10x koekjes met weinig calorieën

koekjes met weinig calorieën

Koekjes met weinig calorieën. Wanneer je vaker op mijn website komt heb je vast al gelezen dat ik veel ben afgevallen door mijn calorie inname bij te houden. Maar omdat ik absoluut niet op dieet wilde en mijzelf geen dingen wou gaan verbieden, vond ik het een sport om alles te kunnen eten wat ik wil, en tóch nog af te vallen. Zoals bijvoorbeeld koekjes. Ik ben gék op zoet, en dan vooral op koekjes. Herken jij dit? Dan moet je dit zeker niet schrappen uit je dag! Calorieën tellen is namelijk een manier om af te vallen door iets minder calorieën te eten dan je nodig hebt. Belangrijk woord is hier het woord ‘klein’. Je moet namelijk absoluut niet ‘zo weinig mogelijk’ calorieën eten. Het hoeft maar een klein tekort te zijn. Dus koekjes horen er gewoon bij!

 

Koekjes met weinig calorieën

Maar dan de belangrijke vraag, in wélke koekjes zitten nu weinig calorieën? Dat heb ik voor je uitgezocht! Ja, zo ben ik, doe ik graag ;). Er zijn natuurlijk nog wel meer koekjes te vinden met weinig calorieën maar deze 10 kwam ik tegen en deel ik graag met je. Even ter vergelijking, in een gemiddelde stroopwafel zitten 179 kcal. En in deze koekjes een stuk minder waardoor je calorieën ‘bespaart’ die je weer kan gebruiken voor bijvoorbeeld iets extra’s bij de lunch. Tenminste dat is hoe ik het zie, een soort puzzel om op de door jouw gewenste calorieën te blijven maar niks in te leveren qua lekkers 🙂

 

1.Verkade Nizza kokos koekjeskoekjes met weinig calorieën1.1

Lekkere biscuitjes met suiker en kokos, deze zijn slechts 46 calorieën.

 

2. Bolletje kanelly’s

koekjes met weinig ingrediënten1.2

Super knapperige, dunne koekjes met kaneelsuiker. Deze zijn 36 calorieën per koekje.

 

3. Verkade langetjes

koekjes met weinig ingrediënten1.3

Dezelfde smaak als de koekjes hierboven, maar dan iets stevigere koekjes, terwijl ze ook luchtig zijn. Super lekker en ontzettend laag in calorieën. Slechts 20 calorieën per koekje.

 

4. Thee biscuit huismerk

koekjes met weinig ingrediënten1.4

Ouderwetse, oer Hollandse thee biscuitjes. Simpel maar lekker, zijn 36 calorieën per stuk.

 

5. Bastogne koek

koekjes met weinig ingrediënten1.5

Een van mijn lievelingskoeken, Bastogne koeken. Super lekker knapperig en ook iets meer vullend dat de andere 4 koekjes, iets meer calorieën maar nog steeds weinig, maar 57 calorieën per stuk.

 

6. Frou Frou

koekjes met weinig calorieën

Deze koekjes doen mij altijd denken aan vroeger. Zo lekker deze koekjes. 34 calorieën per stuk

 

7. Oreo

koekjes met weinig calorieën

Deze mag niet ontbreken in deze lijst, een oreo koekje! Deze zijn maar 52 calorieën per stuk. Het probleem met deze koekjes is alleen dat je het nooit bij eentje kan houden want ze zijn gewoon te lekker haha.

 

8. Lange vingers

koekjes met weinig calorieën

Lange vingers, wie kent ze niet! Vroeger als klein kind kreeg ik dit, en ook toen mijn kinderen klein waren had ik dit vaak in huis. Trouwens ik koop ze nog steeds wel eens, zijn gewoon super lekker knapperig en zoet. 24 calorieën per stuk.

 

9. Lotus speculoos

koekjes met weinig calorieën

Lotus koekjes, oooo man wat zijn dit lekkere koekjes. Ik maakte er bijvoorbeeld deze gezonde lotus cheesecake mee. Zo ontzetten lekker. Dit koekje bevat 38 calorieën per stuk.

 

10. Café noir

koekjes met weinig calorieën

Deze koekjes, café noir, zijn zo lekker. Kleine knapperige koekjes met een dun zoet laagje. Love it! 26 calorieën per stuk.

 

Afvallen zonder dieet

Wil jij graag afvallen zonder dat jij een dieet hoeft te volgen? Dat klinkt te mooi om waar te zijn maar dat is het niet. Echt niet! Ik ben zelf 13 kilo afgevallen zonder dat ik op dieet ben gegaan. Hoe ik dat deed? Door te eten in een klein calorietekort. Ik schreef een ebook met alles wat je nodig hebt om dit ook te kunnen doen! Met uitleg over hoe het werkt, snacklijsten en nog veel meer. Bekijk het ebook hier!

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022