Appel trifle (laagjes toetje)

appel trifle

Gastblog Mariska – De blaadjes vallen van de bomen en boomgaarden hangen vol prachtig gekleurd herfstfruit. Onder een dekentje met een grote mok thee en een stukje warme appeltaart.. Hoe heerlijk is de geur van gebakken appeltjes in je huis? Geïnspireerd op de herfst maakte ik een heerlijke appel trifle die je zo zelf op kunt peuzelen. Met kaneel is appel voor mij de ultieme herfstsmaak en dat proef je terug in dit simpele toetje. Je kan zelf aan de slag in de keuken of maak het de appel trifle eens gezellig samen met de kids.

 

appel trifle

 

Recept is voor 6 personen

 

Nodig:  6 glaasjes, een ronde koekjes uitsteker die iets kleiner is dan je glaasjes

Ingrediënten

 • 2 appels in kleine stukjes gesneden
 • Kokosbloesemsuiker en kaneel naar keuze
 • Cake (zelfgebakken of uit de winkel)
 • Appelsap
 • Gele vla
 • Magere kwark
 • Ongeveer 5 bastognekoeken
 • Gehakte pecannoten
 • Honing

 

Bereiding

 1. Als eerste ga je de stukjes appel bakken in de pan met wat kokosbloesemsuiker en kaneel. Dit gaat carameliseren door de warmte en de kaneel. Let op, zet het vuur zachtjes en blijf roeren. Je merkt vanzelf wanneer de appeltjes wat zachter worden, laat afkoelen en verdeel ze over de glaasjes.
 2. Snijd dunne plakken van de cake en steek met je koekjesuitsteker rondjes. Doop per rondje de cake even in een laagje appelsap en verdeel de rondjes over de glaasjes, druk voorzichtig aan zodat het een laagje vormt boven de appeltjes. Schenk vervolgens een laagje gele vla op de cake
 3. In het midden van de gele vla leg je vervolgens een lepel kwark, dit zorgt voor wat frisheid in al die zoete laagjes.
 4. De bastogne koekjes maak je fijn, dit kan met bijvoorbeeld een deegroller. Zorg er wel voor dat ze niet te fijn worden, dit zorgt voor extra crisp. Verdeel je bastogne laagje over de gele vla.
 5. Nu rooster je de pecannoten in de pan en roer je er wat honing doorheen. Let op zet het vuur zachtjes en blijf roeren. Laat de pecannoten nu afkoelen. Zet alvast een laagje water in je pannetje want oh boy die honing zorgt voor een hard suikerlaagje in je pan.
 6. Als allerlaatste verdeel je de pecannootjes over je glaasjes en dat is alles. Je appel trifle is nu klaar om op te smikkelen. Nog geen tijd om te gaan eten? Zet ze dan even in de koelkast.

 

appel trifle

 

Wil je eens iets anders proberen? Vervang de appels dan eens door peren. Voor een mooie decoratie kun je eventueel nog een stuk bastognekoek in de appel trifle steken voor je het gaat serveren.

 

Meer lekkere recepten van Mariska bekijken? Zoals deze snelle tiramisu? Meer recepten kan je vinden op haar eigen blog Curlycreative.wordpress.com!

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop