Burgerbroodje met crunchy visburger (VEGA!)

vega visburger

Het is inmiddels al zo’n 10 jaar geleden dat ik gestopt ben met het eten van vlees. Vis heb ik nog wel heel lang gegeten tot ik hier een jaar geleden ook mee gestopt ben. In mijn omgeving krijg ik dan wel eens de vraag ‘maar wat éét je dan?’ Natuuuurlijk verwijs ik ze dan even door naar mijn blog, geintje, maar ook zonder het eten van vlees en vis is er genoeg keus. Zo heeft SoFine sinds vorige week naast de aspergeburger, recept kan je hier vinden, nu ook een vega visburger ontwikkeld! Ik stond te springen om deze burger te proberen en ik heb er dan ook meteen een lekker recept mee gemaakt.

 

Omdat ik ontzettend veel zin had in een burger broodje besloot ik er een lekker vega visburger-broodje mee te maken. Super simpel met lekkere verse sla, komkommer en tomaat. Erbij een snelle guacamole van avocado en je maaltijd is alweer compleet! Ook maken? Hieronder vertel ik je hoe makkelijk je dit maakt.

 

vega visburger

 

Recept is voor 2 personen

Ingrediënten

 • 2 hamburger broodjes
 • 1 verpakking SoFish burgers
 • 1 grote tomaat
 • halve komkommer
 • 1 sjalotje
 • handje ijsberg sla

Snelle guacamole:

 • 1 rijpe avocado
 • halve tomaat in blokjes
 • 1/2 sjalotje
 • 2el water (om het smeuïger te maken)
 • peper, zout & chilipoeder

 

vega visburger

 

Bereiding

 1. Snij de burger broodjes doormidden en zet ze 4 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Leg ze hierna even apart.
 2. Was en snij de tomaat en komkommer in schijfjes en snij de ijsbergsla in stukken. Snij ook 1 sjalotje in dunne ringen.
 3. Maak nu de snelle guacamole. Dit doe je door een half sjalotje fijn te snijden en de tomaat in kleine blokjes te snijden. Prak nu in een bakje de avocado helemaal fijn, voeg hier een beetje water, peper, zout en chilipoeder aan toe. Voeg nu de tomaatblokjes en het fijngesneden sjalotje toe. Roer goed door.
 4. Bereid de SoFine SoFish burgers volgens de aanwijzing op de verpakking.
 5. Nu kan je beginnen met het bouwen van je burger! Leg je onderste helft van je burger broodje op een bord. Verdeel hier een klein laagje snelle guacamole op. Leg hier wat sla op. Nu de visburger, hierop een laagje guacamole met hierop schijfjes tomaat en komkommer. Daarna de bovenkant van het hamburger broodje erop en klaar is je lekkere vega visburger!

 

 

vega visburger

 

Heb jij al eens een vega visburger geprobeerd? Echt heel lekker en zo op een burger broodje een perfecte luie maaltijd! Met de code ‘SoFine50’ is de SoFish burger heel de maand juli te bestellen in de webshop van jumbo met 50% korting, leuk toch? 

 

 

 

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

 

 

Heb jij een recept uitgeprobeerd? Laat het dan zeker even weten op Facebook, Instagram of Twitter. Gebruik dan #EASYDAILYFOOD of tag mij in je foto. Vind ik leuk!

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop