Chocolate chip cookie cheesecake ontbijt

chocolate chip cookie cheesecake

Chocolate chip cookie cheesecake ontbijt, een mond vol he. Ik zou het eerst chocolate chip cookie ontbijt noemen, maar de vulling heeft echt die lekkere cheesecake smaak. Dus ik dacht er zit niks anders op, het wordt chocolate chip cookie cheesecake ontbijt. Zeg dat maar eens 5x achter elkaar haha. Maar echt, dit ontbijt moet je echt een keer proberen en het is ook nog eens heel makkelijk om te maken..

 

Chocolate chip cookie cheesecake

Er staan al best veel cheesecake recepten op mijn website, zoals deze populaire lotus cheesecake, maar nog geen cheesecake ontbijt. De bodem maakte ik van crunchy mini weetabix waar kleine chocolade stukjes in zitten. De vulling is gemaakt van kwark, zuivelspread, eiwitpoeder en chocolate chips! Boven op nog 2 mini chocolate chip cookie mini’s en je ontbijt kan niet meer stuk. Daarbij vult het ook nog eens ontzettend goed door alle eiwitten die er in zitten.

 

chocolate chip cookie cheesecake

 

Chocolate chip cookie recept aanpassen

Een vraag die ik regelmatig krijg is of het eiwitpoeder in mijn recepten écht nodig is. Het antwoord is eigenlijk ja. Eiwitpoeder geeft het recept echt de cheesecake smaak en maakt het lekker zoet. Zou je in dit recept het eiwitpoeder weglaten dan is de vulling alleen kwark met zuivelspread. Ik gebruik in dit recept de smaak ‘cookies & cream’ eiwitpoeder. Maar heb je bijvoorbeeld alleen de smaak ‘vanille’ in huis kan dat ook! Mocht je vaker recepten tegen komen die eiwitpoeder bevatten, dan zou ik adviseren om de smaak vanille te kopen. Dat past in elk eiwitrecept. Ik heb zelf altijd dit eiwitpoeder, maar van een ander merk kan ook. Wil je meer weten over eiwitpoeder? Ik beantwoord al je vragen hier!

 

Deze chocolate chip cookie cheesecake bevat 296 calorieën

 

Dit recept is voor 1 portie

Ingrediënten

 • 20 gram weetabix choco crisp mini
 • 30 ml amandelmelk ongezoet
 • 125 gram magere kwark
 • 30 gram zuivelspread light (ik gebruik die van de Lidl)
 • 8 gram eiwitpoeder in de smaak ‘cookies en cream (bijv. deze)
 • 10 gram chocodruppels (bijv. Dr. Oetker)
 • 2 mini chocolate chip cookies (ik gebruik de mini’s van Jumbo)

 

chocolate chip cookie cheesecake

 

Bereiding

 1. Doe de weetabix in een glas en meng dit met de amandelmelk. Stamp een beetje fijn en druk aan. Zet even in de koelkast.
 2. Maar de vulling door de kwark te mengen met de zuivelspread en het eiwitpoeder. Voeg als laatste 5 gram chocolade druppels toe en doe dit bovenop de weetabix bodem.
 3. Zet de chocolate chip cookie cheesecake nu in de koelkast, het liefst 1 uur of langer, dit zorgt ervoor dat de vulling een beetje opstijft. Geen zin in? Meteen op eten kan ook!
 4. Voeg als laatste 2 mini chocolate chip cookies toe een je cheesecake en verdeel de laatste chocolade druppels eroverheen. Voila, ready to eat!

 

chocolate chip cookie cheesecake

 

Meer ontbijtrecepten

Heb jij bij dit ontbijtrecept nu ook zin gekregen in nog meer ontbijtinspiratie? Klik dan vooral even HIER. Hier kan je alle ontbijtrecepten terug vinden! Zoals hele lekker oreo overnight oats, maar ook een appeltaart ontbijt, of misschien gezonde pancakes? Van alles wat!

 

—–

 

 

Vond jij dit een lekker en leuk recept? Volg mij dan vooral even op instagram waar ik al mijn recepten deel! Je kan mij vinden onder @easydailyfoodcom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop