7 x koolhydraatarme lunch

koolhydraatarme lunch

Zoals je misschien wel weet, eet ik sinds een aantal weken koolhydraatarm. Het variëren van ontbijt en lunch vind ik soms nog best lastig. Maar na het bijhouden van mijn lunch de afgelopen 7 dagen valt het mij achteraf best mee. Ik heb namelijk behoorlijk verschillende dingen gegeten! Ik heb dus van de afgelopen week bijgehouden wat ik heb gegeten voor de lunch. Wie weet breng ik jou op ideeën! Heb je zelf lekkere suggesties voor een koolhydraatarme lunch (vega)? Dan hoor ik het graag!

 

Maandag

koolhydraatarme lunch

Ik maak een dunne omelet van 2 eieren, peterselie, peper & zout en kluts dit door elkaar. Ik bak deze heel zachtjes in een beetje olijfolie. Wanneer deze klaar is leg ik er een halve plak kaas tussen en klap ‘m dubbel. Erbij eet ik een halve komkommer en tomaatjes.

 

Dinsdag

Ik zou vandaag tussen de middag thuis eten, maar ik was met de kids bij een vriendin. Het was zo gezellig dat ik daar bleef lunchen. Ik had geen koolhydraatarm brood bij mij maar gelukkig had ze Griekse yoghurt in huis. Top! Geen foto van gemaakt.

 

Woensdag

koolhydraatarme lunch

Vandaag weer een dunne omelet. Twee eieren losgeroert met paprikapoeder, peterselie, peper & zout. Gebakken in een beetje kokosolie. Dubbelgeklapt met een half plakje kaas ertussen. Daarbij een salade van ijsbergsla, tomaat, wortel en komkommer. Sausje is 3 el Griekse yoghurt, 1 el mayonaise, beetje dille, peper en een beetje zoetstof. Dit sausje kan je 2 a 3 keer gebruiken voor je salade!

 

Donderdag

koolhydraatarme lunch

Ik kocht laatste koolhydraatarm brood bij de Jumbo. Ik weet niet meer hoeveel koolhydraten deze precies bevat maar ik at vandaag 1 stukje met roomkaas erop. Erbij een salade van rucola, avocado, tomaat en komkommer. Het sausje is dezelfde als gister!

 

Vrijdag

koolhydraatarme lunch

Ik had de avond van te voren een grote pan courgettesoep gemaakt. Ik had een kommetje over en at dit als lunch. Ook lag er nog een halve verpakking Quorn stukjes in de koelkast. Deze heb ik gebakken in een beetje kokosolie en deed er cajunkruiden overheen. Erbij 3/4 komkommer in stukjes. Het recept voor de courgettesoep deelde ik vorige week en kan je HIER vinden!

 

Zaterdag

koolhydraatarme lunch

In het weekend kan er wat uitgebreider geluncht worden en maakte ik deze super lekkere en luchtige amandelmeel pannenkoekjes. Het recept kan je HIER vinden. Op dit bord liggen trouwens 2 porties, de volgende dag at ik de 2e portie als ontbijt.

 

Zondag

koolhydraatarme lunch

Een stukje Adamsbrood (de bakmix kocht ik HIER), met 2 geroerbakte eitjes. Een salade van komkommer, tomaat, rauwe wortel, halve avocado, beetje geitenkaas en walnoten. De dressing is alleen een beetje olijfolie en limoensap.

 

 

Eet jij ook koolhydraatarm? Wat is jouw favoriete koolhydraatarme lunch? Ik ben heel benieuwd of je lekkere ideeën voor mij hebt!

 

 

 

 

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop