Crème brûlée van witte chocolade

creme brulee

Crème brûlée is mijn favoriete toetje allertijden. Wanneer ik uit eten ga kijk ik altijd meteen of er crème brûlée op de menu kaart staat. De ontzettend romige vanille binnenkant met het krokante zoete laagje bovenop maakt dit echt mijn lievelings toetje. Natuurlijk heb ik een aantal keer geprobeerd om het toetje thuis na te maken maar na 3 mislukte pogingen had ik de moed opgegeven. Tot ik dit recept tegen kwam op de blog van Sabine, cuisinevansabine.nl. Waarom deze crème brûlée niet mislukt is? Omdat je het op een hele andere manier klaar maakt! Hoe?

 

crème brûlée klaar maken

Bijna alle recepten voor crème brûlée bak je af in de oven. Je zet de schaaltjes met crème brûlée in een grote ovenschaal. Vult deze schaal voor de helft met kokend water en gaart op deze manier de toetjes ‘au bain marie’. Dit heb ik 3x geprobeerd en elke keer zakte de crème brûlée  helemaal in. Het recept van Sabine is een stuk makkelijker om te maken en echt de aaaaller lekkerste crème brûlée die ik ooit heb gegeten. Ja echt, zelfs lekkerder dan de crème brûlée die ik altijd kies wanneer ik uit eten ga.

Normaal gesproken ben ik helemaal niet gek op witte chocolade maar deze crème brûlée met witte chocolade is echt onweerstaanbaar. De witte chocolade in dit recept zorgt er voor dat het lekker zoet is en toch stevig wordt. Oké, heb ik je overtuigd om deze crème brûlée zelf te gaan maken? Ik hoop het want dit is de lekkerste versie die je ooit hebt geproefd. Bedankt Sabine dat ik jouw recept op mijn blog mag delen!

 

creme brulee

 

Recept is voor 4 personen 

Nodig: garde, fijne zeef, steelpannetje, crème brûlée schaaltjes, kleine brander

Ingrediënten

 • 300 ml slagroom (niet opgeklopt)
 • 200 gram witte chocolade
 • 100 ml melk
 • 1 vanille stokje
 • 5 eidooiers
 • Suiker voor boven op het toetje

 

Bereiding

 1. Pak het vanillestokje en een scherp mes. Snij het vanille stokje in de lengte door midden en schraap het binnenste er uit. Doe dit, samen met het vanille stokje, de slagroom en de melk in een steelpannetje en laat langzaam warm worden. Het mag niet koken!
 2. Snij de reep witte chocolade in kleine stukjes. Pak een kom en doe de blokjes chocolade hierin. Voeg het warme mengsel van slagroom uit het steelpannetje toe aan de kom (niet andersom!). Roer dit nu glad tot alle chocolade opgelost is.
 3. Splits de eieren en gebruik het eigeel. Het eiwit kan je eventueel invriezen, maar gebruik je niet in dit recept! Doe het eigeel van de 5 eieren bij het chocolade slagroom mengsel en roer goed door elkaar. Giet nu alles weer terug in het steelpannetje.
 4. Verwarm het mengsel op laag vuur terwijl je blijft roeren, tot het dik geworden is en ongeveer de substantie van vla heeft. Dit duurt 5 tot 8 minuten ongeveer. Zeef het mengsel nu door een hele fijne zeef zodat er geen klontjes meer in zitten.
 5. Verdeel het mengsel over de crème brûlée schaaltjes en zet minimaal 4 uren in de koelkast.

 

De laatste stap is het maken van een krokant laagje op de crème brûlée. Dit doe je pas vlak voordat je het toetje gaat eten. Verdeel een laagje suiker over de crème brûlée, ongeveer 2 theelepels per schaaltje. Ga hier nu heel voorzichtig met je kleine brander overheen zodat het laagje krokant wordt. Dat is alles. Klaar is je lekkere crème brûlée van witte chocolade!

 

creme brulee

 

 

 

Ga jij deze crème brûlée uitproberen? Het kan absoluut niet mislukken en is echt mijn favoriete toetje!

 

 

 

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022