Zelf Franse Crêpes maken

zelf franse crepes maken

In Frankrijk vind je in elk dorpje in een bakkerij, restaurantje of camping de welbekende Franse crêpes! Ik dacht altijd dat het  gewoon een hele dunne pannenkoek was. Maar toen ik voor de Foodblog swap (maandelijkse ‘ruil’ waarbij foodbloggers van elkaars blog koken) mocht koken van de blog van Marjolein, Equileven.nl zag ik daar het recept voor Franse crêpes staan. De verhoudingen voor Franse crêpes zijn heel anders dan voor pannenkoeken beslag. Dit moest ik zeker proberen! De crêpes zijn ontzettend luchtig en flinterdun. Precies zo als het hoort. Ook Franse crêpes maken? Het recept is ontzettend simpel!

 

zelf franse crepes maken

 

Recept is voor 6 Franse crêpes

 

Ingrediënten

 • 200 ml melk
 • 3 eieren
 • 50 gram tarwemeel (of gewone bloem)
 • mini beetje zout
 • beetje kaneel

Eventueel als topping:

 • verse aardbeien
 • muntblaadjes
 • nutella
 • poedersuiker

 

Bereiding

 1. Klop met een mixer de eieren, de melk met een mini beetje zout door elkaar tot een egaal mengsel.
 2. Doe 50 gram tarwemeel met een klein beetje kaneel in een kommetje en schep lepel voor lepel het meel door het eimengsel. Zorg er voor dat je tussen elke lepel meel, het mengsel goed mengt met een mixer zodat er geen klontjes ontstaan.
 3. Laat een goede anti-aanbak pan warm worden. Doe hier een beetje (room)boter in en giet met een soep lepel, een lepel van het mengsel in de pan. Laat de pan goed ronddraaien zodat er een flinterdun laagje in de pan ligt. Bak ongeveer 3 minuten en draai dan voorzichtig om.
 4. Herhaal tot de Franse crêpes allemaal gemaakt zijn. Vouw de crêpe nu dubbel, en dan nog een keer dubbel. Eet de crêpes gewoon zo met een beetje poedersuiker of leg tussen elk laagje een paar stukjes verse aardbeien. Natuurlijk kan je er ook nog nutella en muntblaadjes op doen. Maar net wat je lekker lijkt!

 

zelf franse crepes maken

 

De smaak van deze Franse crêpes verschilt niet heel veel met een gewone pannenkoeken. Het is vooral de textuur die veel lekkerder is. Ontzettend luchtig en dun. Ook veel gezonder want je eet voornamelijk eieren met melk, maar dan in pannenkoek vorm 🙂

 

Heb jij wel eens zelf Franse crêpes gemaakt?

 

 

 

4 Replies to “Zelf Franse Crêpes maken”

 1. Jaaa franse crêpes .. love them! Met Nutella uiteraard. Ik vind pannekoeken maken al lastig, laat staan crêpes 🙈 maar vind ze wel super lekker.

  1. Gewoon proberen, is echt niet lastig om te maken hoor deze crêpes!

 2. Ik weet niet of ik dit kan hoor, maar het is in ieder geval super lekker!

  1. Het is echt heel makkelijk hoor. Heb ze in een gewone koekenpan gemaakt. Kan jij ook!

Geef een reactie