Gepofte zoete aardappel

Sinds ik dit recept heb gemaakt heb ik dit, denk ik, al 5 x gegeten. Dat is bijzonder aangezien ik elke week nieuwe gerechten maak! Deze gepofte zoete aardappel is echter zo makkelijk om te maken en je zit na 1 aardappel echt bom bom bom vol. Dit recept kost dus wel meer tijd maar dat is alleen de kooktijd in de oven. Ideaal, kan jij tussendoor andere dingen doen!

 

Recept is voor 2 personen

Ingrediënten

 • 1 grote zoete aardappel per persoon
 • 1 grote beker creme freche
 • 2 bosui
 • bakje cherry tomaatjes
 • peper & zout

 

Bereiding

 1. Zet de oven aan op 220 graden. Was de zoete aardappelen, laat de schil erom heen zitten. Prik met een vork een aantal gaten in de aardappel.
 2. Verpak de aardappel in aluminium folie en zet in de oven. Timer op ongeveer 45 minuten.
 3. Maak ondertussen de vulling. Snij de bosui in ringen, de tomaatjes in vieren en roer dit door de creme fraiche (niet verwarmen, gewoon in een kommetje doen). Voeg nu naar smaak peper & zout toe. That’s it!
 4. Als de timer af gaat check dan of de aardappelen gaar zijn. Ze zouden nu zacht genoeg moeten zijn om er met een vork makkelijk in te kunnen prikken. Is dit niet zo? Zet dan nog 15 minuten in de oven, oooooffffff zet 5 minuten op vol vermogen in de magnetron :).
 5. Als de aardappel klaar zijn trek je deze uit elkaar met een vork (niet helemaal door midden).
 6. Schep de vulling erin en klaar is je maaltijd.

 

 

Ben je een hele grote eter? Maak er dan deze wortel friet bij!

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022