Geboorte soesjes maken

geboorte soesjes maken

Organiseer jij binnenkort een babyshower voor je beste vriendin of collega? Of misschien ben je zelf zwanger en ben je op zoek naar een leuke traktatie voor op tafel of iets waarmee de grote broer of zus straks op school kan trakteren? Het liefst wil je dan iets wat makkelijk te maken is, niet veel tijd kost maar er wel heel leuk uit ziet.

 

Geboorte soesjes maken is dan een goed idee. Staat super leuk op tafel en je hebt er bijna geen werk van! Je kan de geboorte soesjes ook nog eens heel lang bewaren in de vriezer zodat je niet meteen na je bevalling ‘aan de slag hoeft’ ;). Benieuwd hoe je deze makkelijke geboorte soesjes maakt?

 

geboorte soesjes maken

 

Recept is voor 12 geboorte soesjes

 

Ingrediënten

  • 12 slagroom soesjes (uit de diepvries)
  • 75 gram witte chocolade
  • blauwe of roze muisjes

 

geboorte soesjes maken

 

Bereiding

  1. Laat de slagroom soesjes ontdooien in de koelkast. Snij onder tussen de witte chocolade in stukjes en smelt dit au bain-marie (in een kom, boven een pan met een laagje kokend water). Alles gesmolten? Haal het dan van het vuur en laat even afkoelen tot de chocolade iets dikker is geworden, ongeveer 3/5 minuten.
  2. Is de chocolade iets dikker geworden? Doe dan de muisjes in de gewenste kleur in een bakje. Pak nu een slagroom soesje, dip deze halverwege in de witte chocolade en hierna lichtjes in het bakje met muisjes. Als het goed is, is de chocolade dik genoeg zodat deze niet in het bakje met muisjes druipt.
  3. Ga door tot je alle geboorte soesjes hebt gemaakt!

 

Bewaren

Bewaar de geboorte soesjes in de koelkast, de soesjes blijven zeker een paar dagen lekker. Lekker als geboorte traktatie op school voor de grote broer of zus of gewoon als lekker hapje voor het kraam bezoek. Weinig werk maar toch een leuke geboorte traktatie. O en je hoeft niet steeds beschuit met muisjes te smeren ;).

 

Wil je de geboorte soesjes al klaar maken voordat je gaat bevallen?

Laat de slagroom soesjes dan niet ontdooien, maar smelt de chocolade, laat deze iets indikken/afkoelen. Pak nu de nog bevroren slagroom soesjes uit de vriezer. Dip deze in de chocolade en hierna in de muisjes. Leg ze in een platte schaal met de ‘muisjes kant’ naar boven, deksel erop en zet terug in de vriezer. Op deze manier blijven ze zeker een maand goed. Tijd om op tafel te zetten? Laat ze dan ontdooien in de koelkast en ze zijn klaar om te eten!

 

geboorte soesjes maken

 

 

Meer zin in een geboortecake? Het recept hiervoor kan je hier vinden!

meest bekeken recepten

 

 

Ga jij deze makkelijke geboorte soesjes maken?

 

 

Heb jij een recept uitgeprobeerd? Laat het dan zeker even weten op Facebook, Instagram of Twitter. Gebruik dan #EASYDAILYFOOD of tag mij in je foto. Vind ik leuk!

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022