FAQ – meest gestelde vragen

meest gestelde vragen

Hi lieve lezer! Waarschijnlijk lees jij dit nadat jij mij een privé berichtje hebt gestuurd op instagram. Of misschien heb jij een e-book van mij gekocht? Het zou zomaar kunnen dat je dan wat vragen hebt. Per dag krijg ik op instagram heel veel privéberichtjes met vragen. Super leuk! Maar ook best wat werk om te beantwoorden. Want ondanks dat je misschien denkt dat dat dit een bedrijf is met meerdere werknemers, doe ik alles in mijn eentje :D!

 

Ik dacht, laat ik het jou en mij iets makkelijker maken. Ik beantwoord in deze blog alle meest gestelde vragen zodat jij het altijd terug kan vinden. Voor jou makkelijk omdat je meteen antwoord hebt op jouw vraag en voor mij iets minder tijdrovend.

Is er een vraag die je wil stellen die hier niet tussen staat, stuur dan zeker even een berichtje op instagram! En wil je gewoon even ‘hoi’ zeggen op insta, vind ik echt super leuk!

 

meest gestelde vragen

 

Meest gestelde vragen

Maar dan nu even to the point, want jij komt hier niet om mijn geklets aan te horen. Jij wil graag antwoord op jouw vraag, toch? Hieronder beantwoord ik de meest gestelde vragen.

 

1.Hoe bereken ik mijn calorie inname?

Hoeveel calorieën je nodig hebt hangt af van een aantal dingen. Zoals je gewicht, je lengte, je leeftijd, of je man of vrouw bent en hoe actief je bent. Nu hoef je zelf geen uitgebreide berekening te gaan maken hoor. Online zijn veel rekentools te vinden om dit te berekenen. De een valt hoog uit, de ander laag. In mijn e-book ‘afvallen zonder dieet’ leg ik precies uit welke rekentool ik gebruik en waarom. Samen met een voorbeeld berekening zodat je precies weet wat je moet doen.

afvallen zonder dieet

2. Ik ben nieuw hier, met welk e-book kan ik het beste beginnen?

Wat leuk dat jij een e-book wil aanschaffen. Wanneer je helemaal niet bent op mijn instagram en website dan kan je het beste beginnen met het hierboven genoemde ebook ‘Afvallen zonder dieet’. Hierin vind je precies hoe je kan beginnen en hoe deze manier van afvallen werkt. Ben jij opzoek naar meer lekkere recepten? Bekijk dan het ebook met 20 makkelijke ontbijtjes of die met 30 makkelijke avond maaltijden.

 

3.Ik heb mijn calorie inname berekent met de berekening uit jouw e-book. Deze valt heel erg laag uit, klopt dit wel?

Wanneer je de berekening hebt gedaan, en hier 250 calorieën vanaf hebt gehaald (zodat je een calorietekort hebt) moet het kloppen. Natuurlijk blijft het een schatting. Wat er vaak mis gaat is dan mensen niet op ‘op gewicht blijven’ hebben gedrukt, maar op ‘afvallen’. Mijn advies is, doe de berekening, vul jouw activiteitsniveau (eerlijk) in. En maak de berekening met ‘op gewicht blijven’. Hier trekt je handmatig 250 calorieën vanaf en dat is jouw startpunt. Dat verschilt dus aannemelijk. Vul dus niet in ‘afvallen’ maar ‘gewichtsbehoud’. Daarna trek je er zelf 250 calorieën vanaf. Hiermee zorg je dat het calorietekort niet te groot is waardoor het makkelijk vol te houden is.

 

4.Welke app gebruik jij voor het bijhouden van jouw calorieën van maaltijden en snacks?

Ik gebruik de app ‘MyFitnessPall’. Gewoon te vinden in de app-store. Het is een gratis app die heel makkelijk werkt. Liever een andere app? Dat kan natuurlijk ook. Het gaat erom dat je manier vindt die jij fijn vind om jouw calorie inname mee bij te houden.

meest gestelde vragen

5.Klopt het dat ‘Myfitnesspall’ niet gratis is?

Je hebt een gratis versie van Myfitnesspall en die kan je upgraden naar een betaalde. Ik heb de gratis app en ik heb deze niet geupgrade. Wat er vaak gebeurd is dat er een grote afbeelding in beeld komt die aangeeft dat je moet betalen. Heel klein, rechtsboven in die afbeelding zie je een zwart kruisje. Daar klik je op en dan kan je gewoon de gratis versie blijven gebruiken. Zo doe ik het zelf al bijna 3 jaar.

 

6.Let jij ook op jouw macro’s? Verdeling tussen koolhydraten, eiwitten en vetten?

Nee. Daar let ik niet op. Tijdens het afvallen is het enige wat je nodig hebt een calorie tekort. Dit creëer je door net iets minder calorieën te eten dat je nodig hebt. Hiervoor maakt de verdeling van eiwitten, koolhydraten en vetten niks uit. Wanneer je al wat langer bezig bent met afvallen kan je wel gaan letten op het eten van genoeg eiwitten. Eiwitten zorgen er namelijk o.a. voor dat je langer vol zit en zijn gewoon heel goed voor je. Google maar eens voor meer informatie.

meest gestelde vragen

 

7.Welk eiwitpoeder gebruik jij?

Ik gebruik eigenlijk altijd het eiwitpoeder van body en fit. Waarom ik dit gebruik, waar het goed voor is, en welk type ik altijd gebruik voor mijn recepten? Dat kan je allemaal vinden in deze blog die ik hierover schreef.

 

8. Kan ik het eiwitpoeder in jouw recepten weglaten?

In de recepten waarin ik eiwitpoeder gebruik is het echt nodig voor de smaak. Het eiwitpoeder zorgt in mijn cheesecake recepten echt voor de ‘cheesecake smaak’. Ook in sommige overnight oats gebruik ik eiwitpoeder en dit zorgt dus, zoals gezegd, echt voor de smaak. Ik zou het daarom niet vervangen. Je kan enorm lang met een zak eiwitpoeder omdat je er per keer maar heel weinig van gebruikt.

 

9.Hoe weet ik nu wat ik mag eten?

Wanneer je wil afvallen door middel van een calorietekort dan kan je alles eten wat je wil. Je kiest namelijk zelf hoe jij de calorieën ‘invult’. Zo lang je jouw calorie inname bij houdt en er voor zorgt dat je een calorie tekort hebt val je af. Natuurlijk heb ik ontzettend veel tips, recepten en snacktips voor je. Die kan je allemaal vinden op mijn instagram! Wil jij graag iets meer houvast? Bekijk dan mijn handige boodschappenlijst met daarop al mijn product tips voor in de supermarkt!

 

10.Hoeveel calorieën at jij toen jij ging afvallen?

Hoeveel calorieën je nodig hebt om af te vallen is erg persoonlijk. Het hangt af van je lengte gewicht etc. Dus hoeveel calorieën ik zelf at is berekent op mijn lichaam en activiteitsniveau. Bereken dit dus echt voor jezelf en gebruik niet het aantal calorieën op een dag die een kennis of buurvrouw gebruikt.

 

11.Moet je sporten om af te kunnen vallen?

Het korte antwoord is nee. Je hoeft niet te sporten om af te vallen. Wel zou ik altijd adviseren om in beweging te komen. Dus ga wandelen, ga lekker fietsen of ga sporten. Kies iets wat bij je past. Bewegen zorgt voor zo veel gezondheidsvoordelen dat ik het altijd zou aanmoedigen om toe te voegen aan je dag. Het is alleen niet perse nodig om af te vallen. Zelf ben ik 13 kilo afgevallen zonder dat ik ben gaan sporten. Wel ging ik een aantal keren per week wandelen.

 

12.Kan ik afvallen tijdens mijn zwangerschap?

Deze vraag krijg ik heel vaak. Maar ik zou dit absoluut niet adviseren. Bespreek dit soort dingen altijd met je huisarts of verloskundige. Ik ben geen medisch adviseur en ik zou je altijd adviseren om dit bij een arts te vragen specifiek voor jouw situatie.

 

13.Ik ben net bevallen, kan ik beginnen met jouw afval methode?

Afvallen snel na je bevalling zou ik niet adviseren. In het geval wanneer je borstvoeding geeft weet ik dat het niet mag. Tenminste dit is wat ik nog weet van toen ik zelf ben bevallen van mijn twee kinderen. Dus net als bij vraag 10, zou ik je altijd adviseren om dit aan je arts of verloskundige te vragen. Wat ik er nog graag bij wil zeggen is dat wanneer je net bevallen bent je niet bezig moet gaan met je gewicht. Dit komt vanzelf een keer. Je hebt net een levensveranderende ervaring mee gemaakt en je hebt tijd nodig om weer een fijn ritme te krijgen. Geef jezelf tijd!

 

14.Waar kan ik jouw muesli vinden?

Jaaaa zo’n leuke vraag! Samen met MyMuesli heb ik mijn eigen persoonlijke muesli samengesteld. Gelet op de calorieën en vol met lekkere smaakjes. Je kan de muesli hier vinden. En wanneer je via die link besteld dan krijg je er gratis mini’s bij!

 

Dit waren de meest gestelde vragen die ik bijna elke dag ontvang. Dus ik hoop dat dit jouw vraag heeft beantwoord. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur mij dan vooral even een berichtje op instagram! Vind ik super leuk!

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop