Afvallen zonder dieet, kan dat?

Afvallen zonder dieet, kan dat

Afvallen zonder dieet, kan dat? Ja echt, dat kan! Zelf ben ik 13 kilo afgevallen zonder dat ik op dieet ben gegaan. Kleine aanpassingen maken aan jouw eetpatroon is echt voldoende. Hoe het precies werkt vertel ik je hier!

 

Afvallen zonder Dieet

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, afvallen zonder een streng dieet te volgen. Maar het is echt mogelijk! Het is eigenlijk super simpel. Het enige wat je nodig hebt is een klein calorietekort. Je hebt dus geen speciaal dieet nodig van kip en sla of een koolhydraatarm dieet, of een shake dieet, gelukkig niet!

Wil je graag afvallen zonder een streng dieet te volgen? Goed nieuws! Met de methode die ik hier ga uitleggen, kun je genieten van je favoriete gerechten en toch gewicht verliezen. Het geheim ligt in het bijhouden van calorieën en het maken van bewuste keuzes. In deze blog ga ik je stap voor stap uitleggen hoe dit precies werkt. Het is echt veel simpeler dan je denkt..

 

Calorieën bijhouden – een calorietekort

De enige, ja echt, de enige manier om blijvend af te vallen is afvallen door middel van een calorietekort.  Maar wat is dat? Nou dat is heel simpel. Je hebt een calorietekort wanneer je net iets minder calorieën binnenkrijgt dan jouw lichaam nodig heeft. Om te beginnen met deze methode van afvallen, moet je dus weten hoeveel calorieën je per dag nodig hebt. Dit is jouw uitgangspunt. Wat belangrijk is, is dat jouw calorie inname berekend is op jou persoonlijk. Jouw leeftijd, gewicht, lengte en activiteitsniveau. Hoeveel calorieën jouw buurvrouw eet is dus niet belangrijk. Jij moet dit voor jou zelf berekenen. In dit stappenplan leg ik jou precies uit hoe dit werkt.

 

 

Mijn persoonlijke methode

Ik wil jou graag mijn verhaal vertellen omdat ik écht weet hoe frustrerend het kan zijn wanneer je wil afvallen en het lukt. Gezond eten en hopen op resultaat is niet wat je nodig hebt.

Een aantal jaren geleden was ik het helemaal zat. Ik wou de extra kilo’s die ik erbij had gekregen door mijn zwangerschappen, graag kwijt. Ik at altijd al heel gezond maar viel niet af. Tot ik na ontzettend veel online lezen en onderzoek doen erachter kwam dat de oplossing zo simpel is. Je moet iets minder calorieën eten dan je nodig hebt. Wat ik precies heb gedaan om blijvend gewicht te verliezen, zonder dat ik hoefde op te geven wat ik lekker vind, deel ik graag met jou. Gewoon af en toe uit eten gaan, en een stukje taart nemen op een verjaardag kan echt prima. Al mijn tips, ervaringen vind jij in dit duidelijke en concrete stappenplanafvallen zonder dieet

Verandering van eetpatroon

Een blijvende verandering in je eetpatroon maken begint met het doen van kleine aanpassingen. Het draait allemaal om keuzes maken. Belangrijk is om te blijven eten wat jíj lekker vindt. Stap voor stap kleine aanpassingen doen door middel van bijvoorbeeld ‘FoodSwaps. Een ‘FoodSwap’ is een eetwissel waarbij je een product vervangt door een vergelijkbaar product met minder calorieën. Op mijn instagram kan je heel veel FoodSwaps vinden. Hieronder vind je een voorbeeld van ‘hetzelfde eten, maar dan slimmer’.

 

Gun jezelf de tijd

Een veel gemaakte fout tijdens het afvallen is dat je simpelweg te snel wil. Er wordt mij heel vaak gevraagd: “hoeveel kan ik per week afvallen als ik dit plan volg”? Maar dat moet echt niet jouw focus zijn. Je hebt de extra’s kilo’s niet in een paar maanden verkregen. Dus waarom zouden ze er in een paar maanden weer af moeten? Gun jezelf de tijd. Ga rustig aan de slag om jezelf nieuwe gewoontes aan te leren en aanpassingen te maken. Dat gaat het grote verschil maken. Het is geen race maar juist iets voor de lange termijn. Jij gaat jezelf een andere of aangepaste manier van eten aanleren waar jij de rest van jouw leven profijt van gaat hebben.

 

Praktische tips

Misschien denk je, oke heel leuk allemaal. Maar HOE dan. Je kan blijven eten wat jij wil, zo lang jij een klein calorietekort hebt val je af. Zo simpel is het. Wat je hiervoor moet doen is kritisch kijken naar wat je eet. Je hoeft nog niet meteen iets aan te passen maar ga jouw voeding eens invoeren in een (gratis) app. Zo krijg je inzicht in wat je eet. Hiermee kan je ook zien of jij meer eet dan je eigenlijk nodig hebt. Hierna kan je eens gaan kijken naar de boodschappen.

Boodschappen doen is in het begin misschien iets lastiger omdat je moet leren uit hoeveel calorieën voeding bestaat. Hoe je etiketten leert lezen vind je hier. Dit is echt belangrijk en gaat jou ontzettend veel helpen. Ben jij nou op zoek naar gemak? Bekijk dan deze handige boodschappenlijst! Speciaal gemaakt met jou in gedachten om het jou makkelijker te maken.

Lijst van:

– welke crackers bevatten weinig calorieën

– snacks voor op de bank

– snacks voor onderweg

– lijstjes met brood beleg

-avond eten

-zuivel & nog véél meer!afvallen zonder dieet boodschappen

Eten zonder schuldgevoel

Als laatste wil ik je graag meegeven dat eten niet goed of slecht is wanneer het gaat om afvallen; het draait slechts om calorieën. Je kunt nog steeds genieten van je favoriete maaltijden en snacks zonder je schuldig te voelen. Door een klein calorietekort te creëren, kun je gewicht verliezen terwijl je van lekker eten geniet.

Kortom, afvallen zonder een streng dieet te volgen is mogelijk. Het vereist bewustwording, planning en het bijhouden van je calorieën. Met de juiste tools en informatie uit dit stappenplan kun je jouw doelen bereiken. Dus waar wacht je nog op? Laten we samen beginnen aan jouw reis naar een gezonder en gelukkiger leven!

 

Blijven resultaat, jij kiest

Oke, je weet nu wat je kan verwachten. Afvallen door middel van een calorietekort is dé manier. Eigenlijk de enige manier. Want dit is vol te houden, je kan zelf kiezen wat je eet, je hoeft geen strak plan te volgen maar je kan het zelf invullen. Alles wat je nodig hebt om te starten vind je hier. Gun jezelf dit en ga Afvallen zonder dieet!

 

Heb je vragen over afvallen zonder dieet of wil je meer informatie? Volg mij dan op Instagram of mail mij op marijke@easydailyfood.com.

Liefs Marijke


profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop