Welke ijsjes bevatten weinig calorieën?

welke ijsjes bevatten weinig calorieën

Het is zomer! Al kan je dit aan het weer niet altijd merken. Deze week is het weer in ieder geval fantastisch! Ik hoop, samen met de rest van Nederland, dat het lekker warm blijft zodat wij massaal ijsjes kunnen eten. Tenminste, ik eet zelf altijd meer ijsjes als het lekker warm is. Het leek mij leuk om de meest populaire ijsjes eens onder de loep te nemen en te kijken welke ijsjes weinig calorieën bevatten.

 

Ben jij nou iemand die het helemaal niks kan schelen hoeveel calorieën er in een ijsje zitten? Helemaal prima! Ik let er zelf ook niet heel erg op hoor. Ik neem regelmatig een lekker bolletje schepijs in de stad met mijn mini-me. En dan denk ik echt niet ‘hmmm deze bolletjes hebben 110kcal + het koekje dus dan komt het neer op….‘. Nee, dat doe ik zeker niet. Maar toch vind ik het leuk om te weten wat nou de grootste calorie bommen zijn en welke ijsjes wel mee vallen. Let wel, ik heb het alleen over de caloriën van de ijsjes. Niet over de hoeveelheid suiker e.d.

calorieën in ijs

 

POPULAIRE IJSJES + CALORIEËN

1.Raketje – 40 kcal

2.Festini peer ijsje – 50 kcal

3.Split – 65 kcal

4.Bolletje schepijs (zonder hoorntje) – 110 kcal

5.plak vienetta ijs – 126 kcal

6.Softijsje – 155 kcal

7.Twix icecream – 160 kcal

8.Magnum classic – 260 kcal

 

Zo, de calorieën in de Magnum classic zijn niet mis! Maar goed, dat hadden we natuurlijk ook allemaal wel zien aankomen. Maar had jij deze volgorde verwacht?

 

Natuurlijk kan je ook heel makkelijk je eigen ijsjes maken. Zo maakte ik deze tropische ijsjes met ananas en perzik. Of deze aardbeien ijsjes! Allemaal erg makkelijk om te maken en helemaal gezond!
 

Staat jouw favoriete ijsje ook in dit lijstje?

 

 

12 Replies to “Welke ijsjes bevatten weinig calorieën?”

 1. Wat een leuk lijstje! Ik let er eerlijk gezegd ook niet altijd op maar kies wel vaak voor een waterijsje. Mede vanwege het grote verschil in caloriën maar soms moet je ook gewoon lekker genieten zoals je zelf ook schrijft. Mijn favoriete ijsjes zijn met citroen, b&j (dat zal een stuk “slechter” zijn nog dan een magnum 😉 maar ook een raketje of een split vind ik heerlijk op z’n tijd.

  1. Helemaal mee eens, kies meestal het raketje! Maar bolletjes schepijs kan ik ook niet weerstaan 🙂

 2. Ik ben geen echte ijsliefhebber maar Ben en Jerry’s kan ik gewoon niet weerstaan! Vooral cookie dough is te lekker 🙂

  1. O ja, dat is ook mijn favoriete smaak! De calorieën in zo’n klein bakje zijn echt abnormaal haha.

 3. I love ijsjes en vaak kan het mij niets schelen maar bij een magnum denk ik altijd aan een pakje boter

  1. Ja dat dacht ik dus ook altijd, maar zit gelukkig stuk minder calorieën in dan in een pakje boter. Maar alsnog heeul veel haha

 4. Ik kende al ongeveer de calorietjes dus schrik hier niet van. Magnum is ook niet iets waar je er 3 per dag van moet eten 😛 perenijsjes blijven ook favoriet!

 5. Ik vind de neppe Cornetto’s van Euroshopper zo lekker 😉

  Oef een Magnum bevat echt bizar veel kcal voor een ijsje.

  1. Ja veel heh! O die heb ik nog nooit gegeten, ga ik zeker proberen!

 6. Ik eet al bijna een jaar geen ijsjes meer maar als ik ze zou eten dan nam ik denk ik gewoon van die lekkere bolletjes schepijs in verschillende smaken. Mijn favoriet op dit moment is natuurlijk gewoon zelfgemaakte ijs (bijv. onze lekkere meloen ijs) 😉

  1. Een jaar geen ijsjes meer?! Wauw, op elke warme dag eet ik wel eentje haha. Jaaa dat ijs is echt favoriet!

 7. […] komt kijken zal het je vast niet ontgaan zijn dat ik gek ben op ijs. Vorige week deelde ik al een lijstje met populaire ijsjes + calorieën. Maar er staan nog veel meer gezonde ijsjes zonder suiker online. Met dit mooie weer leek het mij […]

Geef een antwoord