Cupcakes maken (basis recept)

cupcakes maken

Soms heb ik zo’n moment dat ik zin heb om iets te bakken. Maar zoals altijd moet het vooral heel makkelijk zijn. Ik heb namelijk niet echt baking-skills en om dan aan een enorme taart met 20 ingrediënten te beginnen is niet echt mijn ding. Cupcakes daar in tegen zijn ontzettend makkelijk om te maken, je hebt er maar heel weinig ingrediënten voor nodig en het kan letterlijk-niet-mislukken. Perfect combinatie dus!

 

Cupcakes maken is echt ontzettend makkelijk, ik heb vandaag een basis recept voor je waarmee je heel simpel zelf cupcakes maakt. Ik ben niet begonnen aan het versieren van de cakejes maar uiteraard kan je er naar hartelust botercreme of fondant of andere mooie versiering op maken. Dat is mij iets te veel werk haha vandaar dat ik de cupcakes lekker basic heb gehouden, dan zijn ze namelijk al lekker genoeg!

 

cupcakes maken

 

Het recept is voor 6 flinke cupcakes (die mooi hoog worden) maar je kan er ook 8 cupcakes mee maken. Die zijn dan iets platter waardoor het versieren naderhand makkelijker gaat. O en heb je zin in meer cupcakes of gaat je mini-me trakteren op school en heb je er extra veel nodig? Verdubbel dan gewoon de ingrediënten!

 

Recept is voor 6 cupcakes – nodig: cupcake vorm & cupcake papiertjes

Ingrediënten

  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram boter
  • 80 gram suiker
  • 2 zakjes vanille suiker (totaal 16 gram)
  • 2 eieren

 

cupcakes maken

 

Bereiding

  1. Laat de boter en eieren op kamer temperatuur komen en verwarm de oven voor op 180 graden. Doe nu de boter samen met de suiker en vanille suiker in een kom en mix tot je een glad beslag hebt. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix tussentijds goed door elkaar.
  2. Voeg in 1x de bloem toe en mix op hoge snelheid nog een paar minuten goed door. Dat is alles! Verdeel met 2 lepels het beslag over de 6 cupcake papiertjes in de vorm en zet 20 minuten in de oven op 180 graden. Check tussendoor even of de cupcakes niet te bruin worden, elke oven is namelijk anders. Check met een saté prikker of de cupcakes gaar zijn en laat ze goed afkoelen.

 

cupcakes maken

 

Heb jij wel eens zelf cupcakes gemaakt? Had je verwacht dat het zo makkelijk zou zijn?

 

 

Heb jij een recept uitgeprobeerd? Laat het dan zeker even weten op Facebook, Instagram of Twitter. Gebruik dan #EASYDAILYFOOD of tag mij in je foto. Vind ik leuk!

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop