De EASY DAILY FOOD eetplanner!

eassy daily food eetplanner

Ben jij bezig met jouw voeding en wil jij hier graag iets meer grip op? Dan is het bijhouden en of vooruit plannen van jouw maaltijden een goed idee. Wanneer jij het druk hebt, is het gebruiken van een eetplanner namelijk iets wat jou meer tijd gaat geven!

Wat is een eetplanner

EASY DAILY FOOD eetplanner

Deze eetplanner is een handige tool waarmee jij jouw maaltijden vooruit kan plannen. Maar het is nog veel meer! Al jaren schrijf ik zelf mijn avond maaltijden uit voor de komende week. Ik deed dit altijd op een klein memo papiertje en maakte aan de hand hiervan een boodschappenlijstje. Niks mis mee. Maar dat kan makkelijker dacht ik! Toen ik bezig ging met het ontwikkelen van een eetplanner heb ik verschillende formulieren gemaakt die voor verschillende doeleinden handig zijn.

Waarom een eetplanner

Toen ik begon met afvallen hield ik al mijn maaltijden bij, in de app ‘MyFitnessPall’. Ontzettend handig want hierin kan jij meteen zien hoeveel calorieën iets bevat. Maar ik merkte dat ik ook regelmatig mijn eetmomenten uitschreef op papier voor meer overzicht. Sowieso ben ik zelf iemand die beter overzicht heeft wanneer iets uitgeschreven is op papier, dan op een computer of tablet haha, weet niet of ik de enige ben. Maar ik wou graag iets maken en bedenken waarop jij van alles kwijt kan wat betreft het plannen van jouw maaltijden. Want wanneer jij weet wat jij gaat eten, heb jij hier meer controle over en ‘overvalt’ het eten en de maaltijden je niet. Wat jou weer gaat helpen met afvallen, op gewicht blijven of aankomen, wat jouw doel ook is.

Eetdagboek bijhouden

EASY DAILY FOOD eetplanner

Waar het ontwerpen van deze eetplanner mee begon was deze ‘dagboek’ pagina. Op deze pagina kan jij elke dag invullen wat jij hebt gegeten. Jij kan hierbij jouw calorie inname toevoegen en zo heb jij een goed overzicht van wat jij eet elke dag. Zo kan jij bijhouden of jij binnen jouw calorieinname blijft en er een klein calorietekort overblijft (indien jij wil afvallen). In mijn ebook ‘Afvallen zonder dieet’ leg ik precies uit hoe deze afval methode werkt, mocht je dat handig vinden. Ook kan jij hierop jouw water inname en beweging bijhouden door middel van items die jij een kleur kan geven.

Maaltijden vooruit plannen

EASY DAILY FOOD eetplanner

In deze eetplanner heb ik verschillende pagina’s gemaakt die jij kan invullen. De afbeelding hierboven is een pagina waarop jij al jouw maaltijden vooruit kan plannen. Jij kan er voor kiezen om alleen de hoofdmaaltijden uit te schrijven. Maar jij kan ook alle maaltijden plus de snacks inplannen. Maar net wat jij handig vind. Er zit ook een formulier in waarop jij alleen jouw avond maaltijden kan plannen met een handige boodschappenlijst ernaast!

Wat kan jij in de EASY DAILY FOOD eetplanner vinden?

  • Een eetdagboek om per dag in te vullen wat jij gaat of al hebt gegeten met daarbij 2 leuke habit trackers en ruimte voor jouw weekdoel
  • Een weekplanner waarop jij alle maaltijden en snacks vooruit kan plannen voor de hele week
  • Een avond maaltijden planner inclusief boodschappenlijst
  • Boodschappenlijst per categorie
  • Drie manieren om jouw progressie te meten qua afvallen zodat jij dit kan doen op een manier die bij jou past!

Want daar gaat deze eetplanner om: jouw eten plannen, op jouw manier met wat bij jou past en voor jou werkt!

Samenvatting eetplanner

Deze eetplanner krijg jij als pdf document en kan jij zelf uitprinten. Het grote voordeel hiervan is dat jij deze eetplanner oneindig kan uitprinten en jij niet te maken hebt met een boekje wat ‘vol’ is en een nieuwe moet aanschaffen! Dus een keer aanschaffen en dan eindeloos invullen. Jij kan er ook voor kiezen om wekelijks de pagina’s uit te printen die jij graag gebruikt, zo hoef jij de eetplanner niet in zijn geheel uit te printen!

De EASY DAILY FOOD eetplanner kan jij vinden in de webshop! Hier vind jij een linkje naar de eetplanner.

Dit vind je misschien ook leuk..