Overnight oats met banaan (budget ontbijtje!)

overnight oats met banaan

Creamy overnight oats met banaan, dit is echt een budget vriendelijk ontbijt en je hebt er bijna niks voor nodig qua ingrediënten. Dat is nog eens een goede combinatie toch? En wat altijd top is aan overnight oats is dat je er heel makkelijk meerdere van kan maken. Dus in 1x voor 2 dagen een ontbijtje maken, wat jou vervolgens weer veel tijd gaat schelen in de ochtend. Win win dus!

 

Overnight oats met banaan

Overnight oats met banaan is niks meer of minder dan een overnight oats recept maar dan gezoet met banaan. Door dat je de zoetigheid van de banaan gebruikt heb je verder geen zoetigheid nodig. Of nou ja, dat hangt er vanaf hoe erg je van zoet houdt. Persoonlijk ben ik gek op zoet. Jij ook? Dan kan je eventueel iets van zoetstof zoals honing of wat suikervervanger zoals sucralose gebruiken. Maar gewoon zo, is het dus al echt heel erg lekker! En mocht je nog nooit overnight oats gemaakt hebben? Overnight oats is havermout wat een nachtje weekt in (plantaardige)melk waardoor het lekker zacht wordt. Vervolgens kan je hier zo’n beetje alles aan toevoegen wat je maar lekker vindt.

 

overnight oats met banaan

 

Deze overnight oats met banaan bevat 297 calorieën per portie

Dit recept is voor 1 portie

 

Ingrediënten

  • 35 gr havermout
  • 80 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 1/2 banaan

TOPPING:

  • 1/2 banaan
  • 100 gr magere kwark
  • 4 gr eiwitpoeder in de smaak cookies & cream of vanille (optioneel)

overnight oats met banaan

 

Bereiding

  1. Doe de havermout samen met de amandelmelk in een bakje, schaaltje of bekertje. Prak de banaan en roer deze door het havermout/melk mengsel heen.
  2. Sluit het bakje/schaaltje af met een deksel óf met een beetje folie. Zet een nacht in de koelkast.
  3. De volgende ochtend meng je 100 gram magere kwark met 4 gr eiwitpoeder en roer goed door. Verdeel dit over het havermout mengsel.
  4. Snij de overige halve banaan in plakjes en leg boven op de kwark. Klaar is jouw lekkere creamy banaan overnight oats!

overnight oats met banaan

 

Meer overnight oats?

Op zoek naar meer lekkere en vooral ook, makkelijke, ontbijtjes? Dan zijn overnight oats the way to go! Alles is namelijk van te voren te maken, mealpreppen dus!  Heb je weinig tijd in de ochtenden? Liever iets langer snoozen? overnight oatsss! En als je nu nog niet overtuigd bent dan moet je overnight oats alleen al maken omdat ik alleen maar recepten heb bedacht die smaken als mini taartjes. Van blueberry cheesecake tot carrotcake, snickers smaak, tiramisu, cappuccino en nog veel meer! Je vindt alle recepten in het ebook hieronder of klik hier.overnight oats  

Overnight oats tips

Ik gebruik in dit recept eiwitpoeder. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan even deze blog die ik er over schreef. Wil je geen eiwitpoeder toevoegen? Voeg dan een beetje vanille aroma toe met een beetje zoetstof, bijvoorbeeld honing of wat suikervervanger zoals sucralose. Dit zorgt voor een lekkere romige, zoetige smaak. En dit ontbijt recept is echt perfect om te mealpreppen. Mealpreppen is wanneer je een maaltijd voor meerdere dagen vooruit maakt. Dit zorgt ervoor dat je al lekker eten, in dit geval een ontbijtje klaar staat. Dit scheelt je tijd, je eet iets voedzaams en je bent hierdoor minder geneigd om te snaaien. Maak jij wel eens voor meerdere dagen een ontbijt in 1x klaar? Overnight oats zijn daar echt perfect voor!

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop