On a budget I 5 euro maaltijden

budget maaltijden

Ik houd van snel en makkelijk  koken. Nou dat was denk ik geen verassing! Maar wat ik ook altijd handig vind is om een paar budget maaltijden achter de hand te hebben die net zo lekker zijn als een duurdere variant. Er zijn genoeg mensen die van een klein inkomen moeten rondkomen. Een ‘excuus’ is vaak dat gezond eten veel te duur is en er daarom misschien ongezonder gekookt wordt. Het is natuurlijk ook een feit dat groente vaak prijzig is. Maar als je weet wat je met verschillende groente allemaal kan doen kan je zeker gezond koken met een klein budget.

Maar ook voor mensen die genoeg geld te besteden hebben voor het eten is het leuk om wat budget maaltijden te maken. Zo houd je namelijk geld over voor andere dingen (bijvoorbeeld shoppen, altijd een goed idee naar mijn mening 😉 ).

 

Hoe werkt het – de regels

– Het idee is om recepten te gaan delen waar 2 personen van kunnen eten, en in ons geval ook een kind van 3.
– Het bedrag mag maximaal 5 euro zijn!
– Er zijn een aantal dingen die ik niet mee reken in deze 5 euro, dat zijn bijvoorbeeld de specerijen, olijfolie, knoflook en uien. Alle andere dingen die ik gebruik voor de maaltijden moeten binnen de €5,00 vallen.
– Wanneer ik de helft van een verpakking gebruik, en de rest van deze verpakking lang houdbaar is, dan reken ik hiervan de helft. Aangezien je de volgende maaltijd weer met deze ingrediënten kan maken.

 

Basis ingrediënten
Ingrediënten die ik veel gebruik in mijn gerechten zal ik hieronder weergeven, op die manier kan je zien wat niet binnen de 5 euro valt. Dit zijn allemaal basis kruiden en ingrediënten die je altijd in huis kan hebben en die lang goed blijven.
  • paprika poeder
  • chili vlokken
  • peper & zout
  • bouillonblokjes
  • knoflook
  • uien
  • olijfolie
  • soja saus
  • honing
  • sambal

 

De recepten

Komende woensdag komt het eerste 5 euro recept al online! Wanneer je zelf ook voor minder geld avond maaltijden wil bereiden is het belangrijk om je denkwijze over het eten een beetje aan te passen. Eet bijvoorbeeld eens een dag geen vlees (in mijn recepten gebruik ik zelfs helemaal geen vlees), of deel een stuk vlees. Eet in plaats van een (vega)burger bijvoorbeeld een gekookte ei, enzovoort. Dit soort kleine dingen kunnen veel geld schelen en van dat geld kan je weer andere leuke dingen doen!

Bron foto’s: pexels.com

 

Let jij op de kosten van je boodschappen? Of koop je altijd gewoon wat je lekker vind?

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022