Ei muffins – omelet on-the-go!

koolhydraatarme tussendoortjes

Restjes groente over? Maak deze gezonde ei muffins! Deze handige ei muffins zijn ideaal om van te voren klaar te maken en de volgende dag te eten als ontbijt. Het recept is voor 6 ei muffins dus je zou hier 3 dagen van kunnen ontbijten. Dat scheelt weer tijd in de ochtend! De ei muffins zijn ook nog een koolhydraatarm en passen dus goed in een koolhydraatarm dieet! Zelf ben ik niet zo’n fan van eieren in de ochtend dus ik heb het als tussendoortje gegeten en bij de lunch. Je kan makkelijk variëren met de ingrediënten, kijk gewoon even wat je nog over hebt uit je koelkast..

 

ei muffins paleo proof koolhydraatarm

 

Recept is voor 6 ei muffins, Nodig: muffintray

 

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • halve zoete rode paprika
  • kwart courgette
  • 1 plak geitenkaas
  • peper, zout & paprika poeder

 

ei muffins paleo proof koolhydraatarm

 

Bereiding

 1. Zet de oven aan op 180 graden en snij de groente en de kaas in kleine blokjes
 2. Kluts de eieren los in een kom en voeg peper, zout en paprika poeder toe.
 3. Vet een muffin tray goed in, of gebruik muffin papiertjes (dit zou ik aan raden, bij mij bleef het namelijk plakken). Vul de tray met het ei mengel tot 1cm onder de rand. Ik heb hier een kleine juslepel voor gebruikt omdat het anders snel over de rand heen gaat.
 4. Verdeel de blokjes groente en kaas over nu over jet ei mengsel in de muffin vorm en zet de ei muffins  ongeveer 20 minuten in de oven. De muffins worden eerst erg hoog maar storten in zodra ze uit de oven komen 🙂 De muffins zijn klaar als ze een beetje kleur hebben en ‘droog’ aanvoelen.

 

Bewaar de ei muffins in een luchtdichte doos in de koelkast, je kan de muffins ongeveer 3 dagen bewaren. Eet smakelijk!

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022