Daily foto’s #9 – Weekendje Maastricht en groot nieuws!

daily foto's

Het is alweer een tijd geleden dat ik een persoonlijke stukje schreef voor mijn blog. Afgelopen weekend gingen mijn vriend en ik 2 nachtjes weg voor een lekker weekendje Maastricht. Wij waren dat weekend namelijk 10 jaar samen en dat moet natuurlijk gevierd worden! Daarbij was het al jaren geleden dat wij samen eens weg zijn geweest dus dit weekend weer even tijd samen. Zo leuk. Ik heb het hele weekend foto’s gemaakt en die deel ik vandaag even in een nieuwe Daily foto’s! O ja en ik heb groot nieuws..

 

 

daily foto's

Wij kwamen na dik 3 uren rijden vanuit het noorden, aan in Maastricht. En WAUWWW wat een schitterend super de luxe appartement zeg. Ik verwacht altijd dat de foto’s op de site waar je het boekt een iets te mooi beeld schetsen maar in dit geval dus niet. Alles was super deluxe, spierwit en gloedje nieuw. Dit was de keuken die een verdieping lager lag dan de rest van ons appartement.

 

daily foto's

Dit is een deel van de slaapkamer waar we snel even onze spullen hebben neergelegd want we moesten de auto nog parkeren. Dit kon alleen kort bij het appartement om uit te laden. Dus op naar de auto.

 

daily foto's 9

De parkeergarages waren allemaal 25 of 35 euro per dag en aangezien we er 3 dagen waren vond ik dat echt zonde van het geld. Dus we gingen naar een P&R. €2,00 voor het buskaartje en verder gratis parkeren. Ja, ja ik ben een echte Hollander :D. Binnen 5 minuten waren we trouwens alsnog midden in het centrum. Perfect dus!

 

daily foto's

Toen we vanaf de bushalte meteen in het centrum stonden zijn we eerst even gaan zitten voor een lekker bakje koffie met de lekkerste chocolade oreo taart die ik ooooit heb gegeten. Zo lekker! Ik plaatste al een hele charmante foto hier op mijn instagram van dit moment haha.

 

daily foto's

De AH was om de hoek bij ons appartement die trouwens midden in het centrum zat, letterlijk áán het Vrijthof! We haalden hier wat lekkere snackjes en een salade voor het avond eten. Ik was namelijk zo moe van het reizen en shoppen dat ik geen puf meer had om uit eten te gaan. We aten dus gewoon in het appartement en konden lekker omhangen.

 

daily foto's

En dat omhangen in het appartement beviel behoorlijk goed want er stond mij toch een lekkere bank, niet normaal. Dus ik ging even kijken of ik het merk kon vinden. Bleek een Vitra bank te zijn, dus ik even googelen om te kijken of het ook leuk was voor bij ons thuis. Nou ik weet niet of je het merk kent (ik kende het dus niet) maar die banken zijn echt knetter duur. Dus dat wordt ‘m even niet 😀

 

daily foto's

Ik heb gek genoeg ‘niet zo veel’ met uit eten gaan, maar ergens koffie en taart eten? Ja daar wordt ik echt intens gelukkig van. Als ik dan bijvoorbeeld zo’n vitrine zie vol lekkers dan vind ik het zo moeilijk om te kiezen!

 

daily foto's

De volgende ochtend een lekker bakje espresso op bed om de dag mee te beginnen. Lekker!

 

daily foto's

Het was lekker koud dus na het bakje koffie en even douchen gingen wij weer voor een dagje shoppen. Mijn hele warme berenjas aan en let’s go! Er hing een prachtige grote spiegel in het appartement dus dat vroeg om een foto :).

 

daily foto's

Van het rondlopen in al die mooie winkels wordt je lekker moe en hongerig dus wij besloten weer een lekker taartje uit te kiezen. Dit keer bij La Place in Hudson’s Bay. Zo ontzettend lekker. Bakje cappuccino erbij en een mooi uitzicht bovenin het gebouw. Love it!

 

daily foto's

Al heel lang zat ik na te denken over een mooie symbolische tattoo over/voor mijn kinderen. De namen tatoeëren vind ik niet bij mij passen en ook te groot. Ik heb daarom heel lang na gedacht over een mooie kleine minimalistische tattoo en ineens schoot mij te binnen wat ik wou laten zetten. Gegoogeld naar een goede tattoo shop in Maastricht, er heen gegaan en vlak voor sluitingstijd eindelijk mijn nieuwe mini tattoo laten zetten. Blij mee!

 

daily foto's

De deur van ons appartement had een handig kijkgaatje in de deur. Maar toen ik er doorheen wou kijken bleek dat deze wel heeeeel hoog in de deur zit haha. Ik sta gewoon normaal op de vloer en het kijkgaatje zit dus letterlijk zo hoog. Speciaal voor grote mensen denk ik haha.

 

daily foto's

Wij gingen uiteten in het hippe wijkje Wyck waar restaurant Ceramique zit. Ik zag dat ze een uitgebreide vegetarische kaart hadden maar ook vlees serveren (dat eet mijn vriend wel). Het eten was super lekker, ik nam een kroket van oesterzwammen, een uitgebreide salade en als toetje een scroppino, zooo lekker! Het restaurant zat alleen niet zo gezellig en was niet echt sfeervol maar we hebben wel lekker gegeten.

 

daily foto's

En je vraagt je vast af wat het grote nieuws dan is in deze ‘daily foto’s’… Nou toen wij terug liepen van af het restaurant en op het Vijthof aankwamen ging mijn vriend midden op het Vrijthof tussen alle prachtige verlichting op één knie en vroeg mij ten huwelijk! En ik zei natuurlijk; JAAAAA! Dus wij gaan trouwen!!

 

—–

 

Wat is Maastricht een prachtige stad en mocht je nog een fantastisch appartement zoeken om te logeren dan heb ik nog wel een goede tip voor je, want ons appartement was super de luxe! Ik hoop dat je het leuk vond om weer even een inkijkje te hebben in mijn leven. Ik vind het altijd leuk om wat meer te delen zodat je niet alleen mijn recepten ziet maar ook iets meer over mij weet. Vind ik zelf ook altijd leuk bij andere bloggers!

 

 

Meer EASY DAILY FOOD? Kijk dan op Facebook, Instagram of Twitter.  Vind ik leuk!
 

 

 

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop