6x Traktatie met rozijntjes

traktatie met rozijntjes

Een leuke en gezonde traktatie bedenken voor het kinderdagverblijf of voor op school is toch nog best lastig. Elke ouderdie zich hier mee bezig heeft gehouden heeft vast al een speurtocht achter de rug. De traktatie moet namelijk gezond zijn, makkelijk zijn om te maken, en het aaaallerliefst een dag of meerdere dagen van te voren te maken zijn. Want op de ochtend van de verjaardag van je mini-me heb je wel wat anders aan je hoofd dan het rijgen van gezonde fruitkettingen of iets dergelijks. Dan heb ik nu een topper voor je, namelijk traktatie met rozijntjes!

 

Traktatie met rozijntjes

Mijn zoontje wordt bijna 1 en onlangs hebben wij een nieuwe kinderopvang voor hem gekozen, die iets flexibeler is met het ruilen van dagen e.d. En omdat deze kinderopvang erg bezig is met gezonde voeding (ben ik natuurlijk helemaal voor!) moest er ook een leuke en gezonde kinder traktatie komen voor mijn zoontje. Maarja, hij is bijna 1 en op de babygroep waar hij zit, zitten allemaal kinderen die jong zijn dus de mogelijkheden waren een beetje beperkt. Ik besloot daarom een traktatie met rozijntjes te maken! En dan niet per se om meteen op te eten, maar meer zodat hij iets leuks en feestelijks heeft om op te trakteren. Ik ben een internet speurtocht gestart naar leuke traktaties met rozijntjes en ik heb de allerleukste voor je verzameld!

 

Deze traktaties met rozijntjes zijn allemaal:

    • Niet moeilijk om te maken
    • Prima meerdere dagen van te voren te maken
    • Gezond
    • Vrolijk
    • O en kost niet al te veel tijd om te maken 😉

Dieren

traktatie met rozijntjes
Deze leuke traktatie is echt niet moeilijk om te maken maar toch ontzettend leuk. De kinderen hebben dan iets lekkers om te eten en een leuk cadeautje voor mee naar huis. Het idee komt hier vandaag.

Knutsel dieren

traktatie met rozijntjes
Je moet wel een beetje creatief zijn om deze kleine dieren doosjes te versieren. Maar dan heb je ook wat! Het idee vond ik hier!

 

Brandweer
traktatie met rozijntjes

Is jouw kleine mini-me gek van de brandweer? Dan kan je deze brandweer auto’s gaan maken. Pakje rozijntjes er tussen en klaar. Een soortgelijke traktatie vind je hier.

 

Vrolijke poppetjes

traktatie met rozijntjes

Of bijvoorbeeld deze leuke poppetjes! Beetje knip en plak werk, of misschien kan je wel leuke oog en snor stickertjes vinden. En klaar. Hier gevonden.

 

Vliegtuig

Dit vliegtuig ziet er echt super gaaf uit! Lijkt erg moeilijk maar je hebt eigenlijk alleen houten knijpers, houten stokjes en wat lijm nodig. Erg leuk en origineel! Ik kon de bron niet achterhalen, maar de foto vond ik hier.

 

Indiaantjes

traktatie met rozijntjes

Als je echt zin hebt om te knutselen kan je deze leuke indiaantjes maken. Niet moeilijk maar wel even een priegelwerkje! Je maakt deze indiaantjes door een rozijnendoosje te verpakken in gekleurd papier. Je plakt 2 wiebeloogjes op het doosje, een veer aan de achterkant. Daaromheen doe je een ‘hoofd bandje’ gemaakt van een dunner stukje papier. Schrijf eventueel de leeftijd van je kind erop of de naam!

 

Andere leuke traktaties

Nog meer leuke ideeën opdoen voor kindertraktaties? De favoriet van mijn dochter is deze gezonde fruitrups, hier heeft zij inmiddels al 3 jaren achter elkaar op getrakteerd en ze wil niks anders meer!

traktaties met rozijntjes

 

Of misschien hoef jij op school geen rekening te houden met een gezonde traktatie en mag jij het helemaal zelf bepalen? Dan zijn deze leuke kindertraktaties met cake misschien iets voor jou en je mini-me!

traktatie met rozijntjes

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop