9x boodschappen tijdens het afvallen – AH

boodschappen tijdens het afvallen

Wanneer je een beetje wilt letten op wat je binnen krijgt op een dag kan dat best lastig zijn. Want je leest overal andere dingen. De een zegt ‘koolhydraatarm’, de ander zegt ‘ alleen maar kip en broccoli’ en weer een ander zegt ‘alleen maar groentesapjes drinken, is mijn nicht 30kilo mee afgevallen’. Allemaal leuk en aardig. Maar het zijn allemaal dingen die je niet de rest van je leven gaat volhouden.

 

Dat is precies de reden waarom je niet aan een dieet moet beginnen. Geen dure maaltijd vervangende shakes moet kopen maar gewoon gezond gaan eten. En onder gezond eten kan je natuurlijk van alles verstaan. Voor mij betekend het veel groente en fruit, letten op het formaat van je porties en verbied je zelf geen voedingsmiddelen zoals chocolade of af en toe een koekje. Het gaat om weten hoeveel calorieën je nodig hebt en hoeveel je daadwerkelijk eet op een dag. Zorg voor een klein (lees KLEIN) calorietekort en dan val je af.

 

Boodschappen doen tijdens het afvallen

De boodschappen die ik laat zien zijn boodschappen die ik altijd in huis heb. Of ik nou aan het afvallen ben of niet. Het zijn gezonde producten maar vaak met net iets minder calorieën. Dus vervang bv gewone ontbijtkoek door ontbijtkoek zero enzovoort en je eet automatisch al minder calorieën. Het gaat namelijk tijdens het afvallen om kleine aanpassingen die je vol kan houden.

 

1. Appels

boodschappen doen tijdens afvallen

Granny Smith zijn mijn favoriete appels, maar elke appel is natuurlijk goed. Het vult goed, heeft weinig calorieën en ze zijn gezond.

 

2. Worteltjes als gezonde snack

boodschappen doen tijdens afvallenIk heb tussen mijn maaltijden door eigenlijk altijd wel zin in eten. Een zak worteltjes is een handige snack omdat het net als een appel goed vullend is en is vrij laag in calorieën.

 

3. Vega smeerworst als broodbeleg

boodschappen doen tijdens afvallenDeze vega smeerworst van Kips is ontzettend lekker. Beide varianten op deze foto hebben weinig calorieën maar de rechter nóg minder dan de linker. Beide zijn erg lekker en een goede vervanger voor bijvoorbeeld een plak kaas, wat juist veel calorieën bevat.

 

4. Magere kwark als ontbijt

boodschappen doen tijdens afvallenMagere kwark is altijd goed. Zit vol eiwitten, vult goed en is gezond. Ik eet het graag als ontbijt (bekijk bijvoorbeeld mijn reels op mijn instagram @easydailyfoodcom. Deze van de AH is mijn favoriet omdat deze lekker romig is en niet zo ‘droog’ smaakt.

 

5. Gepofte tarwe ipv muesli

boodschappen doen tijdens het afvallenDoor de kwark doe ik vaak deze gepofte tarwe. Dan heb je wel een lekkere crunch maar niet de calorieën. Muesli en cruesli zijn namelijk wel suuuper lekker, maar bevatten ook veel calorieën, de een meer dan de ander natuurlijk. Maar deze gepofte tarwe is heel laag in calorieën en lekker met bv een beetje pure hagelslag erbij.

 

6. Jam minder suiker ipv gewone jam

boodschappen doen tijdens het afvallenVervang je gewone jam door deze aardbeien jam minder suiker en ja, ook dat scheelt weer veel calorieën. Vergelijk voor de grap de volgende keer dat je in de supermarkt bent maar eens de voedingswaarde op de achterkant van beide potjes.

 

7. Ontbijtkoek zero ipv normale

boodschappen doen tijdens het afvallenIn plaats van gewone ontbijtkoek kan je ook kiezen voor de ZERO variant. Deze bevat een stuk minder suiker. Peijnenburg heeft ook de LOWER CAL variant, maar die vind ik zelf een stuk minder vullend. Zowel de AH als de Lidl hebben een ontbijtkoek ZERO variant.

 

8. Popcorn ipv chips

boodschappen doen tijdens het afvallenDit is mijn favoriete popcorn allertijden. Zo, zo zo ontzettend lekker. En in verhouding met chips veel lager in calorieën. En heb je gewoon zin in chips, lekker nemen heh. Ik ga je echt niet vertellen wat je moet eten. Ik geef deze gewoon mee als tip 🙂

 

9. Amandelmelk ipv koemelk

boodschappen doen tijdens het afvallen

Amandelmelk bevat een stuk minder calorieën dan koemelk of bijvoorbeeld havermelk. Handig om te weten als je veel melk drinkt. Maar ook deze vervangen tijdens het middageten maakt natuurlijk al verschil. Zoals ik al zei gaat het vooral om kleine veranderingen, die gaan het verschil maken!

 

Boodschappen doen tijdens het afvallen

Dit was de eerste in de serie van ‘boodschappen doen tijdens het afvallen’. Dit keer bij de Albert Heijn. Ik kom ook regelmatig bij de Lidl en de Jumbo dus daar zal ik binnenkort ook mijn favoriete boodschappen van delen. Nogmaals, dit is gewoon ter inspiratie, je mag ten alle tijden eten wat je wilt. En ik krijg regelmatig berichtjes via instagram met ‘waarom geef je afvaltips, mensen hoeven helemaal niet af te vallen’. En daar ben ik het 100% mee eens. Wil je wel letten op je calorie inname dan zijn dit bij deze, mijn tips.

 

 

Wil je meer lezen over hoe ik ben begonnen met afvallen? Dat kan hier. Of mijn eerste blog met concrete tips om te starten vind je hier!

 

Heb je vragen of wil je meer weten over een bepaald iets, laat hieronder dan een reactie achter of volg mij op instagram en vraag het daar. Leuk als je mij volgt! Dat kan hier, mijn account is @easydailyfoodcom.

 

EASY DAILY FOOD

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop