Carpaccio van rode biet

carpaccio van rode biet

Gastblog Demi – Nog een paar dagen en dan is het alweer kerst! Op deze dagen, die je door wil brengen met al je lieve vrienden en familie, sta je natuurlijk liever niet de hele avond in de keuken. Ik kies daarom zelf met de kerst voor recepten die niet te bewerkelijk zijn en die je goed kunt voorbereiden. Deze carpaccio van biet is hier een goed voorbeeld van. De biet kun je van te voren koken, of zelf gekookt kopen in de supermarkt, en snijden. De kaaskoekjes kun je in de ochtend al maken en bewaren in een trommeltje op een droge plek. Ook de dressing is eenvoudig en kun je prima al klaarzetten in de koelkast. Alles wat je nog hoeft te doen op het moment suprême is opdienen. Zo heb je zelf geen stress en je gasten zullen genieten van dit heerlijke vegetarische voorgerecht. Want, dit niet alleen heerlijk van smaak, maar ook een plaatje om te zien!

 

carpaccio van rode biet

 

Dit recept is voor 6 personen

Ingrediënten

• 500 gram gekookte biet
• 100 gram veldsla
• 150 gram oude kaas, geraspt
• handje zonnebloempitten of pompoenpitten

 

Voor de dressing:

• 2 eetlepels pesto
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 eetlepel citroensap
• peper

 

Bereiding

  1. Snijd of schaaf de gekookte biet in flinterdunne plakjes. Verdeel deze dakpansgewijs over zes borden. Verdeel hierover de veldsla en de zonnebloempitten of de pompoenpitten.
  2. Verwarm een koekenpan op het vuur en leg hier twaalf hoopjes geraspte oude kaas in. Laat de kaas, zonder vetstof, smelten in de pan. Laat het vuur laag staan, zodat je het goed in de gaten kunt houden. Na ongeveer 4 minuten zal de kaas aan de onderkant krokant zijn geworden. Draai dan de kaas om en bak ook aan de andere kant goudbruin. Wanneer de kaas nog net zacht is, haal je ze uit de pan. Steek met een stekertje (voor koekjes) in de vorm van een ster de kaaskoekjes uit. Doe dit één voor één. Als de kaaskoekjes afkoelen en harder worden, kun je ze niet meer uitsteken.
  3. Meng alle ingrediënten voor de dressing met elkaar. Verdeel deze over de veldsla op de zes borden. Leg per bord twee krokante kaaskoekjes op de carpaccio en serveer direct.

 

carpaccio van rode biet

 

Zo makkelijk is het om een lekker voorgerecht op tafel te zetten! Dan is deze carpaccio van rode biet iets voor jou! Wat ga jij klaar maken deze kerst?

 

 

Vorig jaar maakte Demi al deze lekkere en makkelijke chocolade taart die echt niet kan mislukken. Benieuwd? Recept kan je hier vinden!

 

 

Wil je meer van Demi zien? Neem dan zeker even een kijkje op haar mooie en lekkere foodblog www.studioKOOK.nl!

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop