Geld besparen op de boodschappen!

top 10 van 2016

Wat jij aan boodschappen uitgeeft bepaal je natuurlijk zelf. De een geeft hier heel veel geld aan uit en de ander juist zo weinig mogelijk. Dit heeft natuurlijk met een aantal dingen te maken, uit hoeveel personen bestaat je gezin, woon je alleen, eet je bijvoorbeeld veel vlees en vis (is namelijk prijzig). Maar wil jij wat geld besparen op de boodschappen? Dan heb ik voor een aantal tips om wat geld te besparen!

geld besparen op de boodschappen

 

1. Boodschappenlijstje

Ontzettend old-school maar echt heel handig, een boodschappenlijstje! Ik maak altijd een boodschappenlijstje. Voornamelijk omdat ik anders met dingen thuis kom die ik niet nodig heb, maar ook omdat ik anders dingen als boter en melk vergeet mee te nemen. Dit is precies waarom je hiermee geld bespaard. Je koopt alleen wat je nodig hebt!

 

2. Maak een eet-planning

Dit klinkt serieuzer dan het is. Maar bedenk voor de komende week, of als je dit echt te ver gaat, de komende 3 dagen wat je wilt eten. Dan koop je, dankzij je boodschappenlijstje :), alleen wat je echt nodig hebt. Zo koop je geen onnodige dingen en maak je alles wat je hebt gekocht ook daadwerkelijk op.

 

3. Ga aan het eind van de dag naar de supermarkt

Aan het eind van de dag heeft de AH bijvoorbeeld veel producten voorzien van een 35% korting sticker. Denk bijvoorbeeld aan brood, vlees en andere producten. Deze kleine beetjes bij elkaar schelen al gauw een paar euro per boodschappen ronde.

geld besparen op de boodschappen

 

4. Doe boodschappen bij verschillende supermarkten

Tot een jaar geleden kocht ik alle boodschappen bij de AH. Groente van de AH is vergeleken met bijvoorbeeld de Lidl vrij prijzig. Sinds ik boodschappen doe bij de Lidl ben ik om. De groente is hier veel goedkoper en blijft langer goed. Ik ga dus voor veel dingen naar de Lidl en voor de overige producten naar de AH. Zo is het de moeite waard om te kijken waar je favoriete product het goedkoopste is. Dit kost je eenmaal iets meer werk maar levert je wel elke volgende boodschappen ronde geld op!

 

5. Leer simpel koken

Koken is leuk. Maar er zijn mensen die koken niet leuk vinden, dit komt dit vaak omdat het moeilijk lijkt. Mijn advies; leer een paar simpele basis recepten en je hoeft nooit meer Knorr wereldgerechten of een ander duur pakje te kopen. Voor een dergelijk gerecht ben je vaak al 8 euro kwijt per maaltijd voor 2 personen. Dit kan echt veel goedkoper. Gebruik bijvoorbeeld i.p.v. een pakje pasta saus, de helft van een klein potje pesto met een beetje olijfolie. Veel goedkoper. Of maak pasta saus met een blikje tomatenpuree en wat gedroogde kruiden.

Neem een kijkje op het internet voor makkelijke recepten met weinig ingrediënten. Bij voorkeur op mijn eigen site natuurlijk haha, en leer jezelf een aantal basis recepten aan. Dat gaat je echt geld schelen!

 

Dit waren mijn bespaar tips voor de boodschappen! Heb jij nog meer tips? Laat het vooral weten!

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022