Leuke food art voor kinderen (en niet al te moeilijk!)

leuke food art kids

Food art voor kinderen? Ja, ja. Het bestaat. Het betekend kunst gemaakt van eten. Niet helemaal letterlijk natuurlijk, het is geen schilderij van eten voor aan de muur, maar bedoeld om het eten er leuker en mooier uit te laten zien voor je kinderen. Bij kinderen valt dit ontzettend in de smaak. Ik maak zelf wel eens ‘monster broodjes’ voor mijn dochtertje, zoals je hier kan zien op mijn instagram. En mijn dochter van 4 vind dit helemaal fantastisch. Maar verder dan dat kom ik meestal niet!

 

Ik zocht daarom ontzettend leuke en niet al te moeilijke foodart voor kinderen op, om een beetje inspiratie op te doen. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of jij wel eens een kunstwerkje maakt van eten voor je kinderen? Vind je dit leuk om te doen of vind je food art voor kinderen een beetje onzin? Ik vind het persoonlijk ontzettend leuk maar niet voor elke dag. Oké het monsterbroodje die je op mijn instagram kon zien is super makkelijk, maar echte kunstwerken maken ben ik nog niet aan toe gekomen. Al moet ik zeggen dat de voorbeelden hieronder laten zien dat het met hele simpele dingen al ontzettend leuk kan zijn!

 

leuke food art kids

Een krab gemaakt van een croissantje en appel ‘klauwen’ met snoep oogjes.

 

leuke food art kids

Pannenkoekjes in druppel vorm, poedersuiker erover en aangekleed met aardbeien en zoute stokjes als takjes. Lijkt moeilijk maar denk dat het best wel mee valt.

 

leuke food art kids

Een pannenkoek met mandarijntjes en banaan, een braam en een beetje chocola.

 

leuke food art kids

Een uil van een pannenkoek met aardbeien, 2 plakjes banaan en 2 drupjes chocola!

 

leuke food art kids

Een geroosterd witbroodje, met vinnen van sinasappel, cornflake ‘bubbels’ en een schijfje banaan met chocola als oogje.

 

leuke food art kids

Een blaadje sla met tomaat, olijfringen en snoepoogjes.

 

leuke food art kids

Dit vind ik een van de leukste om het zo simpel is. Een (ontbijt)koek in een driehoek gesneden. Banaan plakjes er boven op, wat sprinkels eroverheen en klaar!

 

leuke food art kids

Een autootje van brood met daarop versiering van komkommer, wortel en tomaat.

 

leuke food art kids

Een rijstwafel of rond broodje, met smeerkaas (denk ik tenminste) en aardbeien en bessen als versiering.

 

 

Welk bordje van de bovenstaande voorbeelden vind jij het allerleukste? En maak jij wel eens food art voor je kinderen? Of vind je dit juist helemaal niks? Ben heel benieuwd!

 

 

Alle afbeeldingen zijn afkomstig van shutterstock.com

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop