Aardappeltjes uit de oven

aardappeltjes uit de oven

Aardappeltjes uit de oven, dat is altijd goed toch? Lekker als bijgerecht bij een lekkere salade of bij gewone gekookte groente. Lekker! Je hebt geen krieltjes nodig voor dit recept maar simpel weg ‘gewone’ aardappelen. Daarom is dit recept lekker budget proof!

 

aardappeltjes uit de oven

Krokante aardappels uit de oven

Zin in lekkere krokante aardappels uit de oven? Dit is echt super makkelijk om te doen, én budget proof omdat je gewone aardappelen gebruikt. Ik koop een zak aardappelen vaak wanneer dit in de aanbieding is, want wij eten bijna nooit aardappelen. Maar wanneer ik het koop dan maak ik eigenlijk altijd deze aardappeltjes uit de oven! Dus ik dacht, laat ik mijn super simpele recept even met jou delen. Zodat jij deze aardappeltjes uit de oven ook kan maken!

Maar heb jij meer zin in een lekkere aardappel schotel met spekjes? Bekijk dan dit low-cal recept even! En heb je nu zin in aardappeltjes uit de oven met een heeeele lekkere salade zoals op de foto hieronder? Het recept voor die salade vind je in mijn e-book met 30 makkelijke avond maaltijden!

aardappeltjes uit de oven

 

Een portie aardappeltjes uit de oven is 242 kcal

Dit recept is voor 2 porties

Ingrediënten

  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 2 sprays olijfolie (4 gram)
  • Peper, zout & uipoeder

aardappeltjes uit de oven

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bedek een ruime bakplaat met bakpapier.
  2. Was de aardappelen en droog af. Je hoeft ze niet te schillen. Snij de aardappelen in de lengte doormidden en snij er nu dunne partjes van.
  3. Spray er wat olijfolie overheen en verdeel de kruiden naar wens over de aardappeltjes.
  4. Verdeel over de bakplaat, zorg dat ze niet op elkaar liggen, en zet +/- 25 a 30 minuten in de oven.
  5. Elke oven is anders dus bekijk tussentijds even hoe het met je aardappelen gaat. Hussel de aardappel partjes halverwege de baktijd eventueel door elkaar. Maar dit hoeft niet.

 

Aardappeltjes uit de oven tips!

Natuurlijk heb ik ook nog wat tips voor jou om deze aardappeltjes te maken. Ik gebruikt vastkokende aardappelen zodat ze goed in vorm blijven. Dit type aardappel is steviger dan de kruimige variant.  Ik gebruik zelf altijd een olijfolie spray. Bijvoorbeeld die van Bertolli, die kan je kopen in de supermarkt. Maar online kan je de sprays ook vinden. De spray zorgt er voor dat je veel minder olijfolie hoeft te gebruiken omdat het makkelijker verdeeld over de aardappeltjes. Ik gebruik in dit recept peper, zout en ui poeder als kruiden. Maar je kan dit natuurlijk helemaal aanpassen naar jouw eigen smaak! Gebruik bijvoorbeeld oregano, of rozemarijn of bijvoorbeeld paprikapoeder. Kan allemaal! Een extra tip is om de aardappeltjes genoeg ruimte te geven. Dus leg de aardappeltjes niet te dicht op elkaar. Wil je deze aardappeltjes voor 4 personen maken in plaats van voor 2? Gebruik dan 2 bakplaten.

aardappeltjes uit de oven

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop