Nieuwe hype: Cloud bread!

koolhydraatarme ontbijt recepten

Cloud bread? Als in; wolken-brood? Ja! Op bijna elke foodblog staat inmiddels cloudbread. Ik was eerst een beetje sceptisch want ik vond het er niet bijzonder lekker uit zien. Maar tegelijkertijd dacht ik, als iedereen het lekker vind dan moet het wel een goed idee zijn! Cloud bread is een soort brood maar dan niet gemaakt van meel.

Het is koolhydraatarm, heeft weinig calorieën en zit vol met eiwitten. Klinkt goed! Het broodje heeft trouwens verschillende namen. De een noemt het ‘cloud bread’, de ander ‘cloudy cread’ en weet een ander noemt het ‘oopsies’. Het recept heb ik dus niet zelf bedacht, pinterest staat vol met cloud bread foto’s en elk recept is zo goed als hetzelfde. Ik heb er nog lekkere kruiden aan toegevoegd omdat ik las dat de ‘broodjes’ anders een beetje smaakloos waren. Zin in een koolhydraatarm ‘broodje’? Maak dan cloud bread!

 

cloud bread

 

Recept is voor 10/12 ‘broodjes’

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 3 eetlepel hüttenkäse / cottage cheese
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • kruiden: ik gebruik 1 tl oregano en 1 tl tijm!

 

cloud bread

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden en leg bakpapier op de bakplaat.
  2. Splits de eieren, eiwit in een kom en het eigeel in een andere kom. Klop nu de eitwitten stijf met het bakpoeder, dit duurt ongeveer 3 minuten. Denk er om dat je beide kommen goed vetvrij maakt met een beetje citroensap of azijn.
  3. In de andere bak klop je het eigeel samen met de kruiden en de hüttenkäse door elkaar. Roer nu het eigeel mensel met een spatel door de eiwitten heen. Niet te veel roeren want het moet zo luchtig mogelijk blijven.
  4. Schep nu met een grote lepel een hoopje van het mengsel op de bakplaat. Bij mij paste er 9 ‘broodjes’ op de bakplaat. Maar ik had genoeg voor ongeveer 10/12.
  5. Zet de bakplaat in het midden van de oven, ongeveer 15 tot 20 minuten. Als de ‘cloud bread’ helemaal afgekoeld is kan je ze langzaam van het bakpapier afhalen.

 

cloud bread

 

Ik vond de cloud bread lekker luchtig maar het vult niet erg goed. Dat is ook wel logisch want je gebruikt heel weinig ingrediënten! Ik zou het ook niet echt ‘brood’ noemen maar meer een luchtig laagje ofzo. Nou eigenlijk is er maar één naam toepasselijk ‘wolken brood’, want het is super luchtig en smelt in je mond. Niet een stevig broodje dus maar voor iemand die een koolhydraat arm dieet volgt is dit de perfecte oplossing om toch ‘brood’ te kunnen eten!

 

Had jij al eens van cloud bread gehoord? En lijkt het jou lekker?

 

 
 
 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop