Kids in de keuken I Chocolade rijstwafel

chocolade rijstwafel

Een rijstwafel is al sinds ik klein ben een van mijn favoriete snacks. Nog steeds eet ik dagelijks rijstwafels met smeerkaas, pindakaas & banaan of gewoon met niks erop. In de supermarkt zag ik een tijd geleden dat er rijstwafels te koop zijn met een chocolade laagje erop. Oeee lekker! Maar deze chocolade rijstwafel maak je heel makkelijk zelf. Zijn je kinderen ook gek op rijstwafels? Maak dan samen met je kids deze makkelijke chocolade rijstwafels!

 

chocolade rijstwafel

 

Rijstwafels bevatten ontzettend weinig calorieën, ongeveer 30 per stuk. Gebruik voor deze gezonde snack pure chocolade en beetje kokosrasp en je hebt deze chocolade rijstwafel super snel zelf gemaakt.

 

Recept is voor 2 chocolade rijstwafels

Ingrediënten

  • 2 rijstwafels
  • 3 blokjes pure chocolade
  • halve theelepel kokosolie
  • 2 theelepel kokosrasp

 

Bereiding

  1. Smelt de chocolade samen met de kokosolie kort in een magnetron. Check elke 15 seconden op het mengsel goed vloeibaar is.
  2. Chocolade gesmolten? Smeer nu met een theelepel de chocolade op de bovenzijde van de rijstwafel.
  3. Als laatste verdeel je over elke chocolade rijstwafel een theelepel kokosrasp.

Leg de rijstwafels nu apart zodat deze kunnen afkoelen en de chocolade hard kan worden. Daarna lekker opeten want anders worden de rijstwafels een beetje slof!

chocolade rijstwafel

 Lijkt deze chocolade rijstwafel jou lekker? Of koop je ze liever in de winkel?

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022