10x makkelijke vegetarische recepten

vegetarian shutterstock

Ben jij net begonnen met vegetarisch eten? Of misschien wil je graag af en toe een dagje geen vlees eten, maar heb je geen idee wat je dan precies moet maken? Ik eet al 10 jaar geen vlees meer en sinds 1 jaar ook geen vis. Inmiddels heb ik dan ook al heeeeel veel makkelijke vegetarische recepten gemaakt.

Voordat ik vegetarisch ging eten at ik vaak aardappelen, vlees en groente. Of een pasta met gehakt of een stamppot met spekjes. Toen ik begon met vegetarisch eten verving ik het vlees daarom gewoon door een vega variant. Dus nog steeds pasta met gehakt maar dan vega gehakt enzovoort. Maar hoe langer ik vegetarisch eet hoe makkelijker het wordt om maaltijden te maken zonder vleesvervanger. Dat betekend niet dat ik geen vleesvervangers meer eet hoor, maar ik wil je graag laten zien dat er genoeg makkelijke vegetarische recepten te maken zijn zonder dat het ingewikkeld is of er bijzondere ingrediënten voor nodig zijn.

Dus af en toe een dagje geen vlees eten? Of helemaal vegetarisch eten? Of misschien krijg je een vriend/vriendin bij te te eten en zoek je een lekker makkelijk vegetarisch recept? Ik zet mijn 10 favoriete vegetarische recepten voor je op een rij!

 

1.Couscous met munt & zoete aardappel

makkelijke vegetarische recepten

 

2.Makkelijke burrito’s (budget-proof)

makkelijke vegetarische recepten

 

3.Vegetarische ovenschotel

makkelijke vegetarische recepten

 

4.Naanbrood pizza

makkelijke vegetarische recepten

 

5.Pastasalade met pesto

makkelijke vegetarische recepten

 

6.Frisse quinoa salade met mango

makkelijke vegetarische recepten

 

7.Gevulde Italiaanse zoete aardappel

makkelijke vegetarische recepten

 

8.Italiaanse ovenschotel

makkelijke vegetarische recepten

 

9.Maaltijd wrap met falafel

makkelijke vegetarische recepten

 

10.Mexicaanse nacho schotel

makkelijke vegetarische recepten

 

 

Natuurlijk staan er nog véél meer lekkere vegetarische maaltijden op EASY DAILY FOOD. Zoals lekkere pasta’s, soepen en bijvoorbeeld plaattaarten. Maar dit zijn toch wel mijn 10 favoriete vegetarische recepten. Hoop dat er iets lekkers voor je bij zit!

 

Ga jij een van deze makkelijke vegetarische recepten uitproberen?

 

Heb jij een van deze recepten uitgeprobeerd? Laat het dan zeker even weten op Facebook, Instagram of Twitter. Gebruik dan #EASYDAILYFOOD of tag mij in je foto. Vind ik leuk!

 

Kopafbeelding: shutterstock.com

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop