Double chocolate overnight oats

chocolate overnight oats

Overnight oats, ik moest er jaaaaren niks van hebben. Overnight oats is niks meer of minder dan havermout wat je aan nachtje in (plantaardige) melk laat weken en de volgende dag is je havermout ontbijtje meteen klaar om te eten. Er zijn al heel veel versies van overnight oats te vinden. Maar ik vind dat je echt echt écht deze chocolade overnight oats moet proberen, waarom? Het is zooo lekker, o en dus gewoon gezond heh!

chocolate overnight oats

 

Wat zijn overnight oats

Overnight oats is een ontbijtje wat je ‘s avonds klaar maakt en in de koelkast zet. In de ochtend kan je het havermout ontbijt dan zo uit de koelkast toveren en meteen opeten. Je weekt de havermout in (plantaardige) melk en hier door krijgt het een lekkere zachte, pap achtige structuur. Overnight oats zijn ontzettend gezond en vullend. Door de havermout zit je lekker vol en krijg je vezels binnen wat je dus lekker lang vol houdt. Echt een power ontbijtje dus! En deze double chocolate overnight oats zijn laag in calorieën maar mét en lekkere romige chocolade smaak. Dat klinkt goed toch? En het mooiste is, je hebt het echt binnen 5 minuten gemaakt!

 

Buikpijn van havermout + de oplossing (voor mij)

Ik heb al veel verschillende gerechten met havermout geprobeerd maar ik kreeg er altijd ontzettend veel buikpijn van. En dat is natuurlijk niet te bedoeling. Ik vond dit altijd super jammer omdat havermout enorm gezond is, je er super veel kanten mee op kan en het erg goed vult. O en niet te vergeten, meeeeega goedkoop. Ik had de hoop al opgegeven wat betreft de havermout (ja, ja dramatisch heh), maar ik heb de oplossing gevonden!

Stiekem vond ik deze oplossing niet zelf maar mijn vriendinnetje Nynke kwam met de oplossing. Wij hadden het over eten, what else is new, en toen kregen we het over de overnight oats en dat ik er zo’n buikpijn van kreeg. Nynke gaf aan dat zij het altijd maakt met amandelmelk in plaats van gewone koemelk. Ik dacht, dat is het proberen waard. En jaaa hoor, geen buikpijn en een mega lekker ontbijt!

Perfect voor die vroege ochtenden waarbij je half slapend je ontbijt staat je eten in het donker in de keuken. Op de dagen dat ik buitenshuis werk maak ik de avond van te voren áltijd deze chocolade overnight oats en ik eet dit op terwijl ik mijzelf klaar maak. Win-win! Want een ochtend spits is al druk genoeg zonder moeilijke ontbijtjes toch?

chocolate overnight oats

 

Overnight oats mealpreppen

Mealpreppen is het van te voren klaar maken van je eten. Of het zover voorbereiden dat je binnen no-time een maaltijd kan maken. Deze double chocolate overnight oats zijn het perfecte mealprep ontbijt. Want je kan ‘s avonds 2 of 3 van deze ontbijtjes in 1x maken. Je maakt deze ontbijtjes dus de avond van te voren in 5 minuten klaar. En dan kan jij er 3 dagen lang mee ontbijten. Hoe doe je dit? Je pakt 3 afsluitbare bakjes (of dekt ze af met een plastic zakje). Je maakt die recept x3. En maakt zo 3 porties, deze zet je in de koelkast. Elke ochtend pak je 1 portie chocolate overnight oats uit de koelkast en doet er alleen nog wat hagelslag over en je kan beginnen met ontbijten!

 

Een portie is 232 calorieën

 

Recept is voor 1 portie chocolate overnight oats

Ingrediënten

  • havermout 40 gram
  • cacao poeder 10 gram
  • amandelmelk 100 ml
  • pure hagelslag 8 gram

 

Bereiding

  1. Schep havermout in een afsluitbare beker of potje. Schep de cacaopoeder door de havermout en roer even door elkaar.
  2. Giet nu amandelmelk er overheen. Roer door elkaar en zet in de koelkast, minimaal 4 uren maar het liefst een hele nacht.
  3. Haal je chocolate overnight oats uit de koelkast, schud de pure hagelslag overheen en klaar zijn je double chocolate overnight oats!

chocolate overnight oats

 

Meer smaken overnight oats

Heb jij deze chocolate overnight oats al eens gemaakt en ben jij op zoek naar andere smaken? Je kan alle overnight oats recepten hier vinden. Van OREO overnight oats tot een srawberry cheesecake variant!

 

—–

 

Heb jij een vraag? Volg mij dan vooral even op mijn instagram pagina waar ik alle tips deel voor lekkere maaltijden en snacks en nog veel meer leuks :D. Mijn instagram kan je hier vinden @easydailyfoodcom! En wil je wat graag wat informatie over hoe je kan afvallen en toch gewoon alles kan eten? Bekijk dan even het ebook dat ik hierover heb geschreven ‘Afvallen zonder dieet’. Meer info over het ebook kan je vinden via deze link ‘Bekijk hier het ebook‘.

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022