Crispy choco repen (no bake)

crispy choco repen

Crispy choco repen die je maakt met maar 2 ingrediënten en waarbij je niks hoeft te bakken. Dat klinkt goed toch? Ik had zin in iets lekker knapperigs en bedacht deze makkelijke crispy choco repen. Je gebruikt voor de crunch rijstwafels, lekker budget proof dus en wat pure chocolade, that´s it!

 

crispy choco repen

 

Crispy choco repen

Knapperige home made choco repen. Ken jij die repen van vroeger nog? Volgens mij heette het letterlijk ‘crunch’ en het zat in een blauwe verpakking met rode letters, gaat er een belletje rinkelen? Ik herinner mij die repen als super knapperige repen met chocolade en besloot een poging te wagen om deze na te maken. En dat is gelukt! Het goede nieuws is dat je maar 2 ingrediënten nodig hebt voor deze makkelijke crispy choco repen! Namelijk rijstwafels en pure chocolade, dat klinkt makkelijk genoeg toch? Tweede plus punt is dat je er geen keukenapparatuur voor nodig hebt, dus iedereen kan dit maken. Ook leuk om samen met je kinderen te maken!

 

Krokante choco repen maken

Deze krokante choco repen maak je door rijstwafels te verkruimelen, chocolade au bain marie te smelten, en deze samen te voegen. Ik gebruik hiervoor een rechthoekig ovenschaaltje van 20 x 15 cm. Doe hier een bakpapiertje in zodat de repen er makkelijk uit komen na het opstijven in de koelkast. Ik haalde hier 8 choco repen uit door een keer in de lengte door het midden te snijden, en ze volgens  in de breedte door te snijden. Je hebt nu 8 kleine choco repen/ brokken.

crispy choco repen

 

een crispy choco reep is 107 calorieën per stuk

 

Dit recept is voor 8 crispy choco repen

Ingrediënten

  • 6 rijstwafels (gewoon de budget variant)
  • 130 gr pure chocolade
  • eventueel een snufje zout (dit versterkt de chocolade smaak!)

 

Bereiding

  1. Pak een schaaltje van 20×15 cm en leg hierin een bakpapiertje. Verkruimel de rijstwafels met je handen in een ruime kom.
  2. Hak de chocolade in blokjes en smelt vervolgens ‘au bain marie’. Dit doe je door een grote pan op het vuur te zetten met een laagje water erin. Hierin hang je een iets kleinere pan die het water niet aanraakt. In de kleine pan smelt je vervolgens de chocolade.
  3. Giet de gesmolten chocolade over de rijstwafels heen en meng goed door elkaar. Voeg eventueel een snufje zout toe!
  4. Doe het mengsel nu in het schaaltje en druk goed aan! Zet nu minimaal 2 uren in de koelkast, langer kan altijd.
  5. Snij het rijstwafel choco blok nu in 8 stukken terwijl het nog in de vorm zit. Haal de reep die je gaat eten eruit en laat de rest in de koelkast staan. Enjoy!

crispy choco repen

 

Crispy choco repen bewaren

Je maakt deze choco repen in een rechthoekige schaal, de repen laat je opstijven in de koelkast en hierin kan je ze ook bewaren. Je kan er ook voor kiezen om de repen buiten de koelkast te bewaren. Maar zelfs vind ik dat de chocolade het lekkerste blijft vanuit de koelkast.

 

 

—–

 

Heb jij een vraag? Volg mij dan vooral even op mijn instagram pagina waar ik alle tips deel voor lekkere maaltijden en snacks en nog veel meer leuks :D. Mijn instagram kan je hier vinden @easydailyfoodcom

 

En wil je wat graag wat informatie over hoe je kan afvallen en toch gewoon alles kan eten? Bekijk dan even het ebook dat ik hierover heb geschreven ‘Afvallen zonder dieet’. Meer info over het ebook kan je vinden via deze link ‘Bekijk hier het ebook‘.

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022