Aardappelschotel met spekjes

aardappelschotel met spekjes

Deze aardappelschotel met spekjes is zo’n recept die bij toeval ontstond. Ik had nog wat krieltjes en een bakje vega spekjes in de koelkast liggen. En omdat ik nogal inspiratieloos was besloot ik de krieltjes gewoon op te bakken, spekjes erbij, uitje er door en om een beetje groente toe te voegen, sneed ik er 2 paprika’s bij. De combinatie was zo lekker en de maaltijd zo makkelijk om te maken dat ik het nog een keer heb gemaakt, op de foto heb gezet en vandaag op mijn blog deel!

 

Dit is zo’n recept wat echt te makkelijk voor woorden is, maar wel heel lekker! En daar gaat het tenslotte om toch? Ik eet zelf geen vlees dus ik maak deze aardappelschotel met  vegetarische spekjes (te vinden bij de vleesvervangers). De smaak is bijna hetzelfde als echte spekjes, maar eet je liever vlees? Dan gebruik je gewoon de spekjes die je graag eet en voeg je die toe aan deze aardappelschotel. Of misschien wil je wel af en toe een dagje geen vlees eten maar heb je geen idee wat je dan moet maken? Dan maak je deze schotel gewoon met vega spekjes!

 

aardappelschotel met spekjes

 

Recept is voor 2 personen

 

Ingrediënten

  • 500 gram voorgekookte krieltjes
  • 1 pak (vega) spekjes
  • 2 rode paprika’s
  • 1 grote ui

 

Bereiding

  1. Pak een grote koekenpan en een kleine koekenpan. Bak in de grote koekenpan de krieltjes in een beetje olie of boter aan tot ze licht krokant zijn, en zet het vuur hierna laag en bak ze onder af en toe roeren in 20 minuten gaar.
  2. Ondertussen bak je de (vega) spekjes krokant in de andere koekenpan, zijn ze uitgebakken? Haal ze er dan nu uit en leg even apart. Snij de ui in ringen en bak deze nu op laag vuur in de pan waar je zonet de spekjes in gebakken hebt. Roer regelmatig om, bak ongeveer 5 minuten aan. Snij onder tussen de paprika in blokjes van 1 bij 1cm en doe dit bij aardappeltjes.
  3. Voeg nu ook de uiringen en de uitgebakken spekjes toe aan de aardappeltjes en verwarm nog een paar minuten. Voeg eventueel een beetje peper en zout toe en je aardappelschotel met spekjes, ui en paprika is klaar!

 

aardappelschotel met spekjes

 

Tip
  • De aardappelschotel kan je ook makkelijk een dag van te voren klaar maken. Houd dan de spekjes even apart. Verwarm de aardappelschotel dan in een pan zonder de spekjes en verwarm de spekjes even op hoog vuur in een aparte koekenpan, zo blijven ze lekker krokant!
  • Zin in meer groente? Maak er dan een lekkere salade bij!

 

Ga jij deze makkelijke aardappelschotel met spekjes maken? Liever een ander makkelijk hoofdgerecht? Je kan ze allemaal HIER terug vinden!

 

 

 

 

 

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022