Cupcake traktatie

cupcake traktatie

Ben jij op zoek naar een leuke en makkelijke traktatie voor jouw zoon of dochter? Deze cupcake traktatie is ontzettend makkelijk om te maken en erg leuk om uit delen.  Ik maakte deze traktatie voor mijn dochter die 10 jaar werd. Ook laat ik jou hier zien wat je allemaal nodig hebt om deze makkelijke traktatie extra leuk te maken! Het recept voor de cupcakes is voor 30 personen, dus je hoeft zelf niks uit te rekenen qua beslag, handig toch!

cupcake traktatie

 

Cupcakes maken

Cupcakes maken is altijd leuk, en lekker! Leuk om samen te maken met je kinderen. Of misschien met je oppas- of kleinkinderen. Maar het is ook perfect als makkelijke traktatie voor op school. Je kan dit een dag van te voren helemaal klaar maken, zodat jij er geen werk meer van hebt op de dag van het trakteren. Want we weten allemaal hoe hectisch die ochtenden zijn toch?

Dit recept voor cupcakes maken is voor 30 cupcakes. Ik gebruik de kartonnen vormpjes van de wibra, deze zijn ietsje kleiner dan een gewoon cupcake vormpje. Ze zijn lekker stevig doordat ze gemaakt zijn van karton waardoor ze perfect zijn voor deze traktatie. Je maakt deze makkelijke cupcakes met maar 5 ingrediënten! En ben je nu op zoek naar een iets gezondere variatie met minder suiker? Maak dan deze gezonde havermout muffins!

 

cupcake traktatie

 

Makkelijke traktatie, cupcakes maken

Voor de verjaardag van mijn dochter maakte ik deze cupcakes. Zij wou graag trakteren op cupcakes in de klas, dus ik heb alles gehaald om er een leuke traktatie van te maken! En om het jou makkelijk te maken heb ik hieronder even genoteerd wat ik precies heb gebruikt om deze leuke en lekkere traktatie te maken! Ik heb het recept daarom in de hoeveelheden neer gezet voor een hele klas van 30 personen.

 

Wat ik heb gebruikt voor deze makkelijke traktatie is:
 • cupcake vormpjes van Wibra (zijn wat kleiner en steviger)
 • prikkers met ‘hiep’ erop van de winkel ‘so low’
 • cellofaan zakjes van Lot’s of lo
 • stickers met de naam en leeftijd erop, ook van Lot’s of lo
 • glazuur van Dr. Oetker
 • spinkels van Xenos/Dr.Oetker
 • Ik deed er ook nog ballon in die past bij de prikkers, ook van de winkel ‘so low’

cupcake traktatie

 

Dit recept is voor 30 (iets kleinere) cupcakes

Ingrediënten

 • 500 gr zelfrijzend bakmeel
 • 500 gr (room)boter
 • 300 gr fijne kristalsuiker
 • 6 zakjes vanille suiker
 • 10 eieren

cupcake traktatie

 

Bereiding

 1. Zorg ervoor dat de boter en eieren op kamer temperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de boter samen met de suiker en vanille suiker in een kom en mix tot je een glad beslag hebt.
 2. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Let op: mix tussentijds goed door elkaar tot elk ei helemaal is opgenomen door het beslag. Daarna voeg je het volgende ei toe en herhaal je deze stap.
 3. Zeef de bloem en voeg deze toe aan het beslag. Mix op hoge snelheid een paar minuten goed door. Dat is alles!
 4. Verdeel met 2 lepels het beslag over de  cupcake vormpjes en zet 20 a 25  minuten in de oven op 180 graden. Check tussendoor even of de cupcakes niet te bruin worden, elke oven is namelijk anders. Check met een saté prikker of de cupcakes gaar zijn en laat ze goed afkoelen.

cupcake traktatie

 

Cupcake bakken tips!

Het is erg belangrijk dat je boter en eieren op kamertemperatuur gebruikt. Dit zorgt er namelijk voor dat de suiker goed opgenomen kan worden en er een glad cake beslag tevoorschijn komt.  Om diezelfde reden gebruik ik ook altijd fijne kristalsuiker. Dit wordt veel makkelijker opgenomen in het beslag.

Wanneer je dit recept maakt voor 30 cupcakes kan het zijn dat de oven iets langer tijd nodig heeft. Verleng de baktijd steeds met 5 minuten en check tussendoor of de cupcakes gaar zijn. Heb je dit recept gehalveerd en maak je 15 cupcakes? Dan heb je waarschijnlijk aan 15 a 20 minuten genoeg. Dit hangt altijd af van je eigen oven dus check na 15 minuten hoe de cupcakes eruit zien.

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022