Aardappel bakjes met creme fraiche

aardappel gerechten kerst

Soms maak je iets wat ontzettend makkelijk is maar er toch heel bijzonder uit ziet. Dat  was ook het geval bij deze aardappel bakjes. Ik maakte deze aardappel bakjes voor het Kerst diner maar je kan dit ook gewoon maken omdat je eens iets anders wil maken met de standaard aardappelen!

 

Recept is voor 4 aardappelbakjes  –   Nodig: muffintray en een rasp

 

Ingrediënten

 • 350 gram aardappelen
 • 2 eetlepel olie
 • Peper & zout
 • 3 eetlepel creme fraiche
 • 2 stengels bosui
 • beetje boter voor het invetten

 

aardappel bakjes

 

Bereiding

 1. Zet de oven aan op 200 graden. Schil de aardappelen en rasp deze met een grove rasp. Knijp het vocht uit het aardappel mengsel en meng hier peper, zout en de olijfolie doorheen.
 2. Vet de muffin bakjes goed in met boter en maak van de geraspte aardappel nu 4 ‘bakjes’ in elk vormpje. Dit doe je door het mengsel  goed tegen de zijkant en bodem te drukken. Zorg ervoor dat de bodem niet te dun is.
 3. Zet de aardappelbakjes nu 30 a 40 minuten in de oven, tot de bovenkant knapperig en bruin is. De binnenkant hoeft niet knapperig te zijn maar uiteraard wel gaar. Gaat het te snel? Dek dan de aardappel bakjes af met aluminium folie, zo kan de binnenkant extra doorgaren zonder dat de randjes verbranden.
 4. Laat de vormpjes even afkoelen in de muffintray op een rooster. Maak ondertussen de creme fraiche vulling door de creme fraiche te mengen met de gesneden bosui.
 5. Haal de aardappel bakjes voorzichtig uit hun vorm en doe in elk bakje een halve eetlepel van het creme fraiche mengsel.

 

aardappel bakjes

 

 Heb jij al een favoriet aardappel gerecht?

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022