5x makkelijke camping gerechten

top 3 blogs juli

Je hebt een lange (of misschien korte) reis achter de rug en bent aangekomen op de plaats van bestemming, woohoooo! De vakantie kan beginnen. De eerste avond haal je lekker makkelijk een pizza of patatje of ga je lekker uit eten. De volgende dag even inkopen doen in de plaatselijke supermarkt, en dan denk je ineens ‘wat ga ik koken deze vakantie’. Je hebt misschien geen zin om door die enorme supermarkt te lopen en te zoeken naar allemaal verschillende ingrediënten. Al vind ik dat dus heel erg leuk, maar dat is een ander verhaal :). Ik heb daarom een paar makkelijk recepten op een rijtje gezet om snelle en lekkere maaltijden te kunnen maken op de camping. Het moet tenslotte wel een beetje leuk blijven, je hebt tenslotte vakantie!

 

Pasta al tonno

makkelijke camping gerechten

Een lekkere pasta is altijd een goed idee tijdens de vakantie. Deze pasta heb je met weinig ingrediënten snel op tafel. Klik op hier voor het recept.

 

Verse vis met salade en aardappeltjes

Tijdens onze vakantie hebben wij dit ook gegeten. Super lekker en makkelijk. Je bakt de aardappeltjes in een beetje olijfolie lekker krokant, de vis in een goede anti-aanbak pan en onder tussen maak je een lekkere salade. Lekker en makkelijk!

 

Salade met stokbrood

Voor dit simpele gerecht hoef je zelfs geen pan op het vuur te zetten. Maak een lekkere salade van dingen die je lekker vind. Bijvoorbeeld een salade van rucola, paprika, tomaatjes, bosui, komkommer en bijvoorbeeld een appel of perzik. Koop er een lekker krokant stokbroodje bij, eventueel een lekker smeerseltje zoals kruidenboter of een andere spread en je hebt een heerlijk maaltijd voor als het bloedje heet is op de camping.

 

Vispakketje van de BBQ

makkelijke camping gerechten

Heb je een barbecue bij de stacaravan/tent? Maak dan dit lekkere vispakketje. Super makkelijk om te maken en ook nog eens gezond. Ik maak dit vispakketje normaal gesproken in de oven klaar maar het kan net zo goed op de barbecue. Kook erg wat groente bij of maak bijvoorbeeld groente spiesjes die je ook op de barbecue legt. Klaar!

 

Couscous salade met groente

makkelijke camping gerechten

Voor dit gerecht heb je maar 1 pan nodig op het vuur voor de zalm. Stoom de couscous, door deze in een kom te doen, kokend water erover heen te gieten tot de couscous 1,5 cm onder water staat. Afdekken met een groot bord en in 5 minuten heb je luchtige couscous. Wil je meer smaak toevoegen? Roer dan een half bouillonblokje door het kokende water heen. Doe er lekkere verse groente bij, bijvoorbeeld paprika, tomaatjes, komkommer, avocado en wortel. Snij alles in kleine blokjes en gooi ongekookt door de couscous heen. Zo heeft je couscous salade een lekker bite. Terwijl de couscous gaar stoomt bak je een stukje zalm in ongeveer 8 minuten met een beetje peper en zout en je bent weer binnen 10 minuten klaar!

 

 

Nog meer inspiratie nodig? Dit was het weekmenu tijdens onze vakantie vorig jaar!

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop