Frisse courgette komkommer salade

courgette komkommer salade

Ik eet zelf heel vaak een salade. Als lunch maar ook bij het avond eten. Nu ik koolhydraatarm eet, eet ik nóg meer salades dan normaal. En dan komt het zakje sla met komkommer mij soms de neus uit. Toen ik laatst ging eten bij mijn schoonouders had mijn schoonmoeder daarom een nieuw recept, een heerlijke frisse courgette komkommer salade voor mij gemaakt. Super lief natuurlijk. En ik mag het recept met je delen, leuk leuk!

Dit recept maak ik zelf vaak voor bij het avond eten, maar smaakt ook fantastisch tijdens een BBQ of als bijgerecht tijdens een etentje. Hij is namelijk lekker fris!

 

Recept is voor 2 personen als bijgerecht

Ingrediënten

 • halve courgette
 • halve komkommer
 • Basilicum (vers)
 • Munt (vers)

Dressing

 • Olijfolie
 • limoensap (of azijn)
 • beetje zoetstof of honing
 • peper & zout

 

courgette komkommer salade

 

Bereiding

 1. Was de courgette en komkommer en maak er nu met een kaasschaaf linten van tot beide op zijn.
 2. Pak een hand vol munt blaadjes en basilicum blaadjes. Was ze even onder kraan en snij met een scherp mes zijn. Doe dit nu samen met de courgette en komkommer in een schaal.
 3. Maak de dressing door de ingrediënten met elkaar te mixen. Ik gebruik ongeveer 2 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel limoensap, halve theelepel zoetstof (of 1 theelepel honing) en een beetje peper & zout. Mix alles nu door elkaar en je frisse courgette komkommer salade is klaar!

 

Bewaren

Wil je deze salade de volgende dag bijvoorbeeld meenemen naar je werk? Maak dan extra veel, maar bewaar de dressing. Giet deze er pas overheen vlak voordat je het gaat eten. Anders worden de groente slap, en dat wil je natuurlijk niet!

 

 

courgette komkommer salade

 

 

Ga jij deze courgette komkommer salade proberen? En wat is nou jouw allerlekkerste salade combinatie?

 

 

Heb jij dit recept uitgeprobeerd? Laat het dan zeker even weten op Facebook, Instagram of Twitter. Gebruik dan #EASYDAILYFOOD of tag mij in je foto. Vind ik leuk!

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022