De oplossing tegen fruitvliegjes!

oplossing tegen fruitvliegjes

Het is weer zover hoor, de tijd van fruitvliegjes. Gek word ik er van. Wij hebben in huis altijd een enorme voorraad fruit en groente. Het grootste gedeelte hiervan ligt gewoon buiten de koelkast. Tomaten, komkommer, courgette maar natuurlijk ook al het fruit. Nu de temperaturen buiten warmer zijn lijken de fruitvliegjes ineens in enorme getalen aanwezig. Vreselijk vind ik dat. Niet alleen vind ik de vliegjes erg irritant het is ook nog eens onhygiënisch omdat ze bacteriën met zich mee brengen, bah. Grote reden voor mij om op zoek te gaan naar een effectieve oplossing tegen fruitvliegjes!

 

Waarom zijn er ineens zoveel fruitvliegjes

Een fruitvliegje leeft ongeveer tussen de 14 en 30 dagen. In die tijd kan de vrouwtjes vlieg tot maximaal 800 eitjes leggen! Had jij dat gedacht? Dat is dus de reden dat je meteen iets moet ondernemen tegen de fruitvliegjes voordat het een enorme plaag wordt. Het proces van ‘eitje naar fruitvlieg’ duurt 4 dagen waardoor je bij het eerste teken van fruitvliegjes het beste meteen actie kan ondernemen. Na die paar dagen kan je huis en fruitschaal zomaar vol fruitvliegjes zitten!

oplossing tegen fruitvliegjes

 

Fruit Fly Ninja

Er zijn ongetwijfeld veel tips te vinden om zelf allemaal mengsels te maken om de vliegjes op afstand te houden of juist om ze te vangen. Maar ik wil geen bakje op mijn aanrecht of eettafel hebben staan waar die vieze beestjes naar toe komen en in drijven. Ik zocht een snelle en makkelijke oplossing om van de fruitvliegjes af te komen. En ja wel, die heb ik gevonden! Fruit Fly Ninja, wat? Fruit Fly Ninja! Dit product wordt al langere tijd verkocht aan supermarktketens, hotels en restaurants om op een discrete en hygiënische manier van fruitvliegjes af te komen. Maar ook voor bij jou thuis kan het goed helpen, hier verkopen ze handige proefverpakkingen. Toen ik het product op internet tegen kwam was ik zo benieuwd of het zou werken dat ik het heb getest..

 

oplossing tegen fruitvliegjes

 

Hoe werkt het

Allereerst vind ik het top dat je geen vies bakje op je aanrechtblad of tafel hoeft te zetten want de Fruit Fly Ninja kan je op élke plek neerhangen waar je maar wilt. Heb je overlast in de keuken? Plak hem dan tegen de muur bij de keuken. Geen onhygiënische praktijken op je aanrechtblad maar veilig tegen de muur. Heb je het product liever niet zichtbaar aanwezig? Dan kan je hem ergens discreet weghangen. Het enige wat je dus hoeft te doen is de folie eraf halen, met de plakstrip tegen de muur plakken en klaar. Klinkt goed toch? Maar werkt het ook?

 

oplossing tegen fruitvliegjes

 

De oplossing tegen fruitvliegjes?

Nou daar kan ik heel kort over zijn, ja, ja en nog eens ja. Wij hebben thuis de fruitschaal op de eettafel staan, ik plakte daarom een Fruit Fly Ninja op het raam bij de fruitschaal. Binnen 5 minuten zaten er al behoorlijk wat vliegjes in het potje. Zo fijn dat ik geen schaaltje op tafel hoef te zetten (die mijn dochter dan weer om kan stoten 😀 ), maar gewoon op een hoogte waar er geen kinderen bij kunnen. Ik heb een 2e potje tegen de zijkant van de koelkast geplakt en ook daar kwamen al snel fruitvliegjes in. Geen vliegjes meer op het fruit en niet meer op het eten dat in de keuken ligt. Door de lokstof die in het al gevulde flesje zit, die trouwens biologisch afbreekbaar is en niet schadelijk is voor mensen, ben je snel van je fruitvlieg plaag af!

 

 

Zoek jij een goede oplossing tegen fruitvliegjes? Check dan zeker de site van Fruit Fly Ninja even en probeer het uit. Succes gegarandeerd 🙂

 

 

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Dit veranderd echter niks aan mijn mening over het product.

 

 

 

 

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop