5x gezonde lunch tijdens het afvallen

5x gezonde lunch

Op zoek naar een gezonde lunch tijdens het afvallen? Dat is een stuk makkelijker dan je denkt. Ben jij bezig met gezond eten of misschien met afvallen? Dan denk je misschien dat jij alleen nog maar salades kan eten. Maar dat is niet zo! Ik heb 5 lekkere en super makkelijke lunch recepten voor je.

 

Is brood een dikmaker

Is brood een dikmaker, dat is een vraag die ik bijna dagelijks krijg op mijn instagram. Het is echt een grote mythe dat je aankomt door het eten van brood. Maar dat is vaak wel de reden dat mensen brood als ‘ongezond’ bestempelen. Maar dat is absoluut niet het geval. Dus is brood ongezond? Het lange antwoord hierop is nee, en het korte antwoord is ook nee! Je komt niet aan door brood, je komt niet aan door koolhydraten, echt niet! Je kan in gewicht aankomen wanneer je langere tijd meer calorieën binnenkrijgt dan je lichaam nodig heeft. Zo simpel is het.

Dus is brood een dikmaker? Nee! Bestaat er uberhaupt zo iets als een ‘dikmaker’? Ook nee! Je komt niet aan door het eten van een bepaald voedingsmiddel. Het hele idee dat een banaan of een stuk brood of voor mijn part een magnum, een ‘dikmaker’ is, is de grootste onzin. De enige reden waardoor jij aankomt in gewicht is doordat jij op een dag in totaal meer calorieën binnen krijgt dan jouw lichaam nodig heeft. Dus komt dus nooit door een bepaald voedingsmiddel maar het is een optelsom. Wil jij hier meer over weten? Bekijk dan het ebook ‘Afvallen zonder dieet’. Hierin vind je alle informatie die je nodig hebt over afvallen en hoe dat precies werkt. gezonde lunch

Overzicht met mager broodbeleg

Ben jij op zoek naar mager brood beleg voor op jouw boterham? Die heb ik ook! Wanneer je gezonder wil eten of misschien wil afvallen dan is het handig om te kijken naar het beleg op jouw brood. Zoals ik hierboven al aangaf kom je niet aan door het eten van brood. Het beleg is wat het soms calorierijk kan maken. Hier vind je een lijstje met mager broodbeleg!

 

Lekkere en gezonde lunch recepten

Maar goed, genoeg gekletst, jij komt hier voor lekkere en gezonde lunch recepten! En die heb ik natuurlijk voor je. Ik houd zelf van simpel dus ik heb ook lekkere en simpele lunch ideeën voor je verzameld!

 

1. Pastasalade to go

gezonde lunch

Het recept vind je hier. Deze pastasalade to go bevat 433 calorieën.

 

2. Brood met zuivelspread

gezonde lunch

Voor deze makkelijke lunch pak je 3 volkoren stukken brood. 65 gram zuivelspread light en 120 gram tomaatjes (of meer als je dat wil). Een beetje peper en zout boven op de zuivelspread en je lunch is klaar. Dit is in totaal 328 calorieën.

 

3. Kleurrijke lunch wraps

lunch wrap met roomkaas

Deze kleurrijke lunch wrap maak je met bieten wraps, gewoon in de supermarkt te koop. Zo lekker! Het recept vind je hier. Twee van deze kleurrijke wraps bevatten 315 calorieën

 

4. Kwark

kwark als lunch

Kwark is misschien niet iets wat je associeert met lunch. Maar een lekkere volle kwark bowl met lekkere toppings en fruit zorgt ervoor dat je bomvol zit en je krijgt wat extra eiwitten binnen. Deze vullende kwarkbowl maak je als volgt: 350 gram magere kwark, een appel in stukjes, een halve banaan in plakjes, 10 gram gepofte tarwe en als lekker ‘zoetje’ nog 10 gram witte vlokken. Dit kan je eventueel ook weg laten. Deze kwark bowl bevat 355 calorieën.

 

5. Lunch met avocado en tomaat

gezonde lunch

Deze lunch zit boordevol eiwitten en gezonde vetten. Eiwitten door de cottage cheese en gezonde vetten door de avocado. Ben je nu geen fan van cottage cheese? Vervang dit dan door zuivelspread (light). Het recept vind je hier. Deze lunch bevat 397 calorieën.

 

Meer tips

Wil jij jouw lunch een beetje uitbreiden? Voeg dan meer groente toe. Zoals komkommer, worteltjes of tomaatjes. Geen fan van rauwkost? Een appel of banaan vult ook goed! En ben je nou op zoek naar meer lekkere snack, ontbijt of avond eten inspiratie? Volg mij dan zeker even op mijn instagram, vind ik super leuk!

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop