Afvallen op vakantie? Dit zijn mijn tips!

afvallen op vakantie

Het is zomer! Maar dat is jou vast niet ontgaan 😀. Ga jij binnenkort op vakantie? Dan kan jij in de verleiding komen om terug te vallen in oude gewoontes en te vergeten hoe goed jij de laatste tijd bezig bent met een gezondere levensstijl. Dat zou zonde zijn. Maar op vakantie wil je ook gewoon kunnen genieten, snap ik! Afvallen op vakantie? Dit zijn mijn tips!

Afvallen op vakantie tips

Misschien ben jij al een tijdje bezig met een gezonde levensstijl en ben jij bezig om een beetje af te vallen. Het gaat helemaal lekker, en dan ineens staat de vakantie voor de deur. Aiiijjj, is al jouw harde werk nu voor niks geweest? Kom jij alle kilo’s weer aan in de vakantie? Dat hoeft absoluut niet het geval te zijn.

Geloof mij, het is helemaal niet zo lastig om jouw gezonde gewoontes vol te houden tijdens de vakantie. Er zal wellicht iets meer gegeten en gedronken worden. Maar er zit een verschil in helemaal los gaan en alles eten en drinken wat los of vast zit, en gewoon ietsje meer eten dan je thuis doet. De sleutel is verantwoordelijkheid nemen voor je gezondheid. Zodra jij voor jezelf bepaald dat jij zelf degene bent die gezonder wil leven en wil afvallen, houdt jij het beter vol. Zodra jij gaat denken in termen van ‘oh nee ik mag níks op vakantie omdat ik wil afvallen’. Dan leg jij de verantwoordelijkheid buiten jezelf.

afvallen op vakantie

 

1.Neem verantwoordelijkheid

Dat is dan ook meteen mijn eerste tip. Neem verantwoordelijkheid voor je keuzes. Klinkt meteen heel zwaar en serieus he, maar het is wel belangrijk. Ben jij serieus met jezelf bezig en wil jij jouw fijne gezonde levensstijl vol houden? Maak dan keuzes die daarbij passen. Wil jij op vakantie helemaal los gaan qua eten en drinken, ook goed. Maar jij maakt de keuze. En wanneer jij deze bewust maakt, zal jij ook minder verbaasd zijn over het resultaat van je keuze. Want immers, jij bent zelf degene die wil afvallen, en jij doet het dus voor jezelf! Maak jezelf belangrijk en zet jouw gezonde gewoontes door deze zomer.

 

2.Ontbijt zoals je thuis ook zou doen

Begin de dag met kwark en wat fruit, of met havermout, of wat jij ook maar graag eet thuis. Het gaat erom dat je een beetje een normaal eet ritme aanhoudt. Hierdoor geef jij jezelf een goede start van de dag, zonder dat je meteen begint met calorierijke croissantjes en stokbroodjes.

 

3.Neem wat je lekker vindt

Ben jij gek op lekker ijs? Dan moet jij dit zeker niet overslaan. Maar er zijn manieren om toch te genieten en ook mate te houden. Neem een lekker bolletje schepijs maar kies 1 bolletje in plaats van 3. Of kies de ene dag voor een magnum, als je dat héérlijk vindt en kies de dag erna voor een waterijsje. Klinkt als een simpele tip, en dat is het ook! Alles kan met mate, echt.

 

afvallen op vakantie

 

4.Blijf actief

Lekkere een dagje hangen in een strandstoel? Helemaal goed! Maar probeer af en toe ook te blijven bewegen. Plan activiteiten zoals wandelen, zwemmen en fietsen in. Denk je nu ‘ja hallo ik ga niet sporten op vakantie’! Hoeft ook echt niet! Maar maak tijd voor jezelf, voor de dingen die jij belangrijk vindt. Ga een stukje wandelen over de camping. Maak een wandeling door een leuk dorp. Zwem een paar baantjes in het zwembad. Bewegen zorgt niet alleen voor een aantal verbrande calorieën. Het is daarnaast mentaal ook heel belangrijk om actief bezig te zijn. Je voelt je er fitter door en je bent trots op jezelf omdat je keuzes maakt die jij belangrijk vindt. Daarbij is het tijdens de vakantie een leuke manier om ontspannen bezig te zijn en toch te bewegen!

 

5.Drink voldoende water

Altijd een beetje een dooddoener, maar drink genoeg water. Vaak vóélt honger als honger, maar heb je eigenlijk dorst. Daarmee zeg ik absoluut niet dat wanneer je echt honger hebt ‘je maar wat water moet gaan drinken’. Maar soms is het verschil tussen honger en dorst moeilijk te herkennen. Dus drinkt genoeg water.

 

Afvallen op vakantie

 

6. Alcohol & frisdrank

Hou jij van een lekker drankje op vakantie? Lekker! Een wijntje of cocktail kan echt wel, maar neem er 1 in plaats van 3. Cocktails bevatten behoorlijk wat calorieën. Dat geeft niks maar drinkt bewust je cocktail en geniet er van, klok het niet achteloos achterover. Wanneer je bewust geniet heb je er veel meer plezier van. Klik hier voor een overzichtje van calorieën van drankjes op een terras. Je kan op een terras ook kiezen voor cola zero in plaats van gewone cola. De zero variant bevat slecht een paar calorieën. Bekijk hier een overzichtje van calorieën in frisdrank.

 

7. Wat vindt jij belangrijk

Denk eens na over wat jij belangrijk vindt op vakantie. Is vakantie voor jou lekker uitgebreid ontbijten met vers stokbrood met jam en croissantjes? Of hecht jij meer waarde aan een uitgebreide lunch met alles erop en eraan? Of wellicht de avond maaltijd, lekker uit eten met een flesje wijn? Kies per dag een maaltijd die jij belangrijk vind en geniet er volop van. Houdt de overige maaltijden dan calorie armer.

 

8. Eten uit verveling

Probeer eten uit verveling te vermijden. Natuurlijk hoort af en toe een chipje of snackje in een luie stoel erbij. Maar blijf niet dooreten als je eigenlijk al genoeg hebt gehad. Je kan ook genieten van chips wanneer je een schaaltje neemt. Het is zonde om uit verveling de hele zak leeg te snacken.

 

Afvallen zonder dieet

Wil je nu meer weten over hoe je kan afvallen en tóch alles kan eten wat je wil. Zelf ben ik 13 kilo af gevallen zonder op dieet te gaan. Gewoon genieten van een koekje en lekkere maaltijden? Bekijk dan mijn ebook ‘Afvallen zonder dieet’ voor alle info!Afvallen zonder dieet

Genieten

Uiteindelijk is het belangrijk dat je geniet van je vakantie en niet het gevoel hebt dat je volgens strenge regels moet leven. Dit zijn mijn tips om je vakantie gewoon lekker te vieren maar toch een beetje te denken om wat je eet.

En heb je hier helemaal geen zin in, geen probleem! Jij bent de baas. Jij kiest wat jij belangrijk vindt. Wees lief voor jezelf en blijf deze tips volgen om je motivatie te behouden.

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop