5x kant en klare maaltijd <500 kcal

kant en klare maaltijd

Een kant en klare maaltijd heeft vaak niet zo’n goed imago. Maar is dat wel terecht? Ik ga jou echt niet vertellen wat jij wel en niet ‘moet’ eten. Ik ben namelijk van mening dat alles kan, zo lang het een beetje in balans blijft. Dus af en toe een patatje? Niks mis mee, maar dan moet je er wel lekker van genieten en je niet schuldig gaan voelen he, want dan is het zonde. Af en toe een kant en klare maaltijd? Ook niks mis mee. Gewoon lekker normaal eten, beetje groente hier, wat eiwitten, wat koolhydraten, helemaal goed. Maar soms heb je dus gewoon geen tijd om te koken maar je moet wel iets eten toch? Dan is een kant en klare maaltijd handig om in de vriezer te hebben.

 

Kant en klare maaltijd

Wanneer je geen tijd hebt om te koken, is het handig om een maaltijd in de vriezer te hebben liggen die je zo, hoppa, kan opwarmen in de pan of oven. Of misschien heb je wel tijd om te koken, maar ben je vergeten om allemaal ingrediënten te kopen in de supermarkt. Dan is een kant en klare maaltijd een handig iets om achter de hand te hebben. Of nou ja, om in de vriezer te hebben :). Kant en klare maaltijden hebben vaak het imago dat ze niet goed voor je zijn en bomvol calorieën zitten. Maar dit hoeft dus niet! Ik zocht 5 kant en klare maaltijden voor je op, die je kan bewaren in de vriezer en die allemaal minder dan 500 calorieën bevatten. Benieuwd welke ik vond?

 

 

1. Iglo oven groente idee

kant en klare maaltijd

 

Aardappeltjes met groente. Volgens de verpakking al lekker op smaak gebracht dus het kan zo, hoppa, in de oven. Op de verpakking staat dat een portie de helft van de verpakking is, maar dat is wel echt heel erg weinig. Dus ik zou de hele verpakking klaar maken voor eenpersoon. Dit is dan per verpakking en dus per portie 480 gram. In totaal is dit 322 calorieën en kost €4,25. O en ook nog eens Vegan!

 

2. Burrito No Fairytailes ‘Chili sin carne’

kant en klare maaltijd

 

Een vegan burrito in de bekende groente wraps van No Fairytales. Dit is een lichte maaltijd want een portie is 171 gram. Deze burrito bevat 220 calorieën. Dus mocht je nu een hele grote eter zijn, dan kan je er ook 2 eten en dan zit je nog maar op 440 calorieën. Dat is nog steeds weinig voor een avond maaltijd. De burrito kost €3,29.

 

3. Iglo Ravioli

kant en klare maaltijd

Een snelle pasta met tomatensaus, groente en ravioli. Binnen no-time klaar dus handig om uit de vriezer te toveren. Een portie bevat 450 gram en 487 calorieën. Deze maaltijd kost €5,29.

 

4. Lazy Vegan tikki masala

kant en klare maaltijd

Een vegan maaltijd met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Klinkt goed! Een portie bestaat uit 400 gram en bevat 456 calorieën en kost €5,05.

 

5. Iglo tagliatelle met zalm

kant en klare maaltijd

Voor de gene die wel graag vis eet is dit een goede optie. Jaaaaren geleden toen ik ook nog vis at, at ik deze wel eens wanneer ik alleen at. Ik vond ‘m erg lekker. Een portie is 450 gram en bevat 402 calorieën en kost €5,99.

 

Kant en klare maaltijden

Kant en klare maaltijden zijn natuurlijk niet bedoeld om elke avond te eten. Ze bevatten vaak wat meer zout e.d. Maar voor een keer is er echt niks mis mee. En ja, zelf koken met verse ingrediënten is altijd een goed idee. Maar he, we zijn allemaal mensen en hebben allemaal wel eens geen zin of tijd om te koken. Dus neem deze blog vooral ter inspiratie. Ik hoef geen tips voor makkelijke maaltijden die snel te maken zijn, die ken ik zelf genoeg :D. Dit is gewoon als tip voor wanneer jij het handig vindt.

 

Snelle makkelijke maaltijd

Ben jij nou op zoek naar een snelle makkelijke avond maaltijd? Dan moet je zeker mijn e-book met 30 makkelijke avond maaltijden even bekijken! Allemaal met weinig calorieën maar wel met gewoon ‘normaal’ eten. Geen gekke dieet maaltijden, want daar houden we niet van toch? Vind jij het lastig om snelle makkelijke maaltijden te maken? Bekijk dan mijn avond maaltijden boek hier!

makkelijke maaltijd

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop