10x makkelijke vegetarische recepten

vegetarian shutterstock

Ben jij net begonnen met vegetarisch eten? Of misschien wil je graag af en toe een dagje geen vlees eten, maar heb je geen idee wat je dan precies moet maken? Ik eet al 10 jaar geen vlees meer en sinds 1 jaar ook geen vis. Inmiddels heb ik dan ook al heeeeel veel makkelijke vegetarische recepten gemaakt.

Voordat ik vegetarisch ging eten at ik vaak aardappelen, vlees en groente. Of een pasta met gehakt of een stamppot met spekjes. Toen ik begon met vegetarisch eten verving ik het vlees daarom gewoon door een vega variant. Dus nog steeds pasta met gehakt maar dan vega gehakt enzovoort. Maar hoe langer ik vegetarisch eet hoe makkelijker het wordt om maaltijden te maken zonder vleesvervanger. Dat betekend niet dat ik geen vleesvervangers meer eet hoor, maar ik wil je graag laten zien dat er genoeg makkelijke vegetarische recepten te maken zijn zonder dat het ingewikkeld is of er bijzondere ingrediënten voor nodig zijn.

Dus af en toe een dagje geen vlees eten? Of helemaal vegetarisch eten? Of misschien krijg je een vriend/vriendin bij te te eten en zoek je een lekker makkelijk vegetarisch recept? Ik zet mijn 10 favoriete vegetarische recepten voor je op een rij!

 

1.Couscous met munt & zoete aardappel

makkelijke vegetarische recepten

 

2.Makkelijke burrito’s (budget-proof)

makkelijke vegetarische recepten

 

3.Vegetarische ovenschotel

makkelijke vegetarische recepten

 

4.Naanbrood pizza

makkelijke vegetarische recepten

 

5.Pastasalade met pesto

makkelijke vegetarische recepten

 

6.Frisse quinoa salade met mango

makkelijke vegetarische recepten

 

7.Gevulde Italiaanse zoete aardappel

makkelijke vegetarische recepten

 

8.Italiaanse ovenschotel

makkelijke vegetarische recepten

 

9.Maaltijd wrap met falafel

makkelijke vegetarische recepten

 

10.Mexicaanse nacho schotel

makkelijke vegetarische recepten

 

 

Natuurlijk staan er nog véél meer lekkere vegetarische maaltijden op EASY DAILY FOOD. Zoals lekkere pasta’s, soepen en bijvoorbeeld plaattaarten. Maar dit zijn toch wel mijn 10 favoriete vegetarische recepten. Hoop dat er iets lekkers voor je bij zit!

 

Ga jij een van deze makkelijke vegetarische recepten uitproberen?

 

Heb jij een van deze recepten uitgeprobeerd? Laat het dan zeker even weten op Facebook, Instagram of Twitter. Gebruik dan #EASYDAILYFOOD of tag mij in je foto. Vind ik leuk!

 

Kopafbeelding: shutterstock.com

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022