Zoete punt paprika met geitenkaas

makkelijke maaltijd

Soms heb je van die dagen dat je wel iets lekkers wilt eten maar geen zin hebt in een groot bord eten. Dit gebeurd mij  niet heeeul vaak moet ik eerlijk zeggen, maar als het zo’n dag is dan maak ik graag deze zoete punt paprika met geitenkaas! Het is namelijk makkelijk,  lekker en erg simpel om te maken. Je kan er bijvoorbeeld aardappeltjes bij eten en je hebt weer een simpele maaltijd op tafel.

 

Recept is voor 2 personen

Ingrediënten

 • 2 zoete puntpaprika’s
 • zachte geitenkaas
 • pijnboompitten
 • honing

 

Bereiding

 1. Zet de oven aan op 180 graden, snij de paprika’s in de lengte door midden. Was de paprika en droog deze af.
 2. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan (zonder olie). Blijf er wel bij staan want deze pitjes kunnen van spierwit in 3 seconden zwart zijn. Maar gek genoeg gebeurd dit alleen als je er bij wegloopt. Als je er bij blijft staan lijkt het ineens 5 minuten te duren, maar ik heb je gewaarschuwd ;). Zijn ze mooi verkleurd? Leg ze dan apart.
 3. Brokkel de geitenkaas in stukjes en verdeel over de paprika helften. Doe er een beetje honing overheen en zet 10 minuten in de oven.
 4. Haal de paprika’s eruit, verdeel de pijnboompitten erover en de zoete punt paprika’s met geitenkaas zijn ready to eat!

 

zoete-punt-paprika-met-geitenkaas

 

Geen fan van geitenkaas? Gebruik dan feta kaas of mozzarella. Maar geitenkaas is toch echt het lekkerst bij deze zoete paprika’s 😉 

 

 

12 Replies to “Zoete punt paprika met geitenkaas”

 1. Zalig. Aankomende week moet ik vier dagen alleen eten – ja zielig he?- En dan ga ik deze zeker maken, mijn vriend houdt namelijk niet van paprika en geitenkaas

  1. Oooo Debby! Zeker zielig :P. Aan de andere kant, nu kan je 4 dagen alles eten wat je lekker vind 😀

 2. Lekker receptje! Ik vul ook vaak puntpaprika’s, ook met b.v. gehakt. Ik kreeg ooit een keer de tip om ze eerst even een paar minuten te blancheren in kokend water en dan pas te vullen en in de oven te bakken. Ze hebben dan nog steeds bite maar het eet makkelijker en ze zijn wat beter verteerbaar.

 3. Heerlijk, een van mijn favoriete bijgerechten! Zelf vul ik ze vaak met feta maar dit is ook een fijne combi met dat zoetje van de honing. Ga ik zeker eens proberen!

  1. Vind het zelf heel lekker met honing erbij, maar feta klinkt ook goed!

 4. Wow dat ziet er lekker uit, ik ben dol op geitenkaas. Dit recept moet ik binnenkort dus even uitproberen.

  1. Laat je weten of je het lekker vond Chris? Ben benieuwd!

 5. […] puntpaprika’s zijn de laatste tijd weer een stuk goedkoper en nam ik daarom mee. Ik maakte er dit recept van. Samen met zoete aardappelblokjes en een lekkere salade van geitenkaas, appel, tomaatjes en […]

 6. […] 17.Zoete puntpaprika met geitenkaas […]

Geef een antwoord