Gezonde snack I Chocolade amandelen

chocolade amandelen

Ben je iemand die eigenlijk niet van koken houd? En ook niet van bakken? Dan zou ik zeggen begin dan eens met deze ‘heeeele moeilijke’ chocolade amandelen. Dit is namelijk zo simpel om te maken en zo ontzettend lekker dat je daarna misschien genoeg moed hebt verzameld om ook andere dingen te gaan koken en bakken! Deze chocolade snack is zelfs helemaal niet slecht voor je. Dus lees snel verder hoe je deze amandelen maakt!

 

chocolade amandelen

 

Recept is voor een flink bakje chocola amandelen

Ingrediënten

  • 200 gram (ongezouten) amandelen
  • 100 gram pure chocola (hoe puurder hoe gezonder)

 

chocolade amandelen

 

Bereiding

  1. Zet een klein pannetje water op het vuur en breng dit aan de kook, zet er nu een diep bord of schaal bovenop. Snij de chocolade in stukken en smelt deze  ‘au bain marie’.
  2. Als de chocolade helemaal vloeibaar is haal je het bord van de pan af en roer je de amandelen erdoorheen.
  3. Pak nu een stuk bakpapier en verspreid de chocolade amandelen hier over uit zodat ze zoveel mogelijk los van elkaar liggen. Laat dit nu afkoelen in de koelkast.

 

Bewaren

Zodra de chocolade helemaal hard geworden is kan je de chocolade amandelen buiten de koelkast bewaren in een luchtdicht bakje.
De chocolade amandelen zou ik niet in 1 portie opeten want dan is er natuurlijk weinig gezonds aan deze snack. Maar een klein handje is zeker niet slecht voor je. Denk erom dat je ongezouten amandelen gebruikt en chocolade die zo puur mogelijk is. Uiteraard kan je ook gezouten amandelen gebruiken en bijvoorbeeld melkchocolade maar dit maakt de snack minder goed voor je. Al kan dat natuurlijk prima voor een keertje!

Ga jij deze chocolade amandelen proberen?

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022