10x koekjes met weinig calorieën

koekjes met weinig calorieën

Wanneer je vaker op mijn website komt heb je vast al gelezen dat ik veel ben afgevallen door mijn calorie inname bij te houden. Maar omdat ik absoluut niet op dieet wilde en mijzelf geen dingen wou gaan verbieden, vond ik het een sport om alles te kunnen eten wat ik wil, en tóch nog af te vallen. Zoals bijvoorbeeld koekjes. Ik ben gék op zoet, en dan vooral op koekjes. Herken jij dit? Dan moet je dit zeker niet schrappen uit je dag! Calorieën tellen is namelijk een manier om af te vallen door iets minder calorieën te eten dan je nodig hebt. Belangrijk woord is hier het woord ‘klein’. Je moet namelijk absoluut niet ‘zo weinig mogelijk’ calorieën eten. Het hoeft maar een klein tekort te zijn. Dus koekjes horen er gewoon bij!

 

Koekjes met weinig calorieën

Maar dan de belangrijke vraag, in wélke koekjes zitten nu weinig calorieën? Dat heb ik voor je uitgezocht! Ja, zo ben ik, doe ik graag ;). Er zijn natuurlijk nog wel meer koekjes te vinden met weinig calorieën maar deze 10 kwam ik tegen en deel ik graag met je. Even ter vergelijking, in een gemiddelde stroopwafel zitten 179 kcal. En in deze koekjes een stuk minder waardoor je calorieën ‘bespaart’ die je weer kan gebruiken voor bijvoorbeeld iets extra’s bij de lunch. Tenminste dat is hoe ik het zie, een soort puzzel om op de door jouw gewenste calorieën te blijven maar niks in te leveren qua lekkers 🙂

 

1.Verkade Nizza kokos koekjeskoekjes met weinig calorieën1.1

Lekkere biscuitjes met suiker en kokos, deze zijn slechts 46 calorieën.

 

2. Bolletje kanelly’s

koekjes met weinig ingrediënten1.2

Super knapperige, dunne koekjes met kaneelsuiker. Deze zijn 36 calorieën per koekje.

 

3. Verkade langetjes

koekjes met weinig ingrediënten1.3

Dezelfde smaak als de koekjes hierboven, maar dan iets stevigere koekjes, terwijl ze ook luchtig zijn. Super lekker en ontzettend laag in calorieën. Slechts 20 calorieën per koekje.

 

4. Thee biscuit huismerk

koekjes met weinig ingrediënten1.4

Ouderwetse, oer Hollandse thee biscuitjes. Simpel maar lekker, zijn 36 calorieën per stuk.

 

5. Bastogne koek

koekjes met weinig ingrediënten1.5

Een van mijn lievelingskoeken, Bastogne koeken. Super lekker knapperig en ook iets meer vullend dat de andere 4 koekjes, iets meer calorieën maar nog steeds weinig, maar 57 calorieën per stuk.

 

6. Frou Frou

koekjes met weinig calorieën

Deze koekjes doen mij altijd denken aan vroeger. Zo lekker deze koekjes. 34 calorieën per stuk

 

7. Oreo

koekjes met weinig calorieën

Deze mag niet ontbreken in deze lijst, een oreo koekje! Deze zijn maar 52 calorieën per stuk. Het probleem met deze koekjes is alleen dat je het nooit bij eentje kan houden want ze zijn gewoon te lekker haha.

 

8. Lange vingers

koekjes met weinig calorieën

Lange vingers, wie kent ze niet! Vroeger als klein kind kreeg ik dit, en ook toen mijn kinderen klein waren had ik dit vaak in huis. Trouwens ik koop ze nog steeds wel eens, zijn gewoon super lekker knapperig en zoet. 24 calorieën per stuk.

 

9. Lotus speculoos

koekjes met weinig calorieën

Lotus koekjes, oooo man wat zijn dit lekkere koekjes. Ik maakte er bijvoorbeeld deze gezonde lotus cheesecake mee. Zo ontzetten lekker. Dit koekje bevat 38 calorieën per stuk.

 

10. Café noir

koekjes met weinig calorieën

Deze koekjes, café noir, zijn zo lekker. Kleine knapperige koekjes met een dun zoet laagje. Love it! 26 calorieën per stuk.

 

 

Dit waren mijn top 5 koekjes met weinig calorieën! Er zijn natuurlijk nog veel meer koekjes met weinig calorieën, en die zal ik binnenkort eens opzoeken en met je delen. Heb jij wel eens gekeken naar de hoeveelheid calorieën in je favoriete koekje? Wil je meer handige tips of vind je het leuk om mij te volgen op instagram, dat kan hier: @easydailyfoodcom

 

EASY DAILY FOOD

Dit vind je misschien ook leuk..