Getest: Braun blender JB3060, de blender die alles kan?

Braun blender

Toen ik een persbericht kreeg over de nieuwe blender van de Braun tribute collectie was ik ontzettend benieuwd. Ik heb namelijk al heel wat blenders versleten. De ene was heel goed in het maken van smoothies maar kon bijvoorbeeld geen ijs crushen. De andere blender had een plastic beker die erg snel kapot ging in de vaatwasser. Ook was tot nu toe niet één blender die ik heb gehad in staat om bevoren fruit goed te verwerken. En dan niet alleen in een smoothie maar vooral om er ‘nicecream’ van te maken. Dat is ijs van bevoren fruit. Omdat het fruit net uit de vriezer komt en dus erg hard is lukt het tot nu toe niet één blender om hier heerlijk zacht ijs van te maken. Benieuwd of deze Braun blender het wel kan?

 

Ik kon niet wachten om de blender grondig uit te testen en ik heb dan ook verschillende dingen geprobeerd. Dus ben jij opzoek naar een blender en ben jij benieuwd of de Braun JB3060 iets voor jou is? Lees dan mijn uitgebreide test!

 

Wat een blender moet kunnen

Wat moet een blender van mij allemaal kunnen? Nou wat mij betreft moet je er in korte tijd alles mee kunnen glad pureren. Daarbij denk ik aan mijn geliefde smoothies, maar het moet van mij nog meer kunnen. Bevoren fruit tot ‘nicecream’ blenden. IJsblokjes crushen voor een lekkere Mojito en als het een beetje kan ook warme soep pureren. Ja, ja dat zijn nog al wat wensen heh?  Maar volgens Braun kan dit type JB3060 blender dit allemaal

braun blender JB3060

 

De Braun JB3060 tribute blender

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, wat zijn de specificaties van deze blender?

  • Unieke driehoekige beker die zorgt voor de beste mengresultaten
  • Hittebestendig glas (je kan er dus soep in blenden!)
  • 800 watt vermogen
  • Glazen kan van 1,75L
  • Turbo functie
  • Geschikt voor mengen, pureren, mixen, emulgeren en fijnmalen
  • 5 standen
  • De blender inclusief de messen en ringen zijn vaatwasbestendig

 

De Braun blender to the test!

Om goed te kunnen testen wat deze Braun blender allemaal kan heb ik verschillende dingen uitgeprobeerd. Ik maakte een proteïne smoothie met bevroren fruit, ik maakte pastasaus, ik heb ijsblokjes gecrushed, bevroren fruit geblend tot nicecream/smoothie bowl en als laatste heb ik er een warme soep in geblend. Benieuwd of deze blender de test om elk front heeft doorstaan?

 

1.Proteïne smoothie

Wat het probleem met een proteïne smoothie is, is dat het poeder vaak in klontjes aan de zijkant van een blender blijft kleven. Heel vervelend want die stukjes wil je juist mee blenden natuurlijk. Bij deze Braun blender ging dit juist heel goed! Ik deed 200 ml water in de blender, 1 schep poeder en 30 gram aardbeien in. De blender aan op stand 3, en af en toe op de turbo functie om echt alles ‘mee te pakken’. En op dit punt is de blender zeker geslaagd! Geen restjes poeder aan de zijkant van de blender en alles mooi glad gepureerd.

braun blender JB3060

 

2. Pasta saus

Ik maakte deze lekkere pasta saus in de koekenpan en deed deze hierna meteen in de blender. De saus was dus nog warm. Ik vond het een beetje spannend om de blender aan te zetten, bang dat door de hitte de dop er af zou vliegen. Maar dat gebeurde gelukkig niet. Ik deed de blender aan op stand 3 en haalde de doorzichtige dop (niet de deksel dus) van de blender af zodat de warmte weg kon komen. Er kwam een deel van de saus tegen de zijkant van de blender aan dus ik heb dit weer naar beneden geveegd met een spatel. Nog even op standje 4 en de saus was helemaal glad!

braun blender JB3060

 

3. IJsblokjes crushen

Heel af en toe maak ik in het weekend deze Mojito cocktail. Zó lekker. Maar omdat je er best wel wat gecrushed ijs voor nodig hebt maak ik het niet zo vaak. Mijn oude blender was hier namelijk niet zo goed in. Daarom extra benieuwd wat de Braun blender zou doen. Ik deed 6 ijsblokjes in de blender en deed de schakelaar ongeveer 6x naar de ‘pulse’ functie en jawel; perfect gecrushed ijs!

braun blender JB3060

 

4. Nicecream maken/smoothie bowl

Ik maakte deze groene smoothie bowl met de blender. Ik nam bevroren banaan plakjes, bevoren spinazie blokjes en deed er bevroren mango blokjes in. een kopje water erbij en blenden maar. Helaas liep de blender meerdere keren vast. Daarom nog meer water toegevoegd en de ‘pulse’ functie gebruikt. Maar ook nu bleef de blender vast lopen. Een echte smoothie bowl of ‘nicecream’ maken is dus best lastig. De blender heeft toch best wel wat vocht nodig om z’n werk goed te kunnen doen. Uiteindelijk is het dus wel gelukt maar de smoothie bowl was best dun omdat er veel water nodig was om de blender het bevroren fruit te laten blenden.

braun blender JB3060

 

5. Soep

Als laatste heb ik deze blender gestest door warme soep glad te maken. Ik vertel er meteen even bij dat ik dit ooit lang geleden heb geprobeerd. Heel stom deed ik toen de blender bijna helemaal vol, deksel erop en de blender aan. Nou dat ging toen goed mis! De heuuule keuken onder de broccoli/courgette stukjes. Door de hitte knalde de deksel er namelijk af. Dit keer ben ik iets voorzichtiger te werk gegaan haha. Ik deed de blender halfvol met het soepmengsel. Ik maakte deze courgette soep en heb dit in 2 delen geblend. Dit ging perfect! Nadat ik de blender aangezet had haalde ik de dop (dus niet de deksel) eraf zodat de warmte eruit kon en de soep was helemaal glad. Yeaah!

 

Conclusie

De Braun blender JB3060 is wat mij betreft zeker een aanrader! Het is een hele stevige blender met genoeg vermogen om je smoothies, soepen en sauzen helemaal glad te blenden. Ook ijs crushen was voor deze blender geen probleem! Bevroren fruit verwerken kan deze blender ook, maar dan alleen in smoothie vorm wanneer je er bijvoorbeeld 150 ml water bij doet. ‘Nicecream’ maken van alleen maar bevroren banaan en bevroren aardbeien lukte helaas niet. Maar dat is dan ook het enige wat deze blender niet lukte.

Kortom, ik kan je deze Braun blender zeker aanraden! Hij is te koop in het zwart en in het wit en kost hier €69,95!

 

Gebruik jij vaak een blender? En wat moet een goede blender volgens jou allemaal kunnen?

 

 

Dit artikel is tot stand gekomen door een product wat ik toegezonden heb gekregen om te testen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop