuur! Heb je mijn detox avontuur 😉 niet gevolgd? Hier kan je dag 1 en dag 2 lezen. Had jij die al gelezen? Lees dan zeker even verder over hoe de laatste detox dag mij af gegaan is.

 

DETOX kuur dag 3

Vannacht heb ik slecht geslapen en werd een beetje ‘ziekjes’ wakker. Snotterig, keelpijn en koud. Bah! Ik vraag mij meteen af, zou dit door de detox kuur komen of is het gewoon toeval? Kan beide natuurlijk. Voordat ik om 8.00 mijn eerste sapje mocht hebben dronk ik een groot glas water en voelde mij al misselijk. Oooo dat wordt wat vandaag dacht ik. Toen ik zag dat het eerste sapje van de dag ‘fuse’ was baalde ik helemaal. Dat is namelijk het enige sapje wat ik niet zo lekker vind. Op een lege maag vond ik het al  helemaal niet lekker maar goed. Bakjes thee en glazen water erachter aan en hoppa ineens was het al 10.00. Tijd voor nummer 2!

uzuma detox kuur
De laatste sapjes in de koelkast.

 

Rond 12.00 was ik zo slap en licht in mijn hoofd dat ik een rijstwafel heb genomen. Dat was het minst ‘slechte’ wat ik in huis had haha. Daarna voelde ik mij iets beter. Toch vond ik het vandaag best wel zwaar. Komt denk ik ook omdat ik niet helemaal fit was en daardoor eigenlijk de hele dag op de bank wou liggen. Maar dit heb ik niet gedaan hoor, daar ga ik mij niet beter van voelen!

Nu ik zo moe en slap was had ik zooooveel zin in koffie. Dit is eigenlijk de eerste dag dat ik de koffie echt mis. Terwijl ik normaal ‘s ochtends om 8.30 al aan mijn eerste bakje zit, heb ik er nu pas na 3 dagen zin in.

 

uzuma detox kuur
‘s Middags ging het aardig goed gelukkig. Ik dronk netjes mijn sapjes en water en had weinig honger. Maar toen ik eten ging koken voor mijn vriend en onze dochter heb ik toch 5 cherry tomaatjes naar binnen gewerkt haha. Ik kon mij niet beheersen ik had gewoon zin om ergens op te kauwen. Toen zij hun eten op gingen eten ben ik in bad gegaan omdat ik er dit keer niet bij kon zitten. Dan had ik waarschijnlijk een heel bord pasta weggewerkt ;). Om 20.00 nam ik mijn laatste sapje en zat de detox kuur erop! Wat mij wel ontzettend mee is gevallen is dat ik helemaal geen buikpijn heb gehad. Ik had gedacht dat door het gebrek aan eten mijn buik raar zou doen. Maar ik heb nergens last van gehad!

 

Heb ik wat aan de kuur gehad?

Ik vind het vooral een heel prettig idee dat je lichaam een boost van vitaminen heeft gekregen. Elk flesje bevat namelijk een kilo groente en fruit. Aangezien ik na deze kuur 21 van deze rakkers naar binnen heb gewerkt zit ik bomvol gezonde vitamines. Eigenlijk heb ik door middel van deze kuur mijn lichaam een soort rustpauze gegeven. Je lichaam hoeft namelijk geen eten te verwerken en door deze kuur kunnen alle gifstoffen uit je lichaam verdwijnen.

Ook merk ik dat mijn huid er beter uit ziet ondanks dat ik geen slechte huid had. Het lijkt ook wel of ik mij ‘scherper’ voel en mij beter kan concentreren.

Wat ik ook even wil vermelden is dat ik het een beetje onderschat heb. Ik dacht het is maar 3 dagen, wie doet mij wat! Ik ben namelijk een doorzetter en als ik iets doe dan doe ik het goed, zeg maar. Ik maakte mij van te voren dan ook totaal geen zorgen of ik dit vol zou gaan houden. Maar dit bleek moeilijker dan ik dacht.

uzuma detox kuur

 

Zou ik de kuur aanraden?

