Weekmenu #36 – Koolhydraatarm

koolhydraatarm weekmenu

Vorige week was alweer de 4e week dat ik koolhydraatarm eet, het vorige koolhydraatarme weekmenu kan je trouwens hier vinden. Ik moet zeggen dat ik het lastig vind om creatief te blijven en steeds iets nieuws te verzinnen om te eten. Ik eet voornamelijk veel groente, met salade en vleesvervanger. Maar deze week at ik ook weer couscous van bloemkool, spaghetti van courgette en stamppot andijvie, maar dan zonder aardappelen. Ja, ja, klinkt bijzonder heh :). Eet jij ook koolhydraatarm of ben je gewoon benieuwd wat je als avond eten maakt wanneer je geen aardappelen, rijst, noodles of pasta eet? Dit was het koolhydraatarme weekmenu van de afgelopen week!

 

Maandag

koolhydraatarm weekmenu

De eerste dag van de week maakte ik een combinatie die ik niet echt lekker vond helaas. Ik wokte wat champignons met ui, boursin cuisin en broccoli en tomaat. Geen topcombi vond ik. Erbij aten we rucola, paprika en (nep)kipstukjes van Quorn.

 

Dinsdag

koolhydraatarm weekmenu

Dit lijkt op stamppot andijvie, en dat is het ook. Maar omdat ik koolhydraatarm eet zijn de aardappelen vervangen door bloemkool. Zo ontzettend lekker, zelf mijn vriend en dochter vinden het lekker. Erbij maakte ik vegetarische spekjes. Beide recepten komen uit een boekje wat ik heb besteld ‘vegetarisch koolhydraatarm eten’. Staan veel leuke ideeën in voor maaltijden die zowel vegetarisch als koolhydraatarm zijn.

 

Woensdag

koolhydraatarm weekmenu

Als lunch at ik gister bloemkool ‘couscous’ en ik had nog heel veel over. Daarom als avondeten vandaag gewokte bloemkool ‘couscous’ met veel paprika en tomaatjes. Erbij vega ‘kipstukjes’ van Quorn en een gekookt ei. Het sausje wat ik er overheen heb gedaan bestaat uit Griekse yoghurt, mayonaise, beetje citroensap en klein beetje zoetstof. O en natuurlijk peper & zout :). Een vergelijkbaar bloemkool ‘couscous’ recept kan je hier vinden, mocht je het willen proberen!

 

Donderdag

koolhydraatarm weekmenu

Vandaag aten wij hetzelfde als woensdag, namelijk stamppot andijvie met bloemkool. Ik had namelijk nog veel andijvie over en ook een portie vega spekjes. Dus ja, zonde om weg te gooien natuurlijk, daarom vanavond nog een keer op het menu 🙂

 

Vrijdag

koolhydraatarm weekmenu

Deze week was ik niet zo vindingrijk qua maaltijden dus het werd weer een flinke salade met vega ‘kipstukjes’. De salade bestaat uit spinazie, gewone gemengde sla, paprika, olijven, 2 trostomaten en een dressing van olijfolie, peterselie, azijn en een beetje zoetstof.

 

Zaterdag

koolhydraatarm weekmenu

Mijn vriend had vanavond een barbecue en ik at daarom alleen met mijn dochtertje van 4. Ik maakte courgetti met paprika, tomaatjes, beetje pesto, Parmezaanse kaas en basilicum. Zelf mijn dochtertje vond het lekker! Ook eens proberen? Een soortgelijk recept kan je hier vinden.

 

Zondag

koolhydraatarm weekmenu
Gister maakte ik voor de lunch deze mini fritatta’s. Ik maakte er meteen 6 zodat ik voor vandaag en morgen nog iets over had om mee te lunchen. Recept komt binnenkort online! Vanavond nam ik er 2, samen met een salade van sla, komkommer en tomaat. Eroverheen een beetje olijfolie, azijn en peper & zout!

 

 

Heb jij nog goede tips voor een koolhydraatarm weekmenu? Laat het dan zeker even weten!

 

 

 

 

 

5 Replies to “Weekmenu #36 – Koolhydraatarm”

  1. Die frittata’s zien er heerlijk uit zeg!

  2. Idd, de fritatta’s zien er lekker uit, benieuwd naar t recept! De courgetti pasta is ook een goed idee. En misschien is iets van gadogado nog lekker?

  3. Ik ben erg benieuwd naar de andijviestampot met bloemkool, het lijkt me heerlijk 🙂

  4. Ik vind weekmenu’s altijd leuk om te lezen <3 ziet er heerlijk uit!! De stamppot is denk ik mijn favoriet 🙂

    1. Haha ik lees dat ook altijd bij anderen. Lekker stiekem kijken wat een ander allemaal eet haha, best raar eigenlijk maar toch leuk 😀

Geef een reactie