Double chocolate overnight oats

double chocolate overnight oats

Overnight oats, ik moest er jaaaaren niks van hebben. Overnight oats is niks meer of minder dan havermout wat je aan nachtje in (plantaardige) melk laat weken en de volgende dag is je havermout ontbijtje meteen klaar om te eten. Er zijn al heel veel versies van overnight oats te vinden. Maar ik vind dat je echt echt écht deze chocolade overnight oats moet proberen, waarom? Het is zooo lekker, o en dus gewoon gezond heh!

 

double chocolate oats

 

Buikpijn van havermout + de oplossing (voor mij)

Ik heb al veel verschillende gerechten met havermout geprobeerd maar ik kreeg er altijd ontzettend veel buikpijn van. En dat is natuurlijk niet te bedoeling. Ik vond dit altijd super jammer omdat havermout enorm gezond is, je er super veel kanten mee op kan en het erg goed vult. O en niet te vergeten, meeeeega goedkoop. Ik had de hoop al opgegeven wat betreft de havermout (ja, ja dramatisch heh), maar ik heb de oplossing gevonden!

Stiekem vond ik deze oplossing niet zelf maar mijn vriendinnetje Nynke kwam met de oplossing. Wij hadden het over eten, what else is new, en toen kregen we het over de overnight oats en dat ik er zo’n buikpijn van kreeg. Nynke gaf aan dat zij het altijd maakt met amandelmelk in plaats van gewone koemelk. Ik dacht, dat is het proberen waard. En jaaa hoor, geen buikpijn en een mega lekker ontbijt!

Perfect voor die vroege ochtenden waarbij je half slapend je ontbijt staat je eten in het donker in de keuken. Op de dagen dat ik buitenshuis werk maak ik de avond van te voren áltijd deze chocolade overnight oats en ik eet dit op terwijl ik mijzelf klaar maak. Win-win! Want een ochtend spits is al druk genoeg zonder moeilijke ontbijtjes toch?

 

chocolade overnight oats

 

Ook maken? Ik maak de havermout altijd klaar in een (schoon en leeg 😀 ) jampotje. Zo heb ik meteen een goede deksel voor op het potje. En maak in 1x 2 ontbijtjes klaar, dan heb je in een paar minuten 2 ontbijtjes klaar staan. Scheelt weer tijd voor de komende 2 ochtenden. Gratis tip 😉

 

Een portie is 251 calorieën

 

Recept is voor 1 portie chocolate overnight oats

Ingrediënten

  • havermout 40 gram
  • cacao poeder 10 gram
  • amandelmelk 135 ml
  • pure hagelslag 8 gram

 

Bereiding

  1. Schep havermout in een goed afsluitbare beker/potje. Ik gebruik een glazen jampotje. Schep er de cacaopoeder doorheen en schud even door elkaar.
  2. Giet er nu amandelmelk over tot dat de havermout 1 a 1,5 cm boven de rand van de havermout uitkomt, dat is ongeveer 135 gram. Roer door elkaar en zet in de koelkast, minimaal 6 uren.
  3. Haal je chocolate overnight oats uit de koelkast, schud er wat pure hagelslag overheen en klaar zijn je double chocolate overnight oats!

 

double chocolate oats

 

Lekker simpel toch? En de smaak is zoooo lekker! Je kan er natuurlijk nog fruit of bijvoorbeeld kokosrasp aan toevoegen maar ik vind de overnight oats zo het allerlekkerste! Liever een ander ontbijtje? Hier staan 7 lekkere ontbijtjes die misschien ook iets voor jou zijn, klik hier!

 

 

Maak jij wel eens overnight oats? Voor mij de oplossing voor de drukke ochtendspits!

 

EASY DAILY FOOD

 

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk..