Geurtjes uit koelkast verwijderen? Zo doe je dat!

shutterstock_561902914

Soms ligt er eten in de koelkast dat een enorme geur achter laat. Zoals eieren, vleeswaren, kaas of bijvoorbeeld een worstje. De geur die dan in de koelkast blijft hangen is alles behalve prettig. Komt dit je bekend voor? Normaal gesproken heb ik hier weinig last van want ik bewaar gekookte eieren altijd in een lucht dicht bakje in de koelkast. En vis en vlees eet ik niet. Maar wij kregen laatst van mijn beppe (oma in het Fries ;)) een paar droge worstjes. Ik eet dit niet maar mijn vriend vind dit af en toe best lekker. Maar elke keer als ik de koelkast opentrok kwam de geur van droge worst mij tegemoet. BAH..

 

Ik ging daarom opzoek naar een manier om geurtjes uit de koelkast te verwijderen. Natuurlijk is het belangrijk dat de koelkast goed schoon is en dat de geur niet veroorzaakt wordt door bacteriën. Hoe je op een snelle manier de koelkast kan schoonmaken kan je trouwens hier lezen. Maar goed, ik ging op zoek naar tips op het internet voor de geur in de koelkast. Benieuwd hoe je geurtjes uit de koelkast kan verwijderen? Zo doe je dat!

 

1. Droog theezakje

Leg een droog theezakje in de koelkast en het zakje zal de vieze geurtjes opnemen. Wel af en toe vervangen!

geurtjes uit koelkast verwijderen

2. Filterkoffie of een koffiepad

Zet een schaaltje met filterkoffie in de koelkast, gebruik dus de koffie die nog niet gezet is. Of gebruik jij een Senseo apparaat thuis? Dan werkt een koffiepad net zo goed.

 

3. Halve citroen

Snij een citroen door midden. Leg deze op een schaaltje en de citroen zal de vieze geurtjes opnemen. Wanneer de citroen uitgedroogd is, vervang deze dan door een nieuwe!

geurtjes verwijderen uit koelkast

4. Kopje met azijn en water

Persoonlijk heb ik een beetje een hekel aan de geur van azijn. Ik heb vroeger ooit in de thuiszorg gewerkt en daar moest ik altijd schoonmaken met schoonmaakazijn. Dus zodra ik die geur ruik denk ik aan schoonmaken haha. Dat klopt dus in dit geval ook wel. Want azijn gemengd met water zorgt ervoor dat dat alle vieze geurtjes in het water mengsel trekt en verdwijnt uit je koelkast! Azijn kan je trouwens ook heel goed gebruiken als je een pan hebt laten aanbranden. Lees HIER hoe!

 

 

 

Dit waren de makkelijkste tips die ik kon vinden om er voor te zorgen dat vieze geurtjes als sneeuw voor de zon verdwijnen! Heb jij nog goede tips om vieze geurtjes uit de koelkast te verwijderen? Laat het dan zeker even weten!

 

 

Afbeeldingen: Shutterstock.com

 

 

 

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022