Als jij iemand bent die geïnteresseerd is in voeding en wat bepaalde voedingsstoffen met je lichaam doen dan zou ik deze kuur zeker aanraden. Ben jij iemand die denkt ‘wat heb ik hier dan precies aan’? Dan zou ik het niet aanraden. Het is namelijk niet zo dat jij je ineens een ander mens voelt of dat je kiiiiilooo’s afvalt. Maar vind jij het, net als ik, goed om je lichaam te ontdoen van alle onnodige stoffen? Dan zou ik het zeker doen!

Is een detox kuur voor jou iets te veel van het goede? Uzuma heeft verschillende programma’s die je kan volgen. Misschien zit er een ander programma bij wat je meer aanspreekt.

 

Heb jij wel eens een detox kuur geprobeerd? Of lijkt het jou wat?

 

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.

 

Volg jij EASYDAILYFOOD al op social Media?
Facebook Twitter Pinterest Instagram

 

19 Replies to “UZUMA DETOX KUUR I Dag 3”

 1. Interessant om te lezen, het lijkt me echt heel pittig zo’n kuur. Knap dat je het hebt volgehouden hoor!

  1. Wat lief, dankjewel Sandra. Ben wel blij dat het erop zit hoor!

 2. Ik vind het ontzettend knap dat je de derde dag zo goed bent doorgekomen. En ach, cherrytomaatjes zijn ook groenten toch? 😉 Zo’n kuur als deze zou niets voor mij zijn, vrees ik. Ik ben dan wel een doorzetter, maar ik kan heel slecht tegen te weinig voeding. Niet alleen lichamelijk merk ik dat, maar mijn omgeving wordt ook niet blij van mij in zo’n geval, haha.

  1. Nee ik voelde mij inderdaad ook regelmatig geirriteerd door de honger haha. Denk dat mijn vriend ook blij is dat de kuur over is 🙂

 3. Knap dat je het zo hebt vol gehouden. Zou voor mij echt niets zijn ben ik bang.

  1. Dat dacht ik ook, maar het is te doen!

 4. Blijf het heel knap vinden, ik had echt bij een stuk of 2/3 drankjes dat ik het echt niet binnen kreeg. Mede daarom dus ook gestopt, terwijl ik ook een doorzetter ben. Gelukkig heb ik daarna nog een andere detox gedaan van 9 dagen die ik wel volhield 😉

 5. Een detox is helaas niets voor mij, maar wat super knap dat jij dit doet zeg!

 6. Goed dat je het hebt volgehouden! Dat je je wat ziekjes voelt komt geloof ik doordat je lichaam alle afvalstoffen loost. Hoewel ik al eerder zei dat zo’n kuurtje niks voor mij is, zou het me wel ‘leuk’ lijken om het eens te proberen. Puur voor de ervaring! 😉

  1. Ik had precies hetzelfde. Gewoon eens ervaren hoe het is. Nou nu weet ik het 🙂

 7. In het verleden heb ik ook wel detox gedaan. Maar het is een behoorlijke aanslag op je lichaam. Ineens alleen gezond, de omschakeling is te groot. Ik probeer daarom nu dagelijks gezond te en te drinken.

  1. Ik denk dat het scheelt dat ik al behoorlijk gezond leef. Ik had daarom gelukkig weinig ‘klachten’ tijdens de detox. Geen buikpijn e.d.

 8. Het lijkt me best “heftig” om dit te doen. Ik weet niet of het echt iets voor mij zou zijn, maar zo’n kuur van drie dagen zou ik zeker wel eens willen proberen! Ben benieuwd wat het met mijn lichaam zou doen!

  1. Ja 3 dagen is nog te overzien. Ik zou het je zeker aanraden als het je interessant lijkt!

 9. Het lijkt me echt moeilijk, heel goed dat je het vol hebt gehouden!

 10. Wat zul jij blij zijn dat het klaar is. 🙂

  1. Haha ja zeker! Mijn broodje met pindakaas is nog nooit zo lekker geweest 🙂

 11. Goed dat je het gedaan hebt. Ik detox altijd liever met gewoon vast voedsel. Ik doe 1x per jaar een detox kuur.

Geef een antwoord