10x koekjes met weinig calorieën

koekjes met weinig calorieën

Koekjes met weinig calorieën. Wanneer je vaker op mijn website komt heb je vast al gelezen dat ik veel ben afgevallen door mijn calorie inname bij te houden. Maar omdat ik absoluut niet op dieet wilde en mijzelf geen dingen wou gaan verbieden, vond ik het een sport om alles te kunnen eten wat ik wil, en tóch nog af te vallen. Zoals bijvoorbeeld koekjes. Ik ben gék op zoet, en dan vooral op koekjes. Herken jij dit? Dan moet je dit zeker niet schrappen uit je dag! Calorieën tellen is namelijk een manier om af te vallen door iets minder calorieën te eten dan je nodig hebt. Belangrijk woord is hier het woord ‘klein’. Je moet namelijk absoluut niet ‘zo weinig mogelijk’ calorieën eten. Het hoeft maar een klein tekort te zijn. Dus koekjes horen er gewoon bij!

 

Koekjes met weinig calorieën

Kan je koekjes eten tijdens het afvallen? Ja zeker! En nu denk je misschien ‘huh maar dat is toch niet gezond’? Nee dat klopt op zich wel. Maar je hoeft niet alleen maar gezonde dingen te eten om af te kunnen vallen. Je hoeft je brood niet te vervangen door een salade. Echt niet. Zelf ben ik 13 kilo afgevallen en heb gewoon alles gegeten wat ik wilde. Het enige wat je nodig hebt om af te vallen is een klein calorietekort. In mijn ebook ‘Afvallen zonder dieet’ kan je alle informatie vinden die je nodig hebt om op deze simpele manier af te vallen. En jawel, nu komt een mooie slogan: als ik het kan, kan jij het ook! Klikt afgezaagd maar is echt zo, you can do it!

 

Koekjes tijdens het afvallen

Maar dan de belangrijke vraag, in wélke koekjes zitten nu weinig calorieën? Dat heb ik voor je uitgezocht! Ja, zo ben ik, doe ik graag ;). Er zijn natuurlijk nog wel meer koekjes te vinden met weinig calorieën maar deze 10 kwam ik tegen en deel ik graag met je. Even ter vergelijking, in een gemiddelde stroopwafel zitten 179 kcal. En in deze koekjes een stuk minder waardoor je calorieën ‘bespaart’ die je weer kan gebruiken voor bijvoorbeeld iets extra’s bij de lunch. Tenminste dat is hoe ik het zie, een soort puzzel om op de door jouw gewenste calorieën te blijven maar niks in te leveren qua lekkers 🙂

 

Afvallen zonder een dieet, kan dat?

Wil jij graag afvallen maar heb jij geen zin om alles wat je lekker vindt te laten staan? Hoeft ook niet! Afvallen zonder dat je op dieet gaat en gewoon lekkere dingen kan blijven eten? Zelf ben ik 13 kilo afgevallen zonder op dieet te gaan. Het is namelijk echt veel simpeler dan je denkt. Gewoon genieten van een koekje en lekkere maaltijden? Bekijk dan mijn ebook ‘Afvallen zonder dieet’ voor alle info!Afvallen zonder dieet

Dit zijn 10 koekjes die weinig calorieën bevatten en waar jij dus gerust een of twee van kan nemen bij een bakje koffie of thee!

1.Verkade Nizza kokos koekjeskoekjes met weinig calorieën1.1

Lekkere biscuitjes met suiker en kokos, deze zijn slechts 46 calorieën.

 

2. Bolletje kanelly’s

koekjes met weinig ingrediënten1.2

Super knapperige, dunne koekjes met kaneelsuiker. Deze zijn 36 calorieën per koekje.

 

3. Verkade langetjes

koekjes met weinig ingrediënten1.3

Dezelfde smaak als de koekjes hierboven, maar dan iets stevigere koekjes, terwijl ze ook luchtig zijn. Super lekker en ontzettend laag in calorieën. Slechts 20 calorieën per koekje.

 

4. Thee biscuit huismerk

koekjes met weinig ingrediënten1.4

Ouderwetse, oer Hollandse thee biscuitjes. Simpel maar lekker, zijn 36 calorieën per stuk.

 

5. Bastogne koek

koekjes met weinig ingrediënten1.5

Een van mijn lievelingskoeken, Bastogne koeken. Super lekker knapperig en ook iets meer vullend dat de andere 4 koekjes, iets meer calorieën maar nog steeds weinig, maar 57 calorieën per stuk.

 

6. Frou Frou

koekjes met weinig calorieën

Deze koekjes doen mij altijd denken aan vroeger. Zo lekker deze koekjes. 34 calorieën per stuk

 

7. Oreo

koekjes met weinig calorieën

Deze mag niet ontbreken in deze lijst, een oreo koekje! Deze zijn maar 52 calorieën per stuk. Het probleem met deze koekjes is alleen dat je het nooit bij eentje kan houden want ze zijn gewoon te lekker haha.

 

8. Lange vingers

koekjes met weinig calorieën

Lange vingers, wie kent ze niet! Vroeger als klein kind kreeg ik dit, en ook toen mijn kinderen klein waren had ik dit vaak in huis. Trouwens ik koop ze nog steeds wel eens, zijn gewoon super lekker knapperig en zoet. 24 calorieën per stuk.

 

9. Lotus speculoos

koekjes met weinig calorieën

Lotus koekjes, oooo man wat zijn dit lekkere koekjes. Ik maakte er bijvoorbeeld deze gezonde lotus cheesecake mee. Zo ontzetten lekker. Dit koekje bevat 38 calorieën per stuk.

 

10. Café noir

koekjes met weinig calorieën

Deze koekjes, café noir, zijn zo lekker. Kleine knapperige koekjes met een dun zoet laagje. Love it! 26 calorieën per stuk.

 

Meer tips?

Vond jij dit leuk om te lezen? Volg mij dan zeker even op instagram! Daar deel ik dagelijks al mijn tips over afvallen, lekker eten en nog veel meer. Tijdens het afvallen kan je nog steeds genieten van een lekkere gezonde brownie, of tiramisu. Of wat dacht je van snacks voor op de bank? Alles kan je vinden op mijn instagram! Leuk om jou daar te zien.

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop