6x Traktatie met rozijntjes

traktatie met rozijntjes

Een leuke en gezonde traktatie bedenken voor het kinderdagverblijf of voor op school is toch nog best lastig. Elke moeder (of vader) die zich hier mee bezig heeft gehouden heeft vast al een speurtocht achter de rug. De traktatie moet namelijk gezond zijn, makkelijk zijn om te maken, en het aaaallerliefst een dag of meerdere dagen van te voren te maken zijn. Want op de ochtend van de verjaardag van je mini-me heb je wel wat anders aan je hoofd dan het rijgen van gezonde fruitkettingen of iets dergelijks. 

 

Mijn zoontje wordt bijna 1 en onlangs hebben wij een nieuwe kinderopvang voor hem gekozen, die iets flexibeler is met het ruilen van dagen e.d. En omdat deze kinderopvang erg bezig is met gezonde voeding (ben ik natuurlijk helemaal voor!) moest er ook een leuke en gezonde kindertraktatie komen voor mijn zoontje. Maarja, hij is bijna 1 en op de babygroep waar hij zit, zitten allemaal kinderen die jong zijn dus de mogelijkheden waren een beetje beperkt. Ik besloot daarom een traktatie met rozijntjes te maken! En dan niet persee om meteen op te eten, maar meer zodat hij iets leuks en feestelijks heeft om op te trakteren. Ik ben een internet speurtocht gestart naar leuke traktaties met rozijntjes en ik heb de allerleukste voor je verzameld!

 

Deze traktaties met rozijntjes zijn allemaal:

  • Niet moeilijk om te maken
  • Prima meerdere dagen van te voren te maken
  • Gezond
  • Vrolijk
  • O en kost niet al te veel tijd om te maken 😉

 

Dieren

traktatie met rozijntjes

Deze leuke traktatie is echt niet moeilijk om te maken maar toch ontzettend leuk. De kinderen hebben dan iets lekkers om te eten en een leuk cadeautje voor mee naar huis. Het idee komt hier vandaag.

 

Knutsel dieren

traktatie met rozijntjes
Je moet wel een beetje creatief zijn om deze kleine dieren doosjes te versieren. Maar dan heb je ook wat! Het idee vond ik hier!

 

Brandweer

traktatie met rozijntjes

Is jouw kleine mini-me gek van de brandweer? Dan kan je deze brandweer auto’s gaan maken. Pakje rozijntjes er tussen en klaar. Bron van deze traktatie kan je hier vinden.

 

Vrolijke poppetjes

traktatie met rozijntjes

Of bijvoorbeeld deze leuke poppetjes! Beetje knip en plak werk, of misschien kan je wel leuke oog en snor stickertjes vinden. En klaar. Hier gevonden.

 

Vliegtuig

Dit vliegtuig ziet er echt super gaaf uit! Lijkt erg moeilijk maar je hebt eigenlijk alleen houten knijpers, houten stokjes en wat lijm nodig. Erg leuk en origineel! Ik kon de bron niet achterhalen, maar de foto vond ik hier.

 

Indiaantjes

traktatie met rozijntjes

Als je echt zin hebt om te knutselen kan je deze leuke indiaantjes maken. Niet moeilijk maar wel even een priegelwerkje! Deze indiaantjes kan je hier terug vinden.

 

 

Andere leuke traktaties

 

 

Nog meer leuke ideeën opdoen voor kindertraktaties? De favoriet van mijn dochter is deze gezonde fruitrups, hier heeft zij inmiddels al 3 jaren achter elkaar op getrakteerd en ze wil niks anders meer haha.

traktaties met rozijntjes

 

Of misschien hoef jij op school geen rekening te houden met een gezonde traktatie en mag jij het helemaal zelf bepalen? Dan zijn deze leuke kindertraktaties met cake misschien iets voor jou en je mini-me!

traktatie met rozijntjes

 

 

 

 

Dit waren mijn ideeën voor leuke en makkelijke kindertraktaties. Heb jij nog leuke ideeën? Laat het dan zeker even weten!

 

 

 

 

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022