Gevulde zoete aardappel op z’n Italiaans

makkelijke vegetarische recepten

Ik ben gek op zoete aardappel. Je kan er zoveel verschillende dingen mee maken. Vorige week deelde ik al 7 van mijn favoriete gerechten met zoete aardappel. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer recepten te maken! De ingrediënten die ik voor dit recept heb gebruikt doe ik normaal gesproken door de pasta. Maar dit keer in een zoete aardappel. Tadaaaa de gevulde zoete aardappel op z’n Italiaans dus!

 

gevulde zoete aardappel

 

Recept is voor 2 personen

Ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappelen (of 3, 4 kleintjes)
  • doosje cherry tomaten
  • 4 bosui
  • 1 avocado
  • pijnboompitten
  • rode pesto
  • geraspte kaas
  • knoflook vlokken (of poeder)
  • verse bascilicum

 

gevulde zoete aardappel

 

Bereiding

 1. Was de zoete aardappelen en kook deze met schil ongeveer 25 minuten in een grote pan. Als je er met een vork ik kan prikken kan je deze eruit halen.
 2. Snij de zoete aardappel door midden en haal een klein beetje zoete aardappel eruit, zodat er ‘een gootje’ ontstaat, maar hol ze niet helemaal uit. Leg de zoete aardappel in een grote ovenschaal, doe er een beetje olijfolie overheen en een beetje gedroogde knoflook vlokken (poeder). Verdeel over elke halve zoete aardappel een beetje geraspte kaas. Zet de grill van je oven aan en zet de schaal nu +/- 10 minuten onder de grill.
 3. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes tot ze verkleuren. Snij onder tussen de cherry tomaatjes door midden, de avocado in schrijfjes, de bosui in ringetjes.
 4. Is de kaas gesmolten en een beetje krokant geworden? Haal de schaal dan uit de oven en verdeel over elke helft een paar tomaatjes, beetje bosui, een schijfje avocado en lepel er een beetje pesto overheen. Als laatste de pijnboompitjes en verse bacilicum en je gevulde zoete aardappel Italian style is klaar. Je kan de aardappel trouwens met schil en al opeten!

 

gevulde zoete aardappel

 

gevulde zoete aardappel

 

 

Ben je een hele grote eter? Dan zou je er eventueel nog een salade bij kunnen maken. Maar vergis je niet, deze gevulde zoete aardappel vult ontzettend goed!

 

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022