8x mager broodbeleg

mager broodbeleg

Wat is mager broodbeleg? Mager broodbeleg is broodbeleg wat minder calorieën bevat dan andere broodbeleg items. Mager broodbeleg is een goed idee wanneer je een beetje wil opletten met wat je allemaal binnen krijgt. Wanneer ik voor mijzelf spreek is het voor mij echt een eye-opener geweest om te kijken naar de calorieën in bepaald beleg. Wanneer er weinig calorieën in broodbeleg zit, betekent dit niet automatisch dat het gezonder is. Net zoals dat wanneer er veel calorieën inzitten, dit niet altijd betekent dat het ongezond is.

 

Overzicht met mager broodbeleg

Ben jij op zoek naar een overzicht met mager broodbeleg? Dan zit jij hier goed! Jaren geleden ben ik begonnen met afvallen en kwam ik er achter dat het veel simpeler is dan je denkt. Zolang jij iets minder calorieën eet dan je nodig heb val je af. En iets wat mensen vaak denken is dat brood een ‘dikmaker’ is. Maar wanneer je bezig gaat met het bijhouden van calorieën kan je alles eten, zo lang je een klein calorietekort houdt. Daarbij is eigenlijk niks een ‘dikmaker’. Het een bevat gewoon wat meer calorieën dan het ander. Zo simpel is het.

wat is mager broodbeleg

 

Is brood ongezond

Een grote mythe is dat je aankomt door het eten van brood. Dat is vaak de reden dat mensen brood als ‘ongezond’ bestempelen. Maar dat is absoluut niet het geval. Dus is brood ongezond? Het lange antwoord hierop is nee, en het korte antwoord is ook nee! Je komt niet aan door brood, je komt niet aan door koolhydraten, echt niet! Je kan in gewicht aankomen wanneer je langere tijd meer calorieën binnenkrijgt dan je lichaam nodig heeft. Zo simpel is het.

Het beleg wat jij op je brood doet maakt het grote verschil. Wanneer jij wil afvallen is het belangrijk om te letten op de calorieën in jouw broodbeleg. Het hoeft niet áltijd alleen maar gezond te zijn. Ook niet wanneer je wil afvallen.

 

Calorieën bijhouden

Wanneer je op je calorie inname let kom je er achter waar veel en waar weinig calorieën inzitten. Dit kan je helpen wanneer je op gewicht wil blijven of wanneer je een beetje wil afvallen. Zo at ik regelmatig tussen de middag 3 stukken brood met pindakaas. Absoluut niks mis met pindakaas, heel goed voor je zelfs. Maar het bevat ongelofelijk veel calorieën. Dus wanneer je daar op let is het handig om bijvoorbeeld niet 3, maar 1 broodjes met je favo pindakaas te besmeren en voor de andere 2 broodjes te kiezen voor mager brood beleg.

Wil je meer weten over afvallen waar bij je gewoon ‘normaal’ kan eten en toch kan afvallen? Bekijk dan het e-book ‘Afvallen zonder dieet’ hier. Daarin vind je alles wat je moet weten over deze super simpele manier van afvallen. Lees hier vooral ook even de reviews van vrouwen die je voor gingen!wat is mager broodbeleg

 

Lijst met mager broodbeleg

Maar dan nu to the point, waar jij hier voor gekomen bent, een lijst met mager broodbeleg! Ik zocht mager broodbeleg op wat ik zelf ook regelmatig eet. Ik eet zelf vegetarisch en dus geen vlees of vis. Deze opties heb ik dan ook niet meegenomen in dit lijstje. Wél heb ik 8 lekkere simpele en magere opties voor je om je boterham of cracker mee te beleggen.

Op de achterkant van elk etiket staan de calorieën per 100 gram aangegeven, soms ook per portie. Voor het gemak noem ik bij elk mager broodbeleg dan ook het aantal calorieën per 100 gram. Maar ook per portie. De ene keer is dit 15 gram, de andere 20 gram. Het hangt er dus maar net van af hoeveel je er van op je brood smeert. Meer weten over hoe je een etiket moet lezen? Klik dan hier, ik geef je handige tips over hoe je dat doet.

 

 

wat is mager broodbeleg

 

En even zodat je een goed beeld hebt van wat weinig of veel calorieën zijn voor broodbeleg. Een portie pindakaas van 15 gram is gemiddeld 98 kcal. Een portie hagelslag met boter is gemiddeld 102 kcal.

 

1. Halvajam

wat is mager broodbeleg

Deze jam is zo ongelofelijk lekker. Ik eet het op geroosterd brood, door de kwark of met cottage cheese light en dan deze jam eroverheen. Zo lekker. Per 100 gram 120 kcal. Per portie van 15 gram slechts 18 kcal, dat is echt super weinig.

 

2. Kips smeerworst (vega)

wat is mager broodbeleg

Je hebt van deze vega smeerworst van Kips 2 soorten. De normale en de ‘minder vet’ variant. Beide zijn erg lekker. Per 100 gram 166 kcal. Per portie van 20 gram (is 1 bolletje) 33 kcal.

 

3. Cottage cheese light

wat is mager broodbeleg

Cottage cheese light is misschien een beleg waar je even aan moet wennen. Het heeft namelijk een bijzondere structuur haha. Maar op geroosterd brood met wat peper en zout is het erg lekker. Wat nóg lekkerder is, is een laagje cottage cheese light en dan halva jam eroverheen. Zo.ontzettend.lekker! Daarbij zit dit magere beleg bomvol eiwitten wat er voor zorgt dat je langer een vol gevoel hebt. Deze is alleen te koop bij de Lidl. Andere supermarkten verkopen een soort gelijk product maar die is niet zo mager als deze light variant. Per 100 gram 69 kcal, per portie van 20 gram 14 kcal.

 

4. Eru Balans

wat is mager broodbeleg

Deze smeerkaas kan je eigenlijk in elke supermarkt vinden en is per 100 gram 125 kcal. Per portie van 15 gram 19 kcal. Echt heel mager dus.

 

5. Kipworst (vega) Vegetarische Slager

wat is mager broodbeleg

Ik ben een zuinige Nederlander haha dus ik doe altijd 2 schijfjes ‘kip’worst op mijn brood en klap ‘m dubbel. Deze kipworst van de Vegetarische Slager is echt ontzettend lekker en smaakt gewoon naar echte kip. Echt uitproberen dus! Ook nog eens vol eiwitten. Per 100 gram 176 kcal. Per portie van 12 gram (is 2 plakjes) 21 kcal.

 

6. Zuivelspread light

wat is mager broodbeleg

Deze zuivelspread light eet ik graag op brood met dunne schijfjes komkommer erop en wat peper en zout. Deze koop ik bij de AH. Let wel even op wanneer je deze uit het schap haalt want de verpakking van de normale variant lijkt best veel op deze. Dit is dus de light variant en bevat per 100 gram 97 kcal. Per portie van 15 gram 15 kcal. Ook weer super weinig.

 

7. Filet american (vega) Garden Gourmet

wat is mager broodbeleg

Super lekkere vegetarische filet american van het merk Garden Gourmet. Er zijn meer lekkere varianten maar wat ik zo snel kon zien bevat deze variant de minste calorieën. Per 100 gram 191 kcal. Per portie van 15 gram 29 kcal.

 

8. Gekookt ei

Geen foto, maar iedereen weet gelukkig hoe een gekookt ei eruit ziet :D. Een eitje koken is minder calorieën dan een eitje bakken. Want bij het bakken gebruik je altijd een beetje boter of olie waardoor het snel omhoog gaat. Een gekookt ei is 64 kcal per ei. Iets meer dan het hierboven genoemde magere broodbeleg. Maar wel heel gezond. Bomvol eiwitten wat er voor zorgt dat je langer vol zit.

Meer handige lijstjes?

Vond je dit een handig lijstje? Ik heb een hele handige boodschappenlijst ontwikkeld met daarin állemaal handige lijstjes. Van caloriearme snacks voor op de bank, welke crackers bevatten weinig calorieën. Handig items voor het avond eten en ga zo maar door. De caloriearme boodschappenlijst vind je hier!

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop