Geboorte soesjes maken

geboorte soesjes maken

Geboorte soesjes maken is echt een leuk idee! Organiseer jij binnenkort een babyshower voor je beste vriendin of collega? Of misschien ben je zelf zwanger en ben je op zoek naar een leuke traktatie voor op tafel of iets waarmee de grote broer of zus straks op school kan trakteren? Dan is dit een recept voor jou!

 

Geboorte soesjes maken

Geboorte soesjes maken is ontzettend makkelijk om te doen. Het staat super leuk op tafel en je hebt er bijna geen werk van! Je kan de geboorte soesjes ook nog eens heel lang bewaren in de vriezer zodat je niet meteen na je bevalling ‘aan de slag hoeft’ ;). Eigenlijk kan je het bijna geen recept noemen, want deze vrolijke soesjes maken, doe je met kant en klare slagroom soesjes uit de diepvries. Lekker budget-proof maar wel ontzettend lekker én feestelijk!

 

Recept voor geboorte soesjes maken

geboorte soesjes maken

Geboorte soesjes maken

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Borrelhapje, snack
Keuken Hollands
Porties 12 stuks

Ingrediënten
  

  • 12 slagroom soesjes uit de diepvries
  • 75 gram witte chocolade
  • blauwe of roze muisjes

Instructies
 

  • Laat de slagroom soesjes ontdooien in de koelkast.
  • Snij ondertussen de witte chocolade in stukjes en smelt dit au bain-marie (in een kom, boven een pan met een laagje kokend water). Alles gesmolten? Haal het van het vuur en laat even afkoelen tot de chocolade iets dikker is geworden, ongeveer 3/5 minuten.
  • Pak een bakje en doe hierin de muisjes. Pak nu een slagroom soesje, dip deze met de bovenkant in de witte chocolade en hierna lichtjes in het bakje met muisjes.
  • Ga door tot je alle geboorte soesjes hebt gemaakt!

 

Geboorte soesjes bewaren

Bewaar de geboorte soesjes in de koelkast, de soesjes blijven zeker een paar dagen lekker. Lekker als geboorte traktatie op school voor de grote broer of zus of gewoon als lekker hapje voor het kraam bezoek. Weinig werk maar toch een leuke geboorte traktatie. O en je hoeft niet steeds beschuit met muisjes te smeren ;).

Wil je de geboorte soesjes al klaar maken voordat je gaat bevallen?

Laat de slagroom soesjes dan niet ontdooien, maar smelt de chocolade, laat deze iets indikken/afkoelen. Pak nu de nog bevroren slagroom soesjes uit de vriezer. Dip deze in de chocolade en hierna in de muisjes. Leg ze in een platte schaal met de ‘muisjes kant’ naar boven, deksel erop en zet terug in de vriezer. Op deze manier blijven ze zeker een maand goed. Tijd om op tafel te zetten? Laat ze dan ontdooien in de koelkast en ze zijn klaar om te eten!

 

geboorte soesjes maken

 

Geboorte cake maken

Geen zin om soesjes te maken maar heb je meer zin in een geboortecake? Die heb ik ook voor je! Het recept hiervoor kan je hier vinden! En wil je nu meer lekkere en makkelijk recepten? Volg EASY DAILY FOOD dan hier op instagram!geboorte cake maken

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop