Geld besparen op de boodschappen I DEEL 2

top 10 van 2016

Geld besparen op vaste lasten is altijd een goed idee. Boodschappen is voor iedereen een grote kosten post en iets wat je wekelijks in huis haalt. Een tijd geleden kwam het artikel; ‘geld besparen op de boodschappen‘ online en daar kwamen zoveel leuke reacties op met nóg meer goede tips. Al deze tips heb ik gebundeld, dankjewel voor de goede tips, en staan vandaag op een rij. Dus kan jij nog wel wat goede tips gebruiken om geld te besparen op de boodschappen? Lees dan snel verder.

 

1. Niet met een lege maag naar de winkel gaan

Misschien een hele bekende tip, maar daarom niet minder handig! Als je namelijk met honger naar de supermarkt gaat zie je allemaal lekkere dingen waar je op dat moment zin in hebt. Zonde van je geld!

 

2. Geld pinnen voor een week boodschappen en het daar mee doen
Als je geld daadwerkelijk ziet verdwijnen uit je portemonnee  dan heb je veel meer besef van hoeveel geld je uitgeeft en wat je nog over hebt. Zelf pin ik altijd de boodschappen omdat ik dat makkelijker vind. Maar als je echt op het boodschappen-budget moet letten is het handiger om contact te betalen.

 

3. Doe de grote boodschappen zoveel mogelijk in 1 keer
Maak een boodschappenlijst waarop je alle ingrediënten opschrijft die jij nodig hebt voor een week aan avond maaltijden. Koop dan alle grote en niet verse dingen in een keer. Dan hoef je alleen nog even snel na je werk de verse ingrediënten op te halen en hoef je niet de hele supermarkt door. Zo kom je niet in de verleiding om onnodige dingen mee te nemen.

 

4. Koop groente in de aanbieding en vries dit in
Groente is regelmatig in de aanbieding. Ook de voorgesneden zakken boerenkool e.d. Wist jij bijvoorbeeld dat je een zak boerenkool in zijn geheel in de vriezer kan bewaren? Hetzelfde geld voor verse spinazie. Ben jij gek op deze groente? Koop er dan extra van als het in de aanbieding is en bewaar het in de vriezer.

 

5. Ga je een aanbieding echt gebruiken?
Vaak zijn er aanbiedingen waar op staat 2e halve prijs. Je kan je dan afvragen of je het 2e artikel nodig hebt en wel echt gaat gebruiken. Bijvoorbeeld verse groente waarvan de 2e zak wortelen halve prijs zijn klinkt leuk. Maar als je vervolgens niet weet wat je er mee wil maken is het zonde van je geld.

 

6. Kook grote hoeveelheden.
Misschien een inkoppertje maar grote verpakkingen zijn in verhouding altijd goedkoper. Kook daarom in grote hoeveelheden en vries de helft in. Als je dan een maand wat krapper zit kan je altijd een lekkere maaltijd uit de vriezer toveren!

 

Dit waren tips die op social media genoemd werden en die mij nog te binnen schoten. Heb jij nog meer tips? Laat dan het dan vooral weten!

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022