Weekmenu #35 – koolhydraatarm!

koolhydraatarm weekmenu

Vorige week was er al een gezond weekmenu, maar deze week nam ik het nog een stapje verder, namelijk koolhydraatarm. Ik vond het altijd onzin als mensen vertelden dat ze koolhydraatarm  aten. Ik eet namelijk al geen vlees en vis, en als ik dan ook nog eens geen pasta, aardappeltjes en noodles zou eten blijft er alleen maar groente over haha. Maar ik kocht een aantal koolhydraatarme pasta’s, wraps en noodles en ging aan de slag met een koolhydraatarm weekmenu! Waarom? Ten eerste leek het mij een uitdaging om te proberen zoveel mogelijk groente toe te voegen aan de maaltijden en daarbij wou ik wel eens weten of koolhydraatarm eten iets voor mij is.

 

Eet jij ook koolhydraatarm? Bekijk dan zeker dit koolhydraatarme weekmenu even voor inspiratie! En heb je tips voor lekkere maaltijden? Laat het dan zeker even weten!

 

Maandag

koolhydraatarm weekmenu

Ik begin de koolhydraatarme week makkelijk door gewone pasta te vervangen door koolhydraatarme pasta. Normaal gesproken gebruik ik als sausje bij pasta altijd pesto, maar dit keer boursin cuisine light (niet gesponsord maar echt zooo lekker!). Erbij veel broccoli en een ongepaneerde vega filet, deze is van quorn. Maar mocht je dit ook willen maken kan je de vega-producten vervangen door kip.

 

Dinsdag

koolhydraatarm weekmenu

Veeeeel groente vandaag, broccoli kort gekookt daarna in een wok met een courgette, ui, knoflook, cherrytomaatjes en weer een beetje boursin. Eroverheen ongepaneerde vega stukjes.

 

Woensdag

koolhydraatarm weekmenu

Een koolhydraatarme wrap met een flinke salade van witlof, rucola, wortel, tomaat en een dressing van kwark, mosterd, olijfolie en wat kruiden. Eroverheen een gebakken vega-filet.

 

Donderdag

koolhydraatarm weekmenu

Chinese tomatensoep ken je waarschijnlijk wel, de lekkere dikke soep die mierzoet is. Ik heb geprobeerd om hier een gezondere versie van te maken en dit is goed gelukt! Niet zo mierzoet natuurlijk als de ‘echte Chinese tomatensoep’ maar wel dezelfde smaak. In de soep zit Chinese kool, tomaten, (koolhydraatarme) noodles en omelet reepjes.

 

Vrijdag

koolhydraatarm weekmenu

Ik had behoorlijk wat salades klaar gemaakt in plastic bakjes in de koelkast zodat ik gemakkelijk extra groente kon eten tijdens de lunch e.d. Maar omdat ik iets te enthousiast was had ik wel heel veel salades staan haha. Daarom vandaag een salade op een wrap met 2 gekookte eitjes.

 

Zaterdag

koolhydraatarm weekmenu
Vandaag een zakje Japanse wokgroente gewokt. Deze vind ik zo lekker, hier zitten namelijk grote stukken groente in en sojaboontjes. Zo lekker. Erbij wokte ik extra chapignons en verse spinazie. Dunne omelet erbij en weer een koolhydraatarme maaltijd op tafel 🙂
 

Zondag

koolhydraatarm weekmenu

Even serieus, hoe mooi ziet deze salade eruit! Zoveel kleur, gek op. Onderop ligt verse spinazie, daaroverheen en half zakje gemengde sla, komkommer, trostomaten en paprika. Twee schijfjes zachte geitenkaas in stukjes en gewokte vega blokjes van Quorn. Zo lekker en echt goed vol na deze salade.

 

 

Eet jij wel eens koolhydraatarm? Ik ben er net mee begonnen en ik moet natuurlijk nog veel leren over wat wel kan en wat niet kan maar ik ga er zeker nog even mee door ik lees namelijk veel positieve verhalen over meer energie en minder moe zijn door het verminderen van koolhydraten. Eet jij ook koolhydraatarm? Hoop dat je dan iets hebt aan dit koolhydraatarme weekmenu!

 

 

Heb jij een recept uitgeprobeerd? Laat het dan zeker even weten op Facebook, Instagram of Twitter. Gebruik dan #EASYDAILYFOOD of tag mij in je foto. Vind ik leuk!

 

10 Replies to “Weekmenu #35 – koolhydraatarm!”

 1. Ik eet niet koolhydraat arm naar dit ziet er allemaal lekker en makkelijk uit.

 2. Eind februari ben ik begonnen met koolhydraatarm eten. Volgens de richtlijnen van Atkins eet ik max. 20 gram koolhydraten per dag, maar meestal zit ik zo tegen de 15 gram aan. Ik gebruik trouwens niet alle dure repen en shakes van Atkins, maar wel de cripsbread crackers en laatst probeerde ik voor het eerst de pasta van Atkins. Die vond ik niet zo lekker, dus ik ben erg benieuwd welke koolhydraatarme pasta jij hebt gevonden? Welk merk, hoeveel koolhydraten per 100 gram, prijs, waar te koop? 😉 Oh, en de wraps? Want die mis ik ook heel erg!

  Ik eet ook veel groente en zo`n 12 eieren per week (bleh, wordt wel saai op een gegeven moment, hoor!) voor de nodige eiwitten, want energie haal ik nu uit eiwitten en goede vetten, ipv uit koolhydraten. Goede vetten haal ik uit olijfolie, kokosolie en roomboter.

  Mijn lijf verwerkt koolhydraten niet goed, wat in allerlei vervelende klachten resulteerde. Noodgedwongen begon ik hier dus aan en het werkt uitstekend! Mijn klachten zijn zo goed als helemaal verdwenen. En ik viel tot nu toe al 10 kilo af… 😉

  1. Wauw wat goed dat je dit allemaal uitgezocht hebt! Ik ben echt ‘nieuw’ in de koolhydraatarme wereld. Ik vond bijvoorbeeld koolhydraatarme pasta en wraps bij ‘afvallenmetbregtje.nl’ maar ik gebruik een proef pakket van PowerSlim, hier zitten bv noodles, pasta en wraps in! Hoeveel koolhydraten per 100 gram durf ik zo niet te zeggen. Wanneer ik er wat langer mee bezig ben zal ik er meer over schrijven en uitzoeken!

   1. Ohh, ik kende die website nog niet, maar ik zie wel geschikte pasta daar! Yesss, dankje!

    1. Graag gedaan hoor Yvonne!

 3. Ik heb het nog nooit geprobeerd. Ik ben dol op brood (spelt, zuurdesem), rijst (wit en soms zilvervlies en soms spelt) en pasta (wit, de volkoren variant vind ik zo niet lekker) en ik voel dat ik geen goed voorbeeld hierin ben. Overigens eten we wel zo gezond mogelijk verder met veel verse groentes en fruit. Maar hierin kan ik wellicht nog wat leren. Ik moet zeggen dat het er heel goed uitziet als ik zo de foto’s zie!

  1. Ik at eigenlijk altijd brood als lunch en ‘s ochtends crackers en verder inderdaad al heel gezond. Maar ik ben gaan lezen over koolhydraatarm eten en vind het echt zo interessant wat het kan doen voor je lichaam, meer energie en dat soort dingen. Maar ik moet nog veel leren hoor haha maar bevalt tot nu toe heel goed. Voel me echt minder moe, en heb echt wel even moeten ‘afkicken’ van koolhydraten!

 4. […] Weekmenu #35 – koolhydraatarm! […]

 5. […] Weekmenu #35 – koolhydraatarm! […]

 6. […] Weekmenu #35 – koolhydraatarm! […]

Geef een reactie