Chips traktatie – frietbakjes

chips traktatie

Met twee kinderen die vlak na elkaar jarig zijn zit ik momenteel weer volop in de traktaties! Voor de verjaardag van mijn dochter maakte ik deze leuke chips traktatie. Zijn ze niet geweldig?

Met twee kinderen en een eigen bedrijf is het hier thuis altijd druk druk druk. Daarom ben ik altijd op zoek naar een makkelijke kindertraktatie als de verjaardagen weer in zicht komen. Voor mijn zoon maakte ik deze makkelijke voetbal traktatie en voor Nora dus deze superleuke én makkelijke tiener traktatie met chips.

Wat heb je nodig voor deze chips traktatie?

Kartonnen bakjes – dit soort bakjes zijn vaak wel te koop bij bijvoorbeeld de Action, Wibra of de Hema. Ik kocht deze bij de Wibra.

Rietjes – papieren rietjes zijn goed verkrijgbaar. Je vindt ze sowieso bij Hema, en ook Action of Wibra heeft ze meestal wel in het assortiment. Omdat je de rietjes halveert, hoef je maar half zoveel rietjes te kopen als het aantal traktaties dat je wilt maken.

Papiertjes met de naam van de jarige – Ik kocht deze leuke stickers bij Lot’s of Lo maar je kan deze ook zelf maken, bijvoorbeeld in Word. Maar het makkelijkste kun je dit doen in Canva. Kopieer de afbeelding naar Word en plak hem zo vaak als je hem nodig hebt. Houd er rekening mee dat je twee keer zo veel afbeeldingen nodig hebt als je traktaties hebt, want je vouwt het vlaggetje straks dubbel om het rietje. Daarna print je het bestand en knip je de vaantjes uit. 

Frietjes van chips – geen chips traktatie zonder chips! Bijna elke supermarkt heeft deze frietchippies wel in het assortiment. Bij de Appie vind je ze ook van het huismerk, en Lay’s heeft de ‘Pomtips’ die erg lijken op frietjes.

Hamburgersnoepjes – deze zijn optioneel maar wel heel erg leuk. Bij de meeste grotere supermarkten vind je deze bij de snoepafdeling, en ze zijn vaak ook bij de snoepkraam op de markt te koop. Je kunt ze ook online vinden.

Printer, schaar, lijm – voor het printen, uitknippen en plakken van de naamlabels.

Zo maak je de makkelijke tiener traktatie

Deze snelle traktatie maak je echt in een handomdraai, zeker als je de vlaggetjes al eerder voorbereid:

  • Ontwerp de vlaggetjes, print ze en knip ze uit (of bestel ze)
  • Knip de rietjes doormidden
  • Lijm de vlaggetjes om de rietjes heen
  • Zet de kartonnen bakjes klaar
  • Vul ze met de chips frietjes
  • Leg er een snoephamburgertje op

En klaar is jouw makkelijke chips traktatie! Ik deed er zelf nog folie omheen met een strikje zodat ik het de avond van te voren kon klaar maken. Maar wanneer je dit ‘s ochtends klaar maakt is dit niet nodig!

Meer makkelijke traktaties

Op mijn blog vind je nog veel meer inspiratie voor leuke kinder traktaties. Zoals deze voetbal traktatie. Deze kindertraktaties met fruit en deze leuke traktaties met rozijntjes zijn altijd een succes en een goede inspiratie als de basisschool van jouw kind wat strenger is op het gebied van trakteren. Zijn ze daar wat makkelijker in? Bekijk dan ook zeker deze leuke cake traktaties en deze pannenkoek prikkers die je ook heel goed met andere soorten fruit kunt maken.

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop