Chocolate protein shake

chocolate protein shake

Een chocolate protein shake. Waarom moet dit in het Engels? Eerlijk gezegd, geen idee. Het klinkt in het engels gewoon net iets lekkerder wanneer je het uitspreekt vind je niet? Niet dat ik zo iemand ben die in elke zin een engels woordje gooi hoor, nee dat vind ik zelf ook irritant. Maar een chocolate protein shake bekt gewoon lekker. Dus vandaar. Maar goed, jij leest dit recept en wil natuurlijk weten hoe je deze shake maakt. Nou dat is echt heel simpel, dus lees vooral even verder 😉

 

chocolat protein shake

Chocolate protein shake

Wat is een chocolade proteïne shake? Een proteïne shake is een eiwitshake. Oftewel een drankje waar eiwitpoeder in zit. Zelf gebruik ik regelmatig eiwitpoeder. Zowel in een shake als in lekkere recepten. Waarom ik eiwitpoeder gebruik is om 2 redenen. Reden 1 is dat het helpt bij spierherstel. Nadat ik ben afgevallen ben ik begonnen met sporten. Ik doe fitness/kracht training, gemiddeld 3x per week en drink daarna bijna altijd een eiwitshake voor het spierherstel. Reden 2 is dat het oooooontzettend lekker is. Ik gebruik voor dit recept dit eiwitpoeder. Deze chocolade proteïne shake is ontzettend makkelijk om te maken en echt heel lekker. Perfect als tussendoortje of als drankje na je sporttraining. Eiwitten zorgen ervoor dat je spieren goed kunnen herstellen maar ook dat je een lekker vol gevoel hebt. Eiwitten vullen namelijk erg goed!

 

chocolat protein shake

 

Deze chocolate protein shake bevat 112 calorieën

Dit recept is voor 1 grote chocolate protein shake

Ingrediënten

  • 20 gram proteïne poeder in de smaak chocolade (ik gebruik deze)
  • 6 gram cacao poeder
  • 4 a 5 ijsklontjes
  • 150 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 50 ml water

Bereiding

  1. Doe de amandelmelk in de blender en voeg het eiwitpoeder en het cacaopoeder toe.
  2. Voeg ook de ijsklontjes en een scheutje water toe.
  3. Doe de blender aan en blend tot alles is fijngemalen. Klaar is je proteïne shake!

chocolat protein shake

Chocolate protein shake aanpassen

Ik krijg regelmatig de vraag of je recepten ook kan aanpassen, en dat kan zeker. Maar wat je niet weg kan laten uit dit recept is het eiwitpoeder. Het eiwitpoeder is waar dit recept om draait. Het geeft de shake een lekkere chocolade smaak en natuurlijk de eiwitten! Heb je geen chocolade eiwitpoeder maar wel de smaak ‘vanille’ of de smaak ‘cookies en cream’? Dan kan je die smaken ook gebruiken in plaats van de chocolade smaak. Het cacaopoeder geeft het dan alsnog een chocolade smaak. Wil je de shake wat dikker hebben? Voeg dan geen extra water toe. Ook kan je eventueel nog meer ijsblokjes toevoegen. De ijsblokjes zorgen ervoor dat de shake lekker koud is.

Meer recepten met eiwitpoeder

Hieronder een opsomming van alle lekkere recepten die ik heb gemaakt waar eiwitpoeder in zit! Je kan op de foto klikken om het recept te bekijken.

Strawberry cheesecake overnight oats

eiwitpoeder, alles wat je wil weten

Gezonde lotus cheesecake

eiwitpoeder, alles wat je wil weten

Bastogne cheesecake

eiwitpoeder, alles wat je wil weten

Strawberry cheesecake

eiwitpoeder, alles wat je wil weten

—–

Ga jij een van deze recepten proberen? Laat het mij dan zeker even weten op instagram! Je kan mij vinden onder @easydailyfoodcom

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